• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

02.07.2021

11:37

Da li se Đilas nekada zapitao imaju li deca u ustanovama socijalne zaštite gde da spavaju i šta jedu? Slike govore koliko ga je bilo briga!

Printscreen Pink

Politika

Da li se Đilas nekada zapitao imaju li deca u ustanovama socijalne zaštite gde da spavaju i šta jedu? Slike govore koliko ga je bilo briga!

Podeli vest

Želim da podsetim bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, da je direktno bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, koje su pod nadležnoću grada, rekla je Gradska sekretarka Grada Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević

Komentarišući natpise u novinama gde stoji da deca ometena u razvoji doživljavaju torturu i mučenje u domovima u kojima su smeštena, Stanisavljević je rekla da je u pitanju sramna izjava bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

“Moram da demantujem tu njegovu izjavu, i želim da ga podsetim, pošto je izjavio da nije bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, da je u vreme kada je bio gradonačelnik od 2008. do 2013. zapravo bio odgovoran za te ustanove, jer su one pod nadležnoću grada”, rekla je Stanisavljević.

Foto: Printscreen Pink

Stanisavljević je priložila fotografije iz 2012. i 2013. godine, gde se jasno vide loši uslovi ustanove za smeštaj dece.

“Ovde pričamo o deci bez roditeljskog staranja, koja su žrtva zlostavljanja, zanemarivanja”, rekla je Stanisavljević.

Kako kaže, u toj ustanovi je bilo tada osam kreveta za dečake, i osam za devojčice, a da je bilo smešteno 40 dece.

Foto: Printscreen Pink

“Da li se nekada zapitao gde ta deca spavaju, da li imaju obroke i da li njih 20 zaposlenih može da brine o toliko dece. To je pokazatelj nemara bivšeg gradonačelnika kada je reč o Beogradu”, rekla je Stanisavljević, i dodala da su oni sada ponosni kako ti objekti danas izgledaju.

Ističe da sada objekat može da primi duplo više dece, kao i da su sobe dvokrevetne, i da je zaposleno još 30 ljudi.

“Imamo najbolje i najadektvatnije uslove za decu. Sve ono što je dan grad i država treba da pruži deci”, rekla je Stanisavljević.

Foto: Printscreen Pink

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović, rekao je da je sramota da neko govori da brine o deci, a da je u svom mandatu oteo prostor koji je bio namenjen deci, za svoju produkcijsku kuću.

Građani dobro znaju da je neko otimao i pokrao Beograd”, rekao je Marjanović.

Komentarišući stanje koje su našli na opštini Stari Grad, rekao je da su zatekli praznu kasu i dugove.

“Preko million evra duga je ostalo. To je politika i Dragana Đilasa i cele ekipe koju je okupio oko sebe. Svi resursi opštine su se koristili u kampanjama Dragana Đilasa”, rekao je Marjanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihail

pre 2 godine

Strasno je vidjeti u kojim uslovima su deca zivela i zive narocito ona deca koja su oteta od siromasnih roditelja a kojima je trebalo napraviti kuce i zaposliti da izdrzavaju svoju porodicu .Jos je strasnije u tome traziti opravdanje u Djilasu To je drugo ubistvo te dece. To je retorika koja dovodi do mrznje Vuciceve vlasti Gospodo imate institucije pokrenite postupke Zaplenite pljackasu svakom pa i Djilasu i Jeremicu svu imovinu SVU. Od tih para podignite porodice koje nemaju uslove .Pricati kako je Djilas lopov a ne pokretati gore navedene postupke je licemerno.Da Vasoj licemernosti kao i Vucicevoj nema kraja govori i sledeci podatak ,Ako je djilas lopov a jeste sigurno i to najgori soj (ne moze se kao gradonacelnik zaraditi toliko) zasto njega olajavate a Dodika (koji je trostruko veci lopov a uz to i najcrnji izdajnik srpske nacije) vucete i nagradjujete na svim vaznijim dogadjajimaTim postupkom urusavate institucije Republike Srpske Zasto Zato sto Dodik nije niti predsednik Republike pa da je predstavlja nije niti predsednik vlade pa da je predstavlja nije dobio niti ovlastenje kao presedavajuci BiH Sta on onda kao obicna lopuza izdajnik i olos predstavlja kod vucica da ga vuce kao prilepak

nenad

pre 2 godine

Sram VAS bilo i jedne i druge,dok se vi prepucavate deca trpe,SRAM VAS BILO...

Jeste li normalni

pre 2 godine

Hahahahahah!!! Ovi ne mogu bez Djilasa?! E, moroni, vec deceniju ste na vlasti! Vec ste utrostrucili drzavni dug, a "privreda" funcionise na "subvecije" - samo placamo svoje radnike od kredita. Izumeli ste piramidalnu privredu, cestitam!

ja

pre 2 godine

Sram vas bre bilo, umesto da pomognete vi se prepucavate i perete Vucica, najveceg izdajnika u istoriji Srbije.

Ljubiša

pre 2 godine

Ovo je snimljeno u vreme "Heterlenda", a tad su vladali tvoji junaci, koji su izdali sve što se miglo izdati, tako da za Vučića nuje ostalo ništa da izda. Čak ste tiliko bili ponizni i molili da KiM. proglasi nezavusnist posle izbira, kako bi ste orevarili narod i pobedili na izbirima, zato sad i imate po 1%.

Ana

pre 2 godine

Djilas pati od amnezije kada je njegov mandat u pitanju i nada se da i gradjani boluju od iste bolesti.

Dana

pre 2 godine

Niko ne veruje u dobre namere Djialsa, jer ih nema.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija