• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

02.07.2021

13:37

"JUNAJTED GRUPA" U NIKAD VEĆEM FINANSIJSKOM PROBLEMU! Šolak srlja u provaliju!

Politika

"JUNAJTED GRUPA" U NIKAD VEĆEM FINANSIJSKOM PROBLEMU! Šolak srlja u provaliju!

Podeli vest

Kontroverzni biznismen Dragan Šolak i njegova "Junajted Grupa" u nikad su većem finansijskom problemu, sa dugovanjima od astronomskih 3,3 milijarde evra i sa gubitkom u poslovanju od 73 miliona evra. Ali, umesto da spasavaju svoju poslovnu imperiju, koja nezaustavljivo srlja u bankrot, oni ne prestaju da falsifikatima i brutalnim lažima napadaju konkurenciju, pre svega "Telekom Srbija"

Najnoviji pokušaj podmetanja "Telekomu" i njegovom direktoru Vladimiru Lučiću u vezi sa izveštajem o poslovanju ove državne kompanije u prethodnoj godini, lansiran preko medija koji su sa Šolakom povezani i u njegovom vlasništvu, ima za cilj upravo pokušaj skretanja pažnje javnosti sa katastrofalnih poslovnih bilansa "Junajted Grupe", poslovno-medijske hobotnice sa centralom u Luksemburgu.

Kako bi finansirali svoje širenje u regionu bivše Jugoslavije, ali i u Bugarskoj i Grčkoj, kao i brojne kupovine i osnivanja medijskih i telekomunikacionih kompanija, Dragan Šolak i "Junajted Grupa" su u prethodnom periodu investirali 500 miliona evra sopstvenog kapitala i zadužili se za katastrofalnih 3,3 milijarde evra.

Zaduživanje "Junajted Grupe" je išlo uglavnom preko izdavanja obveznica, pri čemu je efektivna kamatna stopa koju plaćaju 3,8 odsto, dok je kod velike većine evropskih operatera po pravilu ispod jedan odsto.

Suluda prezaduženost Šolakove imperije najbolje se ogleda u tome šta ih čeka odmah "iza ćoška" - 2024. godine "Junajted Grupa" će morati da vrati prvih 425 miliona evra od ukupnog duga, naredne godine na naplatu joj dospeva 500 miliona evra, a 2026. godine, kako znaju i umeju, moraće da nađu milijardu i pedeset miliona evra kako bi pokrili dug. Ali ni tu nije kraj - naredne dve godine treba da plate još ukupno 1,27 milijardu evra!

Udarna pesnica Šolakove hobotnice je kompanija "Junajted Medija", u čijem vlasništvu su N1, Nova, Sport Klub, Danas, čiji poslovni rezultati padaju drugu godinu zaredom, pa su joj prihodi u 2020. godini smanjeni za pet odsto, a sa profitom je u minusu za čak sedam odsto.

Pritom, u ove podatke još nisu ušli dramatični gubici korisnika koje je "Junajted Medija" doživela u proteklih godinu dana širom regiona, pa TV kanale N1, Sport Klub i ostale sada gleda 700.000 ljudi manje!

Operateri u regionu izbacuju iz ponude Šolakove kanale

Posebno zanimljivo je da su praktično svuda u regionu, poput Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, gde su kablovski operateri izbacili iz ponude Sport Klub, u zamenu su uzeli kanale Arena Sport, u vlasništvu Telekoma Srbija!

Nakon što se Telekom pre koju godinu, dolaskom Vladimira Lučića na celo kompanije, probudio iz predugog "dremeža" za vreme kojeg je "Junajted Grupa" praktično bez ikakve konkurencije uzurpirala tržište i u Srbiji i u regionu, Šolakova imperija je upravo "Telekom" i Lučića lično proglasila za svoje najveće neprijatelje i ne prestaje da ih, pre svega zloupotrebom medija N1 i Nova, besomučno napada, koristeći pritom najprizemnije manipulacije i najobičnije laži.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baron

pre 2 godine

Stigli smo dotle da nam naplaćuje 100,oo dinara slanje računa.Čist bezobrazluk.Treba da propadne što pre.

baron

pre 2 godine

Stigli smo dotle da nam naplaćuje 100,oo dinara slanje računa.Čist bezobrazluk.Treba da propadne što pre.

Rade R

pre 2 godine

Pa neka propadne! Zato se njemu i đilasu i ne sviđa ovakva Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija