• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2021

15:07

VUČIĆ NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Vulin poslao jednostavnu poruku Kamberiju!

printscreen RTS2

Politika

VUČIĆ NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Vulin poslao jednostavnu poruku Kamberiju!

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da razume ljutnju i strah Šaipa Kamberija, ali da predsedenik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće priznati takozvano Kosovo, saopštila je ta stranka

Vulin je, kako je navedeno u saopštenju reagovao na napade Šaipa Kamberija na Vučića i Srbiju.

"Aleksandar Vučić je hrabar čovek i Srbima ume i sme da kaže i ono što im se ne dopada, ali je isto tako i više nego hrabar da najvećim svetskim silama, pa i Šiptarima iz Prištine kaže da takozvano Kosovo neće priznati nikada", rekao je Vulin.

Kako je rekao, da Kamberi koji živi na prostoru pod kontrolom vlasti u Prištini, bio bi ili u zatvoru ili bi ga proterali, a sigurno bi morao da plaća struju, ali da pošto živi u centralnoj Srbiji, može da govori šta hoće, pa i da ne plaća struju, bez posledica, makar to bile, kako je rekao, najveće gadosti i pljuvanje po Srbiji, čiju platu prima.

"Kamberi se nudio da bude ministar u Vladi Srbije, a kada je odbijen odlučio je na sastanku u Tirani da Srbi u vlasti u Bujanovcu ne treba da postoje", rekao je Vulin.

Vulin je reaogovana na intervju Šaipa Kamberija za Novi magazin gde je izjavio da ovakva Srbija nije dobra ni za same Srbe, niti je sposobna da građanima pruži blagostanje.

On je komentarišući svoj nastup u Skupštini Srbije, nakon što je predsednik Vučih podneo izveštaj poslanicima o dijalogu Beograda i Prištine, rekao da čvrsto veruje da Srbija nije samo Narodna skupština niti je samo vladajuća koalicija, koja je "na neki način i politički naslednik onih koji su proizveli krvoproliće u zemlji".

Kako je poručio nedovoljno je boriti se samo za ostvarivanje prava manjina bez prave borbe za demokratizaciju Srbije, zbog čega će se ta dva procesa pomiriti onog trenutka kada istinska demokratija bude pobedila u ovoj i ovakvoj autokratskoj Srbiji.

"Verujem da jedino demokratska Srbija - koja bi trebalo da bude i biće valjda članica evropskih naroda i Evropske unije - može biti sposobna da manjinama obezbedi ravnopravnost. Ovakva Srbija nije dobra ni za same Srbe, ona nije sposobna da njenim građanima pruži blagostanje", rekao je Kamberi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rade

pre 2 godine

kako je moguće da neko ne plaća struju , da to zna ministar policije i da se ništa ne dogodi? Zašto Srbima u Srbiji nije to omogućeno ili barem onima koji su soc. ugroženi. Ovo sam pokazuje kolko država na čelu sa Vučićem radi protiv Srba!

sombor

pre 2 godine

Ovaj gospodin kamberi ako mu se nesvida srbija nek uzme kofere i nek ide u abaniju nek tamo trazi prava sve ista kovna

nekonebitan

pre 2 godine

"Verujem da jedino demokratska Srbija - koja bi trebalo da bude i biće valjda članica evropskih naroda i Evropske unije - može biti sposobna da manjinama obezbedi ravnopravnost. Ovakva Srbija nije dobra ni za same Srbe, ona nije sposobna da njenim građanima pruži blagostanje", rekao je Kamberi. Kakva je to demokratija u zemljama EU kad u mnogim drzavama manjine nemaju nikakva prava; Slovenija, Hrvatska, Bugarska....a sta je sa albancima u Sloveniji, imate li tamo pravo da u skupstini stavite albansku zastavi i udarate po vlasti? U Sloveniji vas ima skoro koliko i nas, to je clanica EU, ako vec pricas o demokratiji, onda pitaj kad cemo u dezeli dobiti status manjine i vi i mi i imati neka prava. Toliko o demokratskoj EU.

mjagoda

pre 2 godine

Ovom nevažnom čoveku se pridaje prevelika pažnja, stalno čitam o njegovoj pljuvanju po Srbiji i Srpskom narodu. Namerno ga citiraju i namerno je doveden, sve po zadatom zadatku da se Srbi ponize, unize, omalovaže, a u cilju priznanja Kosova i Metohije. Inače, kako objasniti da mu se toliko dozvoljava da vredja i pljuje po zemlji u kojoj živi. Dragi Srbi i čestiti gradjani Srbije nemojte da čitate ovakve stvari.

Dr

pre 2 godine

A dali znaš pajacu koliko srba na Kosovu ne plaćaju struju?Pitaj tvog šefa,on sigurno zna.Ali što meni smeta kod tebe je taj sovonizam i primitivizam koji ti ispoljavas prema nesrbima.Sta onda očekuješ za uzvrat?Poštovanje i respekt!Koliko si primitivan mozda i maštas,ali dali je to uopšte pametno da ljude nazivas SIPTARIMA,USTASAMA,MILOGORCIMA itd?To daje njima razlog da pljuju po takvima kao što si ti,a nas poštene neka postede i razdvoje od takvih CETNIKA kojima ti pripadas.

djordje anunaki

pre 2 godine

Ne placa struju !? Ah da, on je siptar...

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija