• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

05.07.2021

17:34

KOMANDANT SA KOŠARA OČITAO BUKVICU VESLIJU KLARKU! Dimčevski upozorava na pakleni plan NATO krvnika: Cilj je nastaviti ZLOČIN NAD ZLOČINIMA!

Politika

KOMANDANT SA KOŠARA OČITAO BUKVICU VESLIJU KLARKU! Dimčevski upozorava na pakleni plan NATO krvnika: Cilj je nastaviti ZLOČIN NAD ZLOČINIMA!

Podeli vest

Penzionisani zamenik komandanta 53. graničnog bataljona koji je odlikovan Ordenom belog orla Dragutin Dimčevski kaže da je dolazak bivšeg komandanta NATO generala Veslija Klarka na Kosovo i Metohiju, gde bi trebalo da preuzme i ulogu savetnika u tzv. "KBS", nastavak agresije koju je ovaj savez izvršio na SR Jugoslaviju pre 22 godine

Dimčevski kaže da je NATO agresija na Jugoslaviju bila “zločin nad zločinima”, i da bombardovanje kroz oboljevanje vojnika koji su stajali na braniku otadžbine, i danas odnosi svoje žrtve.

- Dolazak Veslija Klarka na Kosovo (i Metohiju) je nastavak NATO agresije od pre 22 godine. NATO agresija na SR Jugoslaviju je zločin nad zločinima koji i danas odnosi svoje žrtve. Meni jako teško pada gubitak saboraca koji danas oboljevaju od raka i leukemije, za sobom ovi heroji ostavljaju porodice i sve nas da ih čuvamo i sećamo ih se sa ljubavlju i ponosom. Nikada nisam mogao da nazovem NATO agresiju na Jugoslaviju nazivom koji se, čak i u Srbiji, koristio do pre par godina – Milosrdni anđeo. Zločin u kome je naša zemlja uništena, u kojoj je uništena naša industrija, putevi, nastavlja se kroz ovaj neprijateljski gest - rekao je Dragutin Dimčevski.

Po njegovim rečima, od dolaska Aleksandra Vučića na mesto predsednika Srbije, glas vojnika koji su branili svoju otadžbinu može da se čuje i da im se, bar na taj način, od počast i priznanje.

- Godinama nismo imali kome da kažemo šta smo preživeli. Stvari koje su prećutkivane i gurane pod tepih sada polako počinju da izlaze na videlo. Svesni smo da ne možemo da očekujemo nagle i brze promene, i da je kao i za sve ostalo u životu, i za ove promene potrebno vreme i strpljenje. Verujem da su tužbe protiv NATO agresora važne i neophodne, sada se sve više pojedinaca javlja sa strašnim posledicama ovog zločina. To je veoma važno, zbog istine koja kad tad izađe na videlo - kaže Dimčevski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

Vesli Klark i nemu isti nisu nikakvi strateziu jer da nisu imali NATO nkad nebi ni pokusali da napadnu "malu"Srbiju jer znaju istoriju Srbije da su mnogo vece sile slomile zube na Srbiji zato si ti vrlo hrabar dosli ste da pljackate Srpsko blago

Realno

pre 2 godine

Englezi su odustali od "ujedinjavanja", Nemci, Francuzi, Spanci, cak i Koreanci... Ostala su samo dva najgluplja plemena u Galksiji da kompletam zivot, stvarnost i buducnost potomaka podrede fiks ideji "ujedinjenja" - Srbi i Siptari, dva zrikava oka u blesavoji glavi...

drJumo

pre 2 godine

Ako ima Boga i ako ima pravde, jedini razlog njegovog dolaska na Kosovo bi trebao da bude izvinjenje srpskom narodu za svo zlo koje nam je učinjeno.

Hag

pre 2 godine

Da nisu srbi napravili strahovite ratne zločine u HR,BiH i Kosovu,genocid u Srebrenici,etničko čišćenje polovice BiH i istog pokušaja na Kosovu, ne bi ni bilo bombardovanja srbije! Ovako kad jači udari onda je kuknjava!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija