• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.07.2021

13:57

VUČIĆ NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO! MORAĆEMO TO DA SHVATIMO I DA NASTAVIMO DALJE DA ŽIVIMO U LAŽNOJ DRŽAVI!

buducnostsrbijeav/printscreen/AP

Politika

VUČIĆ NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO! MORAĆEMO TO DA SHVATIMO I DA NASTAVIMO DALJE DA ŽIVIMO U LAŽNOJ DRŽAVI!

Podeli vest

Premijer privremenih institucijana Kosovu i Metohoji Aljbin Kurti izjavio je danas da bi bilo dobro da Srbija prizna Kosovo, ali da nema nameru da to plati ni delom teritorijom, ni funkcionalnošću, kako kaže, kosovske države.




Kurti je u intervjuu za "European Western Balkans", rekao da Kosovo mora da nastavi da živi dalje ukoliko Beograd ne želi da ga prizna i da neće dozvoliti da zbog nečega ponovo zavisi od Srbije.

- Naravno, više bih voleo da Srbija prizna Kosovo, ali ako Srbija to ne želi, moramo da nastavimo da živimo bez tog priznanja. Ne planiram da prošlu zavisnost Kosova od Srbije zamenim novom zavisnošću od priznanja Srbije naše nezavisne države - rekao je Kurti i dodao da Kosovo već 13 godina živi bez priznanja Srbije.

Kurti je ponovio tvrdnju da je Kosovo nezavisno i naveo da ga je priznalo 26 od 30 zemalja NATO, i 22 od 27 država članica EU.

Rusija i Kina nas ne priznaju, ali SAD, Francuska i Velika Britanija u Savetu bezbednosti UN priznaju, kazao je on.

- Moraćemo da nastavimo dalje - rekao je Kurti na konstataciju novinara da je na početaku mandata fokus stavio na unutrašnja pitanja poput borbe protiv korupcije i da je rekao da mu dijalog nije među prioritima, kao i na pitanje da li, imajući u vidu sve što je rekao, veruje da je za Kosovo održivo da se dijalog u potpunosti zaustavi i da se može usredsrediti samo na sopstveni razvoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NVV

pre 2 godine

A naslov nema veze sa onim sto pise u tekstu. Ne spominje se ni Vucic ni lazna drzava. Kako vas nije vise sramota da pisete ovakve naslove?

prvaci

pre 2 godine

Može li autor teksta da čitaocima objasni kako to Vučić uopšte može da prizna Kosovo i Metohiju kao državu. Sve i da potpiše neki dokument o priznanju, taj dokument nije validan dok ga ne usvoji Narodna skupština. Znači ne veličajte čovjeka, on je na osnovu Ustava beznačajan.

Saradžogla

pre 2 godine

Вучић неће ... ''Ајде,бре!Патриота?Зна да НЕ СМЕ,бато мој!Воли Србију али не и нас србијанце!Немамо ни једног министра?Све босанци и војвођани.Шта ћете,гимназијалац!

Vatro Marx

pre 2 godine

Gospodine predsjednice Vucicu, Sa ovakvim izjavama postizes sve vise i vise povjerenje u Srbiju i vani. Mi koji redovno pratimo svaki vas izvestsj u Zapadnoj Europi, i imate podrsku od sviju nás, Mi koji smo na privremenom radio pratimo svaki dogadjaj u Srbiju i Srpsku svijetinju. Nikada, nikada necemo priznati nasu svijetinju kao drzavu, to nam daje veliki moral ponos za buducnost.

Petar

pre 2 godine

Vucic ce se boriti, radi sve od sebe, nikada nista tek tako nece dati.

Ivana

pre 2 godine

Najbolje bi za narod bilo da se Kurti okrenu saradnju sa Beogradom, i da Priština i KiM ostanu kao srpska južna pokrajina, i da prekine više o pretnjama i uništavanje naroda na prostoru KiM. Kurti treba da zna da će KiM ostati u sastavu Srbije.

Rade

pre 2 godine

Kurti je i sam svestan da živi u lažnoj državi

Rade

pre 2 godine

Albanci uviđaju da je Kosovo lažna država koja nikada neće da bude priznata od celog sveta

Rade

pre 2 godine

Vučić će da istraje u politici mira i dijaloga i da istraje u pregovorima

oratorium

pre 1 godinu

Od Vučića niko i ne zahteva priznanje Kosova kao države. Već samim prihvatanjem, da se Srbija neće suprotstavljati prijemu Kosova u međunarodne organizacije, Kosovo će ući u sve međunarodne organizacije i priznanje Vučića je potpuno nepotrebno. Sama ZSO je jedna velika Vučićeva laž, jer samo postojanje ZSO podrazumeva da je to zajednica u drugoj državi, a ne u Srbiji. Kosovo i Srbija više nisu isti entitet i Vučić može lagati još samo u svojoj SNS. Od 20 srpskih univerzitetskih profesora prava (koje Vučić nikada nije ni pitao za mišljenje, nego je solirao bez ikakvog koncepta i kolektivni Zapad ga je vodao kao medveda po vašarima), svi su potvrdili da je tim sporazumom Kosovo izašlo iz Srbije i moguća je samo implementacija sporazuma, a nikako neke promene. Pošto nisam Vučićev plaćeni bot, baš me zanima da li će moj prilog biti uopšte objavljen.

VUČIĆ I SRBIJA IZLOŽENI TOTALNOM PRITISKU! OFANZIVA LAŽNE DRŽAVE U ATINI! Kurti zatražio od Micotakisa da Grčka prizna nezavisnost Kosova!
Politika

VUČIĆ I SRBIJA IZLOŽENI TOTALNOM PRITISKU! OFANZIVA LAŽNE DRŽAVE U ATINI! Kurti zatražio od Micotakisa da Grčka prizna nezavisnost Kosova!

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se u četvrtak u Atini sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, od kojeg je, kako se navodi u saopštenju vlade u Prištini, tražio da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova. Ovo je još jedan od pritisaka na srpskog predsednika Aleksandra Vučića i politiku koju vodi

09.07.2021

11:30

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija