• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2021

12:23

VUČIĆ NIKOG NEĆE OSTAVITI NA CEDILU! Predsednik uskoro izlazi s rešenjem za radnike Geoksa?!

Politika

VUČIĆ NIKOG NEĆE OSTAVITI NA CEDILU! Predsednik uskoro izlazi s rešenjem za radnike Geoksa?!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić neće ostaviti na cedilu radnike kompanije Geoks, koja je najavila zatvaranje fabrike u Vranju, i navela da veruje da će Vučić uskoro izaći s rešenjem tog problema i da će zaposleni imati bolje plate i uslove rada

Brnabić je podsetila da je predsednik Vučić najavio da je posetiti Vranje oko 15. septembra i da veruje da će uskoro izaći sa nekim rešenjem, jer, kako kaže, radi na tome.

- Još jednom jasno poručujem svim radnicima u Geoksu da ih ni vlada ni predsednik Srbije neće ostaviti na cedilu - rekla je premijerka u Beogradu odgovarajući na pitanja novinara.

Upitana da li će država i novom investitoru davati subvencije, ona je kazala da je bivša vlast pregovarala sa Geoksom i da je omogućila da ta kompanija isplaćuje minimalac radnicima, kao i da je dogovarala subvencije koje je, kaže, isplatila sadašnja vlast.

Premijerka je navela da se sistem subvencija u potpunosti promenio kada je Vučić 2014. postao premijer i da su subvencije države mogli da dobiju strani i domaći investitori samo ako je nivo plata najmanje 20 odsto veći od minimalne zarade.

- Ne može da dođe investitor koji će sve radnike držati na minimalcu i dobijati subvencije od države. Takođe, uvedene su bankarske garancije, oročcene na pet godina, tako da se subvencije isplaćuju u tranšama kada investitor ispuni obaveze - rekla je premijerka.

Kada je reč o subvencijama i podizanju mininalne cene rada, premijerka je kazala da je u vreme bivše vlasti minimalac iznosio 172 evra, a da je sada 272 evra, dok je prosečna zarada bila 366 evra, a da je prošle godine dostigla 511 evra, kao i da se očekuje da će do kraja ove godine biti oko 600 evra.

- To su dramatične razlike, ali mislim da plate nisu dovoljno dobre zbog čega smo sebi dali zadatak da prosečna bude 900 evra do 2025.godine. Sve nam govori da ćemo to i postići - rekla je Brnabićeva.

Navela je da se sa nivoa prosečna plate od 366 evra ne može za sedam godina doći do 900 evra i da "nakon 10 godina bahatosti, razaranja i gubljenja poslova" podigne zemljla za šest-sedam godina, već postepeno.

- Radili smo i postizali rezultate koje su hvalili Svetska banka, MMF, evropske institcije, napredovali na svim svetskim listama. Borimo se, ali kad krenete iz minusa teško je to izvući - rekla je Ana Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sanjaj2017

pre 2 godine

naravno da nece predsednik ostaviti na cedilu nikog.do sada je dokazao da je od reči,kako.kaze tako bude.

Zmijce

pre 2 godine

Nikada i ne sumnjamo u našeg predsednika. Uvek je tu za svoj narod

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić će težiti da zaista svim radnicima u Geoksu omogući bolji život i da radnike neće ostaviti na cedilu.

Mila

pre 2 godine

Vucic svoj narod nikada nije ostavio u nevolji na cedilu. Nacice on resenje za sve radnike koji su ostali bez posla.

Uros

pre 2 godine

Sve sto su drugi zabrljali, Vucic je tu da ispravi krivine i popravi ono sto drugi nisu do kraja zavrsili.

Tina

pre 2 godine

Predsednik nijednog radnika nece ostaviti bez posla i na muci. Resice se pitanje Geoksa i sve ce biti dobro po gradjane.

Zoka

pre 2 godine

Још један доказ да председник брине о свом народу !

Jovana

pre 2 godine

Руководство Србије ,мора реаговати брзо и помоћи овим људима у Врању!

Neša

pre 2 godine

Председник је више пута доказао да је човек од речи!

Dragan

pre 2 godine

Možda na kraju ispadne još i bolje nego što je bilo do sada.

Dragan

pre 2 godine

Rešenje će se naći i radnicima će biti još i bolje tako da Geoksu srećan put.

Rade

pre 2 godine

Vučić će da istraje u svojoj odluci i zalagaće se da svi radnici Geoksa nađu posao u najskorijem vremenu

Anamarija

pre 2 godine

Država i vlast će da se zalažu za nove fabrike i ulaganja koja će da omoguće nova radna mesta za radnike Geoksa

Gordana

pre 2 godine

Ovakve odluke VUčića pokazuju da je država i vlast uvek uz građane Srbije i da će uvek da se zalažu za obične ljude i građane Srbije

Sofija

pre 2 godine

To je i najbitnije, da se nađe neko rešenje i radnici zbrinu.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59