• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2021

18:18

/FOTO/ OTAC MIROSLAVA LAZANSKOG POREKLOM JE BIO SLOVENAC! Vladimir je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, A OVO JE NJEGOVA ORIGINAL ZAKLETVA KRALJU I OTADŽBINI!

Informer

Politika

/FOTO/ OTAC MIROSLAVA LAZANSKOG POREKLOM JE BIO SLOVENAC! Vladimir je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, A OVO JE NJEGOVA ORIGINAL ZAKLETVA KRALJU I OTADŽBINI!

Podeli vest

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski rođen je 18, septembra 1950, godine u prodici oficira JNA u Karlovcu

Njegov otac Vladimir Lazanski, poreklom Slovenac, bio je oficir Kraljevine Jugoslavije i zarobljen je, pa je Drugi svetski rat proveo u logoru Osnabrik.

Nakon oslobođenja, Vladimiru Lazanskom priznato je učešće u NOB-u od 1944. godine i raspoređen je u JNA. Zbog toga se dosta selio i tako upoznao Srpkinju iz Visokog, koju je oženio. Sa njom je dobio sina Miroslava, koji je ime dobio po dedi ubijenom u Jasenovcu.

Foto: Informer

Informer.rs došao je u posed original Zakletve oca Miroslava Lazanskog Kralju i Otadžbini koja je položena u Nišu 27. oktobra 1940. godine.

Foto: Informer

- Ja, Lazanski M. Vladimir, zaklinjem se svemogućim Bogom, da ću Vrhovnom Zapovedniku ove vojne sile, Kralju Jugoslavije, Petru Drugom, svagda i u svima prilikama, biti veran, svom dušom odan i psolušan, da ću se za Kralja i Otadžbinu junački boriti, da Vojnikovu Zakletvu nigde neću izneveriti i da ću zapovesti svih pretpostavljenih mi starešina slušati i verno izvršavati. Tako mi Bog pomogao!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Kakve veze sve ovo ima sa životnom sredinom...? Imate li nešto o ocu ili dedi Lepe Brene?

Stojan

pre 2 godine

Pa ako je odande ne znaci da je bio Slovenac.

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

А тетка је Плавшић Биљана Филиповић.

Predragm

pre 2 godine

A to ne pisete da mu je tetka Biljana Plavsic koja je priznala da je cinila zlocin i dobila manju kaznu u Hagu.

Spasko Imanjitz

pre 2 godine

rimskosolomonski zapadni okupator je postavio svoju okupatorsku nacisticku krunu na zastavu Srbije i to bez dozvole srpskog naroda , Hitler je radio kao tajni agent za rimskosolomonsku venecijansko oligarhijsku Krunu i Kraljevinu koja je simbol rimskosolomonskog imperijalnog robovlasnickog drustva koje porobljava narode i placka radsnicku klasu , teritorije i energetske resurse po celom svetu . Kruna i Kraljevina nisu simboli srpskog naroda niti prave srpske religije . Kruna i Kraljevina su simboli izraelske religije a drugi narodi su za njih niza klasa i sluge na dvorcu , izraelska religija smatra da je njima pedofilija dopustena , americki jevreji Rothschildi i engleski rimskosolomonski jezuitski kraljevski pedofilski dvorac su su bombardovali decu Jugoslavije , mi svi znamo da je jevrej Rotschild bio rimskohabsburski bankar i da je solomonski Izrael prodavao oruzje nacistickoj Hrvatskoj i paradirao sa hrvatskim nacistima na proslavi Oluje , Lazanski nije Slovenac , Lazanski i naprimer Kon su radili u administraciji habsburske monarhije , Lazanski i Kon su jevrejska prezimena a Lazanski je jevrejsko prezime , a vi nama sada pokusavate nametnuti okupatorsku robovlasnicku oligarhijsko rimskosolomonsku saudijsko jevrejsku krunu na zastavu Srbije i engleskog robovlasinckog agenta Kuracdjordjewitza sa engleskog pedofilskog dvorca

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59