• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.08.2021

18:42

DESET ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA! Beograd dobio garancije država iz Afrike i Azije, Priština u problemu - ŠTA SADA RADITI?!

Politika

DESET ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA! Beograd dobio garancije država iz Afrike i Azije, Priština u problemu - ŠTA SADA RADITI?!

Podeli vest

Deset država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, a reč je o vrlo čvrstim garancijama koje su ove zemlje dale Beogradu

Beogradska Politika navodi da se pretpostavlja da je reč o zemljama iz Afrike i Azije, ali se njihov naziv ne pominje, pre svega zbog mogućeg pritiska kojem bi bile izložene od SAD.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost smatra da zemlje koje bi mogle da preispitaju svoje ranije donesene odluke, odnosno da povuku priznanje, jesu mnoge države sa afričkog kontinenta, ali i na Bliskom istoku.

Rajić ocenjuje da je Priština radila na sopstvenu štetu kada je rešila da otvori ambasadu u Jerusalimu, dok Beograd u svojoj diplomatskoj borbi računa na Rusiju, ali i na Kinu, od koje se očekuje jači angažman i po pitanju Kosova i Metohije.

On je naveo da će Priština verovatno početkom septembra izdestvovati da bude ukinut moratorijum na diplomatsku aktivnost priznavanja, ali i povlačenja priznanja Kosova, ali to Prištini ne ide u prilog, jer nema većinu da uđe u neke međunarodne institucije.

UKRAJINA JE IZGUBILA DONBAS I KRIM - I TO JE TEK POČETAK, ako Kijev krene na Lugansk i Donjeck čeka ga pakao, ALI GUBITAK NOVIH TERITORIJA!

Bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Vladislav Jovanović kaže da se Kina počela pojavljivati u vezi sa pitanjima koje ne može da reši Amerika i koja ometa da se neki ciljevi sprovedu do kraja, kao što je pitanje Republike Srpske i očuvanja teritorijalne celovitosti Srbije.

On je ocenio da Rusija i Kina imaju potrebu da se zbliže, jer se osećaju ugrožene od SAD, te podsetio na pitanje Venecuele ili stavljanja veta na izbor novog visokog predstavnika u BiH.

Prema Jovanovićevim rečima, ako bi do kraja godine kineski predsednik Si Đinping posetio Srbiju to bi bila jasna demonstracija podrške i poslalo bi širu sliku, na koju bi Zapad morao da obrati pažnju.

MOSKVA SKINULA RUKAVICE, AMERI ŠTA SADA?! Gde je Crno more, a gde su SAD, pametnom sve jasno?! ADMIRAL BERK ISPROVOCIRAO RUSIJU!

Bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović rekao je da se pravi prijatelji i saveznici poštuju i da u svim međunarodnim forumima Rusija i Kina nastavljaju da pružaju najsnažniju moguću podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mark

pre 2 godine

Kosovo,!! dosta mit o kosovu .... Kosovu nisu potrebne banane drzave, kosovo je ratom 1913 g. uslo u srbiju. Ratom je izgubljeno 1999 g. Pozdrav komsije

NEVEROVATNO Priština spaljuje testove koje im je donirao Beograd!
Srbija

NEVEROVATNO Priština spaljuje testove koje im je donirao Beograd!

Priština će uništiti testove za koronavirus koje je Srbija donirala narodu u južnoj srpskoj pokrajni. Ministar zdravlja u nepostojećoj državi Kosovo Arben Vitia rekao je u parlamentu da će hiljadu testova, koliko je Srbija u aprilu donirala Prištini, biti uništeno u skladu sa propisima. On je kazao da nijedan od tih testova nije iskorišćen i da im je, upravo zbog toga, istekao rok trajanja

02.08.2021

13:50

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija