• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2021

11:01

Imamo ambiciozne planove! Premijerka Brnabić u poseti Jablaničkom okrugu!

sns.org.rs

Politika

Imamo ambiciozne planove! Premijerka Brnabić u poseti Jablaničkom okrugu!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić je dvodnevnoj poseti Jablaničkom okrugu, a danas, drugog dana obilaska, boravi u Leskovcu, Vlasotincu i Crnoj Travi

 

Nakon što je u svojstvu predsednice Vlade u ponedeljak posetila Sijarinsku banju, Lebane i Bojnik, dolazak u Leskovac juče posle podne iskoristila je da kao članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) poseti Gradski odbor SNS u Leskovcu.

Anu Brnabić je dočekao član Predsedništva i predsednik Gradskog odbora Leskovac Goran Cvetanović i mnoštvo okupljenih članova i simpatizera SNS u Leskovcu.

Ana Brnabić je sa članovima razgovarala o aktuelnoj situaciji u zemlji, problemima sa kojima se građani Leskovca i čitavog Jablaničkog okruga suočavaju, ali i o napretku koji je, kako je navela, lokalna samouprava definitivno ostvarila, navodi se na sajtu leskovačkog SNS.

"Samo napornim radom i beskompromisnim zalaganjem možemo sačuvati Srbiju na putu napretka i preporoda, na kome se nalazi od 2014. godine kada je predsednik Vlade postao Aleksandar Vučić", poručila je Ana Brnabić u stranačkim prostorijama.

Brnabić: Imamo ambiciozne planove i za Jablanički okrug

Predsednica vlade rekla je da joj znači da razgovara sa građanima i da na licu mesta vidi šta je urađeno koji su prioritetu.

Tokom posete Opštoj bolnici rekla je da je dosta urađeno u zdravstvenim insitucijama i u Leksovcu i Vranju.

Naglasila je da u leskovačkoj bolnici uskoro počinje druga faza radova koja podrazumeva kompletnu rekonsturukciju i nabavku dodatne opreme, što će, kako je dodala, koštati 42 miliona evra.

Podsetila je u prvoj fazi rađeno na energetskoj efikasnosti - saniran je krov, zamenjeni su prozori, sređena je fasada na Opštoj bolnici.

"Imamo ambiciozne palnove. Poseta okruzima mi pomaže, a nakon Nišavskog i Pčinjskog uskoro se spremam za Toplički okrug, pomaže mi da na terenu vidim prioritete šta je ono što ljudi misle o našem radu, šta su njihovi osnovni prioretiteti", rekla je predsednica Vlade.

Dodala je da se nekada prioriteti lokalne samuprave i građana razlikuju i da to želi da čuje.

Navela je da su građani Medveđe, gde je juče bila, jako zadovoljni ulaganjem u Sijarinsku banju.

I ceo kompleks, kako dodaje, treba da se obnovi, a ostaje pitanje da li ga privatizovati ili ostaviti u većinskom vlasništvu PIO fonda.

Plan je, prema njenim rečima, i da se uloži oko 400 miliona u Caričin grad i da sa ministarkom Jadrankom Joksimović nađe način da se za to obezbede evropski fondovi.

Sve su to stvari koje imaju ogroman potencijal, svako ulaganje će se višestruko vratiti rekla je Brnabć za TV Prva.

Predsednica vlade podsetila je i na incijativu da put preko Radan planine, koji bi povezao Kuršumliju i Ðavolju Varoš, Sijarinsku banju pa i Carični grad.

Brnabić je u Leskovcu nakon Opšte bolice razgovarala sa menadžmentom, obišla i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Bogojevce.

Brnabić je u ponedeljak posetila Sijarinsku banju, Lebane i Bojnik, gde je kako je podstila obišla i najmoderniju farmu svinja, koju je otvortio mladi bračni par i gde bi trebalo da se napravi regionalni edukativni centar za obnovu i digitalizaciju stočarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17