• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2021

12:22

Vučić i SNS i dalje na oko 60% podrške građana Srbije, Đilas i Marinika "vrlo dobar" (4), Vuk i Boško na aparatima!

Politika

Vučić i SNS i dalje na oko 60% podrške građana Srbije, Đilas i Marinika "vrlo dobar" (4), Vuk i Boško na aparatima!

Podeli vest

Kada bi se izbori za narodne poslanike održavali u nedelju, SNS bi osvojila 58,2 odsto glasova, drugu poziciju zauzeo bi SPS sa 9 odsto, a treća bi bila Stranka slobode i pravde sa 4,5 odsto, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus

Koalicija DSS/POKS imala bi četiri odsto glasova, kao i manjinske stranke. Za njima slede Dosta je bilo 3,8 procenta, ekološki pokreti 2,7 odsto, Narodna stranka 2,5, Dveri dva odsto, Zavetnici dva odsto, SRS 1,5 procenta, PSG 1,4 odsto i DS 1,2 procenta glasova.


Na beogradskim izborima, ukoliko bi se održavali ove nedelje, SNS bi sa osvojenih 45,1 odsto glasova takođe bila ubedljiva, i na granici da ima apsolutnu većinu u gradskom parlamentu. Drugu poziciju bi zauzela Stranka slobode i pravde sa 9,8 odsto, a treći bi bili socijalisti sa 7,1 odsto glasova, podaci su iz agencijskog istraživanja.

Na četvrtom mestu pojedinačno bi bio "Ne davimo Beograd" sa 6,5 odsto, zatim pokret Dosta je bilo sa 4,3 odsto i Narodna stranka sa tri procenta podrške, preneo je "Blic".
Za sada bez velikih iznenađenja u rejtinzima stranaka


Direktor Faktor plusa Vladimir Pejić kaže da nema velikih iznenađenja, što ne znači da ih neće biti na samim izborima.

- SSP najviše glasova vuče kada govorimo o opozicionom delu. To je nešto bolji rezultat nego do sada, što se može pripisati aktivnostima koje su intenzivirali u toj stranci u poslednje vreme, a slično stoje stvari i sa Narodnom strankom Vuka Jeremića - rekao je Pejić.

Dodao je da možda neobičan procenat pokreta Dosta je bilo, jer, kako kaže, deluje da će se ta suverenistička i antivakcinaška politika bolje primiti u Srbiji nego u Beogradu, ali očigledno da to nije tako.

Pejić pojašnjava i da "Ne davimo Beograd" ima značajnu podršku, ali i da je teško očekivati da ponove ono što se dogodilo u Zagrebu, ali da mogu dosta da osvoje.

- Zavisiće dosta i od njih - kaže Pejić i dodaje da će biće zanimljivo da se vidi koliko ostatak opozicije ima sluha za njih kao znacajnog političkog partnera.

Srpska napredna stranka je na oko 45 odsto, što je u broju gradskih odbornika više od 50 odsto.

Pejić kaže da je taj rezultat dobar, ali će SNS imati ozbiljan izazov da ga brani.

 

SNS u Beogradu ima veću podršku nego pre 3 godine

 

- Pred prošle beogradske izbore krenuli su sa podrškom od oko 40 odsto. Dosta zavisi i od kampanje, od toga ko će predvoditi listu. Mislim da sa imenom potencijalnog kandiadata za gradnonačelnika neće izlaziti pre izbora - rekao je Pejić.

Kada je reč o SPS-u, Pejić podseća da je ta stranka na prethodnim izborima imala problem, jer gradska struktura socijalista očigledno nije bila dovoljno aktivna, već se sve svodilo na Dačića i nekolicinu funkcionera.

Trenutno, kaže, dobro stoje, a videćemo hoće li tako ostati.

Pejić je ukazao i da je istraživanje rađeno devet meseci pred izbore i može biti samo okvirni pokazatelj trenda budući da neke bitne stavke još nisu poznate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aleksa

pre 2 godine

Gradjani znaju ko se bori za njih Vucic ima moju punu podrsku Srbija pobedjuje

Romanija

pre 2 godine

Građane više niko ne može da prevari. Oni odlično znaju kome treba da daju svoje poverenje.

Nevena

pre 2 godine

Vučić ima nesumljivo veliku podršku građana, a imaće i više, jer se veoma trudi da Srbija bude moderna, ekonomski jaka i poznata zemlja!

Gordana

pre 2 godine

Па то се зна да СНС има највећу подршку народа.

Djole

pre 2 godine

I jedni i drugi zajedno imaju 50 % glasova a 50% ne zeli da glasa ni zajednu stranku jer sve je to isto samo su nijanse razlicite. Nista bolji i posteni nisu ni ovi na vlasti niti ovi sto hoce ponovo da vladaju. Jedini spas za SNS je izgovor da Vucic ne moze sve sam i ne zna sta mu se radi po opstinama u njegovo ime. A bogami lokalni mocnici SNS sunogo gori i bahatni od bilo kog JUL ovca u Mirino vreme.

Marina

pre 2 godine

To je i očekivano, Vučić je i zaslužio toliku podršku gradjana.Ljude ga vole.

novi zahtev

pre 2 godine

Ajmo sada, još 85 novih zahteva opozicije da bi izašli na izbore!!! Tako je to kada nemaš plan i program već samo blatiš druge.

Danijela

pre 2 godine

Zna se ko je ovu državu doveo do velikih uspeha!

Sara

pre 2 godine

Srbija zna ko je ko, zato ovi ološi i imaju toliko malo glasača

Ana

pre 2 godine

Srbija zna ko je ko, zato ovi ološi i imaju toliko malo glasača

Ivana

pre 2 godine

SNS i dalje je na oko 60 % procenata podrške. Srbija se danas cela razvija i gradi, Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbija ima predsednika kojem je stalo do toga da Srbija bude jaka i stabilna. Srbija se cela razvija i gradi.

Jelena

pre 2 godine

Narod zna da Vučić radi u njegovom interesu.

Ena

pre 2 godine

Vučić radi za dobrobit Srbije a narod to ume da prepozna i podrži.

Oki

pre 2 godine

Vučić odlično vodi Srbiju i narod će ga podržati na izborima.

Tanjica

pre 2 godine

SNS bugarski voz ima da radi punom parom za izbore, inače sledi ćorka bato!

Petar

pre 2 godine

Bas zbog ovih rezultata se oni pribojavaju dolaska izbora, ko zna sta ce jos uciniti...

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

Подржавамо вишегодишњи константан захтев широких народних маса, радних људи и грађана, радника, сељака, поштене интелигенције, да се успостави јавни регистар антидржавних антисрпских завереничких превратничких непријатељских медија, непријатељских новинара, непријатељских удружења, непријатељских политичких странака, непријатељских политичара и државника, непријатељских привредних субјеката, непријатељских образовних радника, непријатељских културних радника, непријатељских културних, спортских и образовних установа.

Ana

pre 2 godine

SNS na čelu sa predsednikom Vučićem vodi državu pravim i sigurnim putem uspeha, zato će i dalje biti najbolji i imati punu podršku građana.

Hert

pre 2 godine

Narod se ne moze prevariti. Na izborima uvek izaberu najbolje.

Maja

pre 2 godine

Vredan rad, trud, zastupanje pravih vrednosti je odlika ove vlasti i narod to prepoznaje i zato daje tako veliko poverenje Sns stranci i Aleksandru Vučiću

miki

pre 2 godine

Građani će glasati za one koji su učinili i koji idalje čine dobro za njih, a ne za one kojima su samo pare bitne

miki

pre 2 godine

Vučić zbog učinjenih dobrih dela ima najviše glasova

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija