• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo Onlajn

05.08.2021

13:10

GRAFITI UČK U RODNOM MESTU KNEZA LAZARA! Gnusna provokacija terorista u Prilepcu!

Kosovo onlajn

Politika

GRAFITI UČK U RODNOM MESTU KNEZA LAZARA! Gnusna provokacija terorista u Prilepcu!

Podeli vest

U mestu Prilepac u opštini Ranilug ispisani su grafiti sa simbolima OVK, potvrdio je za Kosovo online gradonačelnik te opštine Vladica Aritonivić

Prilepac je poznat po tome što je tu rođen srpski knez Lazar Hrebeljanović, koji je predsodio srpsku vojsku u Kosovskom boju.

Nepoznate osobe ispisale su grafite "UČK", "Kosovo je Albanija" i "Adem Jašari", na mestu koje vodi ka spomen ploči Knezu Lazaru, koja je nekoliko puta lomljena.

Kako navodi Aritonović slučaj je prijavljen policiji.

- Mi smo prijavili policiji i oni su nas obavestili da će otvoriti slučaj i preduzeti mere radi pronalaženja počinilaca - rekao je Aritonović.

Aritonović ističe da Srbi obilaze to mesto svake godine na Vidovdan.

- Mesto u kom je rođen Knez Lazar Srbi posećuju svake godine na praznik Vidovdan 28. juna, tu se nalazila i ploča koja je više puta lomljena pa smo odlučili da je ne postavljamo već da je svako godine nosimo na dan obeležavanja i ponovo vražamo kako vandali ne bi skrnavili spomen obeležje - kaže Aritonović.

U mešovitoj opštini Ranilug živi više od 5.500 stanovnika i do sada nije bilo međuetničkih incidenata i međuljudski odnosi su dobri prema rečima Aritonovića, koji je uz osudu događaja dodao i da se nada da se ovakve stvari u budućnosti neće ponavljati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEVEROVATNO Priština spaljuje testove koje im je donirao Beograd!
Srbija

NEVEROVATNO Priština spaljuje testove koje im je donirao Beograd!

Priština će uništiti testove za koronavirus koje je Srbija donirala narodu u južnoj srpskoj pokrajni. Ministar zdravlja u nepostojećoj državi Kosovo Arben Vitia rekao je u parlamentu da će hiljadu testova, koliko je Srbija u aprilu donirala Prištini, biti uništeno u skladu sa propisima. On je kazao da nijedan od tih testova nije iskorišćen i da im je, upravo zbog toga, istekao rok trajanja

02.08.2021

13:50

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka
PREOKRET

Mesečni horoskop za oktobar! Za samo tri dana stiže događaj koji menja sudbinu 4 znaka

Već na samom početku meseca očekuje nas prstenasto pomračenje Sunca u Vagi (2. oktobar), koje će doneti tektonske promene u narednih nekoliko meseci. Ovaj astrološki događaj će imati uticaj na sve znakove, a ponajviše na Vage, Rakove, Ovnove i Jarčeve. Takođe, osobe koje imaju podznak ili Mesec u blizini pomračenja mogu da osete ovaj događaj. Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, Pluton i Uran, tako da je ovo vreme suočavanja sa starim problemima.

29.09.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija