• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

09.08.2021

18:18

AMERI, SAD DA VAS VIDIMO! KURTI VAM JE ZALEPIO BRUTALNU ŠAMARČINU! ŠIPTARI ODBILI VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Ovo nije njihova odluka, nešto se opasno kuva...

Politika

AMERI, SAD DA VAS VIDIMO! KURTI VAM JE ZALEPIO BRUTALNU ŠAMARČINU! ŠIPTARI ODBILI VAŠINGTONSKI SPORAZUM! Ovo nije njihova odluka, nešto se opasno kuva...

Podeli vest

Odbijanje Vašingtonskog sporazuma je težak politički izazov koji je Priština uputila vašingtonskoj administraciji, sem ako nije u pitanju neki dogovor, izjavio je večeras predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun

  - Kako će Vašington u praktičnom smislu reagovati na taj Kurtijev izazov ostaje da se vidi. Ako nije u pitanju neki dogovor koji bi dugoročno trebalo da ima neke druge ciljeve onda bi reakcija Vašingotna morala da bude konkretna - rekao je Drecun.

Naveo je da je očigledno da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti očekivao da će nova administracija u Beloj kući predsednika Džozefa Bajdena odustati od Vašingtonskog sporazuma potpisanog u vreme prethodnog predsednika SAD Donalda Trampa i da će napraviti neki diskontinuitet.

- Pokazalo se da to nije realno očekivanje i da je ova administracija čvrsto stala iza sporazuma i upozorila Prištinu da sporazum treba da se poštuje - rekao je Drecun.

PUTIN NA PAR NEDELJA OD POBEDE PROTIV AMERIKE! Vašington je učinio sve da spreči Moskvu, pretio je, uvodio sankcije, ali... POSLEDICE PO SAD ĆE BITI KATASTROFALNE! Slavi i Nemačka!

Dodao je da je Kurti dao nekoliko izjava koje su ukazivale na to da on ne namerava da poštuje ništa što su prethodne administracije u Prištini dogovorile ili potpisale.

- Kurti je rekao da je Hoti pogrešio kada je potpisao taj sporazum jer je, kako je on rekao, time omogućio Aleksandru Vučiću da mu se otvore vrata u Beloj kući. Zatim je dao izjavu da je taj sporazum suprotan takozvanom ustavu Kosova i da ne želi da ga realizuje, a sada imamo situaciju da je sporazum praktično odbačen u (tzv.) parlamentu i da se neće primenjivati - rekao je Drecun.

Kada je u pitanju moratorijum na priznavanje i otpriznavanje samoproglašene nezavisnosti Kosova po Vašingtonskom sporazumu, Drecun kaže da su predstavnici Prištine već odustali od tog moratorijuma i da uveliko rade na tome da dobiju neka nova priznanja.

OTELI SRBINA I BRUTALNO GA MUČILI! SPASLA GA POLICIJA U "POSLEDNJI ČAS"! Šta se to dešava u Herceg Novom?!

Drecun je rekao da Kurti ne bi imao ništa protiv Vašingtonskog sporazuma, da je u njemu Kosovo tretirano kao država.

- Veći problem od moratorijuma je to što bi morao da prihvati tadašnju inicijativu "Mini Šengen", a sadašnji "Otvoreni Balkan", što bi morao ozbiljno da se posveti rešavanju pitanja nestalih, povratku raseljenih, da radi ne ekonomskoj saradnji, autoputevima, izgradnji železničke mreže... - rekao je Drecun.

Dodao je da Kurti sve to odbija jer odbija da se priključi „Otvorenom Balkanu", navodeći da Kurti želi da učestvuje jedino u procesima gde Srbija nije prisutna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 2 godine

Ameri igraju igrice,sutra će to Palmer da objasni kao nedostatak konsenzusa.Sve u svemu,kaubojština,kako bi englezi rekli.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija