• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2021

12:45

OVAJ DAN SMO ČEKALI 22 GODINE! Petar Petković u Kosovskoj Mitrovici položio kamen temeljac za gradnju novog Univerziteta u Prištini

Informer

Politika

OVAJ DAN SMO ČEKALI 22 GODINE! Petar Petković u Kosovskoj Mitrovici položio kamen temeljac za gradnju novog Univerziteta u Prištini

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković položio je danas u Kosovskoj Mitrovici kamen temeljac za gradnju novog Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Novo, savremeno zdanje Univerziteta prostiraće se na 10.575 kvadrata i u njemu će na četiri sprata biti raspoređeni Prirodno-matemarički fakultet, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet i zgrada Rektorata.

- Danas je prelep dan, koji čekamo 22 godine - rekao je Petković i dodao da se nova zgrada Univerziteta, sada gradi zahvaljujući razumevanju i podršci predsednika Aleksandra Vučića.

- To čeka 10.000 naših studenata, ovde u Kosovskoj Mitrovici, preko 760 profesora i nastavnika, to čeka cela Kosovska Mitrovica - rekao je Petković, a saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je rekao, ovo nisu obični dani, niti je kamen temeljac za novi Univerzitet običan, već je, kaže, kamen temeljac srpske sloge i jedinstva naroda na KiM.

- Zato smo danas ujedinjeni kao što smo bili i kao što ćemo biti. I Srpska lista i naš Univerzitet i država Srbija. Samo u tom jedinstvu naš narod ima budućnost, kao što je to juče rekao predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Petković.

Reč je o investiciji vrednoj 720 miliona dinara, koje je opredelila Vlada Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je rekao da država danas ima taj novac da sagradi velelepnu zgradu koja će biti na ponos svih u Kosovskoj Mitrovici, a i šire.

 

Foto: Informer

Petar Petković u Kosovskoj Mitrovici položio kamen temeljac


- Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa srpskim narodom sa Kosmeta u Kuršumliji, 26. februara, danas krećemo u realizaciju najznačajnijeg projekta ovde, za naš opstanak i ostanak - rekao je Petković.

Zgrada Univerziteta je, kaže, zgrada budućnosti - gde se školuju naša deca i gde imamo mogućnosti da napredujemo, kao narod u svakom smislu.

Naveo je da će u novoj zgradi biti velelepne učionice, kabineti, laboratorije, amfitetatri, sve će biti digitalizovano.

- Biće to jedan od najsavremenijih objekata, ne samo u Kosovskoj Mitrovici, nego u celoj Srbiji. Čestitam još jednom i da se sledeći put okupimo kada zgrada bude gotova, da možemo i da je otvorimo - rekao je Patković.

Osim Petkovića, kamen temeljac su položili i rektor Univerziteta Zdravko Vitošević i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić.

Petković koji je od juče na Kosovu i Metohiji, drugi dan posete nastavlja obilaskom Gračanice.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija