• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2021

17:40

JESTE, POKLONILI SMO ZEMLJIŠTE GRAĐANIMA SRBIJE! Mali odgovorio Nikeziću: Žednom je i kap dosta, a pohlepnom i izvor malo!

Tanjug

Politika

JESTE, POKLONILI SMO ZEMLJIŠTE GRAĐANIMA SRBIJE! Mali odgovorio Nikeziću: Žednom je i kap dosta, a pohlepnom i izvor malo!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali reagujući na nove tvrdnje predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušana Nikezića o projektu Beograd na vodi rekao da je u pravu kada kaže da je zemljište poklonjeno i ističe da je poklonjeno svim Beograđanima i građanima Srbije

Mali je u objavi na Instagramu naveo i da Nikezića mora uputiti u neke ekonomske tokove i ukazao da postoji jasna razlika između građevinskog zemljišta na kojem odmah može da se gradi i građevinskog zemljišta gde se sada gradi “Beograd na vodi”.

Povodom navoda Nikezića o vrednosti tog građevinskog zemljišta, Mali je istakao da su tamo nekada bile stotine nelegalnih i legalnih objekata, koje je bilo neophodno raščistiti, kako bi gradnja uopšte mogla da počne.

- To nije bila parcela koja je bila spremna za gradnju, da bi je neko kupio i krenuo da zida. Inače, da je bilo lako prodati ili aktivirati to zemljište, ne sumnjam da bi to Dragan Ðilas za vreme svog mandata i uradio - istakao je Mali.

On je rekao i da je Nikezić u pravu kada kaže da je zemljište poklonjeno.

- Da, poklonili smo ga svim Beograđanima i građanima Srbije. Sada konačno imaju uređeno šetalište, brojne sadržaje koji su u vreme gazde Ðilasa bili nezamislivi, pošto je taj deo grada jedino privlačio pacove i žabe - naveo je Mali.

On je Nikeziću poručio da kada se već čudi čime se vlast pored “Beograda na vodi” ponosi da su tu i kovid bolnice koje su izgrađene u rekordnom roku, brojne rekonstrukcije zdravstvenih centara, škole u koje se ulaže, auto-putevi koji su zgrađeni i koji se se grade uz opasku da ih i predstavnici SSP koriste da se provozaju luksuznim vozilima, dok istovremeno glume dušebrižnike.

- Ponosimo se i odličnim ekonomskim rezultatima koje smo postigli. S druge strane, građani se dobro sećaju vaše zaostavštine, koliko ste zadužili zemlju uzimajući preskupe kredite, koliko ste pokrali. Dok ste vladali, tada ste jedino vi zarađivali, a to je vidljivo zahvaljujući finansijskim izveštajima koji nedvosmisleno pokazuju da su firme gazde Ðilasa dok je bio gradonačelnik prihodovale više od 600 miliona evra. Žednom je i kap dosta, a pohlepnom je i izvor malo. Budite uvereni da vaša pohlepa neće moći da se ostvari kao nekada. Nema povratka u tužnu prošlost - poručio je Mali.

Nikezić je prethodno, u novom odgovoru Malom rekao da je ministar "konačno izneo i jedan ekonomski argument", da neizgrađeno građevinsko zemljište u najužem centru grada ne vredi ništa i da se njena vrednost stvara izgradnjom.

On je naveo i da se takvo isto zemljište, za basnoslovne cene, prodaje svuda u svetu, pa i u Beogradu, i da je Srđan Milovanović platio 10 miliona evra za hektar kod Buvljaka, a MD Investment preko 8 miliona evra za hektar Marine Dorćol.

Nikezić ponovo tvrdi da je Srbija za ulog od preko 2 milijarde evra za porjekat Beograd na vodi dobila vlasništvo od 32 odsto, a Arapi za ulog od 80 miliona evra čak 68 vlasništva i pravo upravljanja.

On kaže i da je nekadašnji dug zemlje sa 15,3 milijardi evra, podignut na 29 milijardi, kao i da će još rasti za dogovorene poslove.

Podsetio je i da je u vreme Dragan Ðilasa izgrađen most preko Ade i most Obrenovac - Surčin, da je skoro bio završen most Zemun-Borča i temeljno rekonstruisana Gazela, a da za osam godina, kako kaže, nije izgrađen nijedan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 2 godine

2000-2012 godine apsolutno ništa nije urađeno za narod. Samo su krali i pljačkali i bavili su se glupostima, narod prepušten sam sebi. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite sve da Srbija bude jaka i stabilna. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za napredak i razvoj naše države.

Siniša

pre 2 godine

Nikeziću ne odgovara što ne može da krade pa napada i laže

Sloba

pre 2 godine

Nikezić bi na vlast da krade ali niko ga ne podržava pa je nervozan

Slavko

pre 2 godine

Nikezić treba da kaže koliko para dobija da laže i napada

Aca

pre 2 godine

Ove naprednjake šta god da pitaš oni stalno spominju Đilasa. Baš su opsednuti njime.

Slavko

pre 2 godine

Ovaj Siniša je toliko sjajan lik, oduševljava me iz dana u dan. Veliki um. Ali zaista.

Ivan

pre 2 godine

Mali doktore! Pokazao si im kako se vode finansije... Sad nemaju kud pa fabrikuju laži i kleveću! Bravo i veliki pozdrav!

nedeljko

pre 2 godine

Tacno, pohleponom nikad dosta, svega im je malo... Ovo je stvarno poklon narodu Beograda i Srbije!

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

Подржавамо планирање и изградњу објеката високе и ниске градње у стамбено пословном насељу Београд на води. у целини.

Milica 77

pre 2 godine

Beograd na vodi definitivno ukras nase zemlje i jedna od lepsih investicija u evropi !

Ana

pre 2 godine

Od svega sto je ostalo iz vreme zutih su samo zaduzenja, nista vise, takvi da nam vode drzavu nikad!!

Milan Š

pre 2 godine

Prvo su govorili da od Beograda na vodinema ništa i da je to obična prevara, a sada im smeta što je tamo nikla velelepna građevina.

Mili

pre 2 godine

Ministar je sve u pravu..svaka reč mu je na mestu.

nenad

pre 2 godine

Srbija je sve jača i stabilnija,svakim danom se gradi,ulaže i stvara.

Danilovi ortaci iz ćevabdžinic

pre 2 godine

Ako je poklonio zemljište Beograđanima, da onda tražim par ari tamo. Kome da se obratim?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17