• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2021

21:30

SNS: Osuđujemo Ðilasovo pravdanje nasilja

Politika

SNS: Osuđujemo Ðilasovo pravdanje nasilja

Podeli vest

Više funkcinera Srpske napredne stranke (SNS) reagovala je povodom fizičkog napada glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na režisera Predraga Gagu Antonijević, a koji je, kako tvrde, opravdao predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić u saopštenju kaže da se Ðilasova "divljačka reakcija" nasilja u Nišu tiče "opsesivne mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću".

Orlić poručuje da "đilasovska rulja" naziva predsednika Vučića "ludim" i "beskrupuloznim", dok za njih, kaže, "prebijanje, pa čak i ubijanje, nije neprihvatljivo, ako se dešava drugima".

- Jasno je, jedino monstruozno u ovoj priči su oni sami. Jedino ravno fašizmu je njihovo delovanje. Ne samo današnje, već višegodišnje - tvrdi Orlić.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ističe da samo "potpuno amoralne ličnosti, otrovane bezgraničnom mržnjom", mogu da se odnose prema nasilju kao prihvatljivom, ili kao neprihvatljivom, u zavisnosti od toga, kaže, ko je nasilnik, a ko žrtva.

Jovanov smatra da je jasno da su "Ðilas, njegovi mediji i stranke u stanju da opravdaju sve, svako nasilje i zlo koje bi se desilo onome koga percipiraju, čak ne kao protivnika, već kao nekoga ko ne učestvuje sa njima".

Istakao je da će država od nasilja zaštititi svakog građanina, bez obzira na njegovo političko ili bilo koje drugo opredeljenje.

Narodni poslanik Zoran Tomić naveo je u saopštenju da "Ðilasovska politika" radi na podeli društva na podobne i nepodobne, ali da je Srbija posle 2012. godine krenula putem oporavka i demokratije.

Tomić naglašava da je predsednik Vučić odmah reagovao na napad na Gagu Antonijevića, te osudio i uputio jasnu poruku da organi treba da rade svoj posao.

- Ðilas, pa i (Borko) Stefanović nisu se oglasili da osude beskrupulozni napad na Antonijevića. Naprotiv. To je jasan signal da Ðilasovce ne interesuje kad stradaju nepodobni za njih i njihovu politiku - naveo je Tomić.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Sandra Božić ukazuje da smo "već više puta imali priliku da vidimo kako Ðilas podržava i navija za nasilje, koje podmuklo koristi u svrhu političke propagande".

Božićeva kaže da, "kao što država nije bila ni gluva ni slepa u slučaju Borka Stefanovića, tako neće ni u ovom slučaju napada na Antonijevića biti".

- Svaki politički spin, navijanje i ruke koje Ðilasovci zlate, poziv su na novo nasilje - poručuje ona.

"Ðilasovi mediji" pokušavaju i "rukama i nogama" da umanje napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića, smatra zamenik šefa odborničke grupe SNS i narodni poslanik Nemanja Joksimović.

U saopštenju navodi da njima smetaju i novi auto-putevi i brze saobraćajnice, kao i nove pruge, škole i bolnice.

- Smeta im sve ono što nisu bili sposobni da obezbede građanima Srbije za 12 godina svoje tiranske vladavine, jer su se isključivo bavili punjenjem svojih džepova - kaže Joksimović.

Narodni poslanik Dejan Kesar naglašava da je "stranka Slobode i pravde još jednom pokazala da ništa nije bitno, osim da se po ko zna koji put napadne Aleksandar Vučić".

- Jedini političar kome je Srbija na prvom mestu je Aleksandar Vučić i to pokazuje i na primeru inicijative da se po prvi put finansira i snimi film o stradanju srpskog naroda u Jasenovcu. Možda im to najviše smeta u vezi sa Antonijevićem? - poručuje Kesar u saopštenju.

Narodna poslanica SNS Nevena Ðurić ocenila je da su izjave Borka Stefanovića takve da je jedino zabrinut kada je u pitanju situacija u kojoj se on sam nađe i da samo doživljava kao tešku i krvavu.

- Slučaj napada na Borka Stefanovića je procesuiran i oni koji su odgovorni za taj napad su i pozvani na odgovornost. Nedopustivo je da tajkunski mediji i Ðilasove bukadžije u jednom trenutku ''osuđuju'' nasilje i pretnje, a u drugom ih opravdavaju - navela je ona u pisanoj saopštenju.

Dodala je da je prava kampanja linča svakodnevno usmerena jedino prema predsedniku države i to od strane medija u rukama dva Dragana, Ðilasa i Šolaka, te da je pokušajdiskreditacije izuzetnih uspeha koje država Srbija postiže.

- Poruka države Srbije danas je jasna - ko god da je u pitanju, prema nasilju se svi moramo odnositi na isti način, ne sme biti povlašćenih ili podržanih - navela je ona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 2 godine

Niko nema pravo da pravda bilo kakvo nasilje pa ni Djilas.

Romanija

pre 2 godine

Svako nasilje treba osuditi kao i one što nasilje podržavaju.

Nešo N

pre 2 godine

Đilas mora da suvati da se nasiljem ne osvaja vlast i da prestane da podržava nasilje.

Milja R

pre 2 godine

Đilas nikako da zaboravi da su prošla vremena kada je se vlast u Srbiji osvajala na ulici sa upotrebom bagera i paljenjem Narodne skupštine. Sada se vlast u Srbiji osvaja na biračkim mestima.

Đorđe

pre 2 godine

Đilas je uvek podržavao sve ono što nije normalno i što se kosi sa zakonom i pravillima! On je jako loš čovek!

Željko

pre 2 godine

Đilas je ceo za svaku osudu pre svega zbog svih loših postupaka koje je počinio!

Žarko

pre 2 godine

Svi osuđujemo Đilasa koji konstantno podržava i propagira nasilje!

Jovica

pre 2 godine

Đilas i ekipa ne znaju da podrze nesto sto je dobro za nasu zemlju oni su uvek za nerede!

Slavica

pre 2 godine

Zna nasilnik Đilas koliko znači podrška pa podržava i sam one koji vrše nasilje.

Jaca

pre 2 godine

Svako nasilje treba osuditi,jedino Đilasovci to podrzavaju!

Stasa

pre 2 godine

Samo bolestan covek opravdava bilo kakvo nasilje!

Jovan

pre 2 godine

Zar bilo ko normalna moze opravdavati ovakav nasilnicki napad Dragana Bjelogrlica?

Mirjana

pre 2 godine

Svako normalan ce osuditi ovakav monstruozan cin Bjelorlića.

Milan

pre 2 godine

Svi vrlo dobro znamo Djilasa tako da nas ovo i ne cudi.

Marina

pre 2 godine

Djilas je poznat po nasilnickom ponasanju ,pa zato i ne osudjuje vec podrzava.

Tara

pre 2 godine

Djilas je neko ko je i sam sklon nasilju. Svi pamtimo njegov napad na tasta. Zato nas i ne čudi što je stao na stranu nasilnika i pokušava da ga odbrani i opravda. Njegovo ponašanje je za osudju. Za verbalne i fizičke napade i nasilje nema opravdanja.

Nena

pre 2 godine

Nasiljem se ne rešava nikakav konflikt i niko ne sme da svoje probleme rešava na takav način, ko god da je on u pitanju, danas smo svi jednaki

Sofija

pre 2 godine

Opravdanje za nasilje jednostavno ne postoji i tačka!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija