• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2021

23:10

REAGOVALI I GRADONAČELNICI SA KIM: Presuda Todosijeviću je sramna, lokalni izbori posle ovoga su pod ZNAKOM PITANJA!

Politika

REAGOVALI I GRADONAČELNICI SA KIM: Presuda Todosijeviću je sramna, lokalni izbori posle ovoga su pod ZNAKOM PITANJA!

Podeli vest

Na vest o presudi Ivanu Todosijeviću reagovali su gradonačelnici Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana porukom da je presuda sramna i da su je doneli nelegalni, jednonacionalni sudovi, te da je time prekršn Briselski sporazum u oblasti pravosuđa čime, a osnovna prava srpskog naroda ugrožena

- Imajući u vidi da na uporno odbijanje Prištine da primeni briselske sporazume koji su u interesu srpskog naroda nema reakcije međunarodne zajednice, posebno Evropske unije koja ja garant ovih sporazuma nama ostaje da jasno podignemo glas u ime svih naših građana - poručili su gradonačelnici.

Oni u saopštenju za medije navode da će nakon konsultacija unutar stranke (Srpska lista) razmotriti da li će biti uopšte moguće organizovati predstojeće lokalne izbore u opštinama sa većinskim srpskim življem na severu, jer je, kako navode, sprovođenje tih izbora i učešće građana sa severa na njima zasnovano na briselskom sporazumu koji je danas Priština grubo prekršila.

Apelacioni sud Kosova pravosnazno je osudiona dve godine zatvora predsednika opštine Zvečan i poslanika Srpske liste Ivana Todosijevića zbog izjava o Račku i time potvrdio prvostepenu presudu kojom je Todosijević, koji je u to vreme bio ministar administracije i lokalne samouprave Kosova osuđen zbog navodnog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17