• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2021

11:45

Niko ne komentariše crnogorsku nezavisnost, to je njihova stvar! NAS ZANIMA POLOŽAJ SRPSKOG NARODA I SPC U CRNOJ GORI!

printscreen RTV Pink

Politika

Niko ne komentariše crnogorsku nezavisnost, to je njihova stvar! NAS ZANIMA POLOŽAJ SRPSKOG NARODA I SPC U CRNOJ GORI!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne sumnja da će mitropolit Joanikije biti ustoličen na Cetinju 5. septembra i da ne zna čime je mitropolit zaslužio protivljenje njegovom ustoličenju, uz ocenu da se taj događaj koristi u političke svrhe i navodi kao ''''krunski dokaz'''' za navodnu okupaciju Crne Gore

Dačić je kazao da je Cetinjski manastir bio mesto ustoličavanja mitropolita i vladika još od Njegoša i da je sam Joanikije u tom manastiru ustoličen za vladiku.

- Ne znam čime bi to moglo da povredi bilo koga ili da izazove neke sukobe, osim one koji smatraju da manastiri i crkve Srpske pravoslavne crkve treba da pripadnu tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi - rekao je Dačić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, iza tenzija u Crnoj Gori nije najavljeno ustoličenje mitropolita Joanikija već ono što je, kaže, izazvalo krizu u Crnoj Gori, a to je Zakon o slobodi veroispovesti koji je pretio da oduzme svu imovinu SPC.


- Ne sumnjam da će taj događaj biti na Cetinju, a ne znam čime je mitropolit Joanikije zaslužio takav odnos, nije došao iz Prokuplja, on je građanin Crne Gore - rekao je Dačić.

Komentarišući autorski tekst bivšeg načelnika policije i savetnika Mila Ðukanovića, Veselina Veljovića, u kojem je ranije pozvao na protest protiv ustoličenja Joanikija, Dačić je kazao da je Veljović glasnogovornik političkog krila DPS i da očigledno postoji želja da se politički iskoristi taj događaj što je, kako kaže, dokaz da se daleko otišlo u izgradnji mržnje i razdora u crnogorskom društvu.

Ocenio je da je podsticanje tenzija u funkciji ''''namicanja političkih poena'''' navodeći da se u Crnoj Gori dugo vodi politička borba između onih koji su za i protiv nezavisnosti te zemlje što, kako kaže, za Srbiju nije aktuelna tema.

- U poslednjih 10-ak godina niko u Srbiji nije dao izjavu na temu crnogorske nezavisnotsi, to je njihova stvar. Nas zanima položaj srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori i stav Crne Gore o pojedinim aktulenim političkim pitanjima koji se tiču Srbije, kao što je Kosovo - reka je Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17