• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2021

10:36

DANAS JE VAŽAN DAN I NE UMEM DA SAKRIJEM RADOST! Potpisan ugovor za izgradnju brze saobraćajnice vredan 337 MILONA EVRA

Tanjug

Politika

DANAS JE VAŽAN DAN I NE UMEM DA SAKRIJEM RADOST! Potpisan ugovor za izgradnju brze saobraćajnice vredan 337 MILONA EVRA

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su danas ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca

 

 

Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra.

Ugovor je potpisan u zgradi Predsedništva u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineske ambasadorke Čen Bo.

U ime kineske kompanije ugovor je potpisao generalni direktor ogranka "Shandong Hi-Speed Group" Džang Ðiančao.

Ugovor se odnosi na projektovanje i izvođenje radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac") - Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište - Golubac.

Foto: Tanjug

Vučić s kineskom delegacijom
Projekat vredan 337 miliona evra

Predsednik je pozdravio prisutne i izrazio je neizmernu sreću zbog nove saobraćajnice.

- Danas je važan dan za Srbiju, ne umem da sakrijem radost jer smo posle mnogo meseci izrade idejnog projekta, borbe za što nižu cenu uspeli. Ovim spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava. Siguran sam da se svi ljudi raduju. Ovaj posao je vredan 337 miliona evra. Ovim gradimo budućnost za požarevački kraj - istakao je predsednik.

Predsednik je istakao da će se izgradnjom ovog puta omogućiti dovođenje investitora u ovaj kraj, ali podići turistički potencijali Srbije.

- Izgradnjom brze saobraćajnice od auto-puta Beograd - Niš do Golupca spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava i jednim od najlepših delova zemlje i podižemo taj kraj Srbije.
Za tri godine ići ćemo od Beograda do Gradišta za sat vremena, do Golupca za sat i 15 minuta. Mislim da to niko nije sanjao. Spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava, i sa jednim od najlepših delova zemlje, sa divnim narodom na istoku, koji smo zapostavljali ne samo 80 godina, već više od veka.

- Mi ovim gradimo budućnost za požarevački kraj, ceo Braničevski, ali i Borski okrug. Ovim im dajemo garanciju za budućnost, da možemo da dovodimo investitore, a podižemo i sve turističke kapacitete - napisao je predsednik.

Čen Bo: Važan rezultat naše saradnje u oblasti infrastrukture

Ministar Tomislav Momirović potpisao je ugovor sa predstavnicima kineske kompanije, a potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

- Čestitam svima, to je još jedan važan rezultat naše saradnje u oblasti infrastrukture. Hvala predsedniku Vučiću što pridaje važnost našoj saradnji. Naše dve zemlje su postigle velike rezultate i nadam se da će naša saradnja doprineti razvoju dve zemlje. Kompanija je zajedno sa srpskim partnerima radila na izgradnji auto-puta Miloš Veliki, ima sve više iskustva za poslovanje - rekla je Čen Bo.

Sastanak sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group"

Sastanku, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je i početkom juna razgovarao sa delegacijom kompanije "Shandong Hi-Speed Group" o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju.

Posebna pažnja u razgovorima tada je posvećena projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, na Koridoru 11, a izvršni direktor kompanije Meng Jan je obećao da će radovi na toj deonici biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je, kako je navedeno, više od godinu ranije od predviđenog roka.

Inače, ta kompanija je ranije izgradila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11, deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig.

Kompanija "Shandong Hi-Speed Group" je, takođe, izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava

pre 2 godine

Ono što je za Srbiju mnogo vazno je to da gradimo puteve, današnji danje veliki za Srbiju. Zahvaljući braći Kinezima i predsedniku Vučiću.

nenad

pre 2 godine

Veoma značajan dan za našu zemlju,pomoć,podrška i razumevanje za izgradnju i ulaganje u našu zemlju nam znači.

Sanjalica 0309

pre 2 godine

Veoma znacajna saobracajnica koja ce nam mnogo znaciti

Zvezdica 0707

pre 2 godine

Koliko volje i elana ima nas presednik da nam napravi uredjeniju drzavu

Malena1988

pre 2 godine

Svakodnevno ulaganje u saobracajnice ce nam doneti mnoge povoljnosti

Milica Milicic

pre 2 godine

Sa izgradnjom novih saobracajnica imacemo vecu sigurnost u saobracaju i privucicemo nove investitore.

Milija

pre 2 godine

Čelična saradnja sa Kinezima daje mogućnost napretka i razvoja naše zemlje. Svaka čast.

Sanja

pre 2 godine

Izgradnja brze saobraćajnice je izuzetno važna za našu zemlju!

Una

pre 2 godine

Sa Kineskim kompanijama imamo izuzetnu saradnju.

Dragana

pre 2 godine

Značajan i jako bitan dan za Srbiju! Nek nastavimo ovako uspešno da gradimo

Jelena

pre 2 godine

Kinezi su uvek bili uz Srbiju. Takva sika uz našu malu Srbiju. Svaka čast politici predsednika koja je dovela do te bliskosti.

Sara

pre 2 godine

Kinezi su se pokazali kao veoma dobri partneri , spremni uvek za sve vrste saradnje.

Maki

pre 2 godine

Bravo! Putevi znace preporod Srbije! Zivela Srbija

Mara

pre 2 godine

Potpisivanje ovog ugovora donece jos veci boljitak i napredak Srbiji

Tatjana

pre 2 godine

Nasa vlast radi na izgradnji bolje buducnosti svih svojih gradjana.

Suncica

pre 2 godine

Rad i samo rad se vidi u celoj Srbiji, infrastruktura nikad bolje nije izgledala.To je ogroman uspeh za dalji rast nase ekonomije.

Suncica

pre 2 godine

Autoputevi u svakom delu Srbije.Nije se zapostavio nijedan kraj. Bolji zivot u Srbiji osecamo svakodnevno a to sve zahvaljujuci predsedniku Aleksandru Vucicu.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada nkada ovoliko nije razvijao Srbiju, istok i jug treba da bude povezan. Hvala kineskim kompanijama koje zaista žele da ekonomski osnaže našu državu.

Maja

pre 2 godine

Svaki veliki investicioni projekat je dobar za ekonomski razvoj naše zemlje i dolazak investitora

Ksenci

pre 2 godine

Svako ulaganje u puteve je od visestrukog znacaja za Srbiju.

Ksenci

pre 2 godine

Ovakve saobraćajnice su preduslov našeg budućeg razvoja.

Ksenci

pre 2 godine

Saradnja sa Kinom je danas na visokom nivou, a očekujemo da bude još jača saradnja u narednom periodu.

Ksenci

pre 2 godine

Velika ulaganja u puteve su za svaku pohvalu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija