• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2021

11:15

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom! Foto

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom, koji je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na mogućnost produbljivanje saradnje dve zemlje, dok je Vučić zahvalio Danskoj na kontinuranoj podršci evropskom putu Srbije

Vučić je naveo i da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske, o čemu svedoči i ova poseta, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije.

Vučić je zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i naveo da se veoma ozbiljno sprovode reforme u oblasti vladavine prava.

Predsednik je takođe izrazio nadu da će postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja, jer bi njihov dolazak mnogo značio za razvoj preduzetničkog duha i radne etike kod nas.

Ministar Kofod je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na velike mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, ali i veza u drugim oblastima poput kulture i obrazovanja.

Šef diplomatije Danske je ponovio podršku evropskom putu Srbije.

Vučić i Kofod su razgovarali i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je istakao neophodnost očuvanja mira i stabilnosti, a ministar Kofod je pozdravio inicijativu Open Balkan, s obzirom na tradiciju regionalne saradnje među skandinavskim zeml?ama.

Dvojica sagovornika su takođe razmotrili aktuelne globalne izazove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihail

pre 2 godine

Zaboravio si kukavicije jaje dovesti .Tvog omiljenog prilepka Do - dik , a .Najveceg SRPSKOG zlotvora svih vremena.

Bora

pre 2 godine

Srbija iz dana u dan napreduje i stvara nova prijateljstva!

Rankovic

pre 2 godine

Stabilna srpska ekonomija i napredak koji je vidljiv i na medjunarodnom nivou moze samo doprineti boljim odnosima sa evropskim zemljama.

Biljana

pre 2 godine

Aktuelna svetska dešavanja su briga svih zemalja jer se reflektuju na sve države pojedinačno,nama je važan nastavak konstruktivne saradnje sa skandinavskim zemljama ali za nas je goruće pitanje očuvanje mira i stabilnosti u zemlji i regionu kao i nastaavak dijaloga na KiM gde je nastavljena stagnacija zbog isključivosti prištinskih vođa u negativnom i agresivnom smeru

Mihajlovic

pre 2 godine

Intenziviranje saradnje sa evropskim drzavama mogu zemlje sa stabilnom ekonomijom i konkurentnim trzistem.Srbija je konacno jedna od njih!

Ena

pre 2 godine

Nadamo se jos boljim odnosima sa Danskom u buducnosti.

Nena

pre 2 godine

Srbija se dosta posvetila dobrim odnosima sa svima I dobroj diplomatiji koju vodi predsednik Vučić, što je naravno odlično, to vodi ka boljem sutra,prijateljskim odnosima,razmenom robe ,saradnjom na svim poljima....

Tanja

pre 2 godine

Impresivan rast srpske ekonomije je najvazniji a saradnja sa svakom evropskom drzavom dobrodosla.

Canova

pre 2 godine

Imamo odličnu saradnju s Danskom, produbljivanjem zajedničkih odnosa, privućemo i danske investitore da ulažu u našu lepu zemlju.

Danica

pre 2 godine

Jacanje političkih odnosa sa okolnim zemljama je zasluga naseg predsednika. To je veoma značajno za ekonomski razvoj nase zemlje ...

Jelena

pre 2 godine

Srbija je odgovornom politikom pokazala da može u svako doba da odgovori svim izazovima. Zahvalni smo Danskoj na pruženoj podršci i nadajmo se da će naši odnosi još više jačati u budućnosti

Sanja

pre 2 godine

Nastavljamo uspešnu saradnju sa kraljevinom Danskom!

Daki

pre 2 godine

Srbija je zahvalna Danskoj na konstantnoj podršci koju ima na svom evropskom putu

Dragana

pre 2 godine

Zahvaljujući predsedniku Vučiću od strane Danske imamo punu podršku i iskreno prijateljstvo!

Tijana

pre 2 godine

Данска и Србија јачају своје односе.

Jana

pre 2 godine

Impresivni rezultati su i danskog ministra spoljnih poslova, Kofoda, istinski zadivili. To je samo znak da možemo biti uspešni kao i druge zemlje članice EU.

Sanja

pre 2 godine

Danas se naša zemlja može pohvaliti činjenicom da je priznata i poštovana u širokim svetskim krugovima.

aca

pre 2 godine

Danska je za Srbiju dobar primer prakse posebno u oblastima ključnim za evropske integracije.

Ceca

pre 2 godine

Njihovo iskustvo i podrška na tom polju nam mnogo znači. U nadi da ce postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja kod nas.

Ina

pre 2 godine

Saradnja Srbije i Danske doprinece razvoju saradnje u oblasti ekonomije,kulture i obrazovanja izmedju Srbije i Danske.

Vatro Marx

pre 2 godine

Srbija je bez svoje svijetinje Kosova i Metohije slepa, sakata i sramno porazana. Srbije moze biti ponosna sa visokom uzdignutim glavom samo kada Kosovo i Metohiju povrati.

Ivana

pre 2 godine

Srbija i Danska zaista grade savršeno diplomaskeodnose, niko na svetu ovoliko ne radi za našu državu koliko predsednik Vučić. Danska i Srbija zaista treba da radi savršeno za našu državu i njene građane. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za Srbiju koliko predsednik Vučić.

Grada

pre 2 godine

Divno je znati da Srbija želi da ima izuzetne odnose sa mnogim svetskim državama!

Jelena

pre 2 godine

Srbija želi da ima odlične odnose sa državama , a jedna od tih je i Danska

Klara

pre 2 godine

Srbija je država koja želi da ima stabilne odnose sa svim državama, jer je to izuzetno važno za ekonomiju.

Jeca

pre 2 godine

To i jeste odlika velikog drzavnika, sa svima neguje dobre odnose!

Sanjalica 0309

pre 2 godine

Srbija i danska zaista rade savršeno za privlačenje novih investicija, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za budućnost. Srbija ima prijatelje svuda u svetu

Zvezdica 0707

pre 2 godine

Veoma je vazno da Vucic uspeva da unapredjuje odnose i saradnju sa velikim brojem drzava.

Sanjalica 0309

pre 2 godine

Unapredjenje odnosa i bilateralne saradnje sa Danskom je od velikog znacaja za Srbiju i njen narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija