• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2021

08:29

Odnosi Srbije i Češke na izuzetnom nivou! Dačić se sastao sa predsednikom Poslaničkog doma češkog parlamenta!

printscreen instagram/ivica.dacic.rs

Politika

Odnosi Srbije i Češke na izuzetnom nivou! Dačić se sastao sa predsednikom Poslaničkog doma češkog parlamenta!

Podeli vest

Odnosi Srbije i Češke poslednjih godina su na izuzetnom nivou i, bez obzira kakav bude ishod predstojećih izbora u Češkoj, prijateljski odnosi dve zemlje moraju biti sačuvani, izjavio je predsednik Poslaničkog doma češkog parlamenta Radek Vondraček

Vondarček, na čiji poziv predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić boravi u bilateralnoj poseti Češkoj, rekao je da je sa Dačićem razgovarao o ekonomskoj, kulturnoj saradnji...

"Potvrdili smo naše izuzetne odnose koje zadnjih godina imamo sa Srbijom, mi smo prijateljski narodi", istakao je Vondraček i podsetio da je bio u poseti Beogradu, gde je imao prilike da govori u parlamentu.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što je prvi put u poseti Češkoj, u funkciji predsednika parlamenta Srbije.

"Naši odnosi su izuzetno dobri, prijateljski, bratski", istakao je Dačić.



Konstatovao je da su ekonomski odnosi Srbije i Češke veoma unapređeni, da je trgovinska razmena prošle godine bila milijardu i 200 miliona evra, te da u našoj zemlji postoji veliki broj čeških investicija.

"Predložio sam da sastanci predsednika srpskog i češkog parlamenta postanu redovni, da se održavaju svake godine i da u to budu uključeni naši najvažniji skupštinski odbori kako bi i mi, kao poslanici u parlamentu, dali doprinos razvoju naših odnosa", rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija