• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ssr.org.rs

01.09.2021

15:04

Nacija Vojvođanin ne postoji, to je naziv za regionalnu pripadnost! RADI SE O ANTISRPSKOM PROJEKTU!

Politika

Nacija Vojvođanin ne postoji, to je naziv za regionalnu pripadnost! RADI SE O ANTISRPSKOM PROJEKTU!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao nerazumnu i opasnu inicijativu pojedinih stranaka iz Vojvodine da se na sledećem popisu stanovništva 2022. godine regionalna odrednica „Vojvođanin“ definiše kao posebna nacionalnost

Svaki građanin Srbije prilikom popisa ima pravo da se izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti prema sopstvenoj želji ali nema pravo da izmišlja nacionalnost.

Apsolutno je jasno da nacija Vojvođanin ne postoji već je to naziv za regionalnu pripadnost, kao što ne postoji nacija Šumadinac, Krajišnik, Hercegovac i dr.

U pitanju je antisrpski projekat čiji je cilj daljnja razgradnja srpskog nacionalnog identiteta na račun  neprijatelja Srbije i srpskog naroda. Glavni promoteri apsurdne i nerazumljive ideje o postojanju vojvođanske nacije su Liga socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom i Vojvođanska partija na čelu sa Aleksandrom Odžićem.

Linta ističe da su u pitanju poznati srpski autošovinisti koji su podržavali Milu Đukanovića u otimanju srpskih svetinja, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru i podržavaju tzv. komite i druge ekstremističke grupe u Crnoj Gori, koji promovišu bezočnu laž o genocidu nad Muslimanima u Srebrenici, koji podržavaju lažnu državu Kosovo, koji smatraju da je Srbija krivac za ratove devedesetih godina, koji zagovaraju projekat „Republika Vojvodina“ i  tvrde da Hrvatska ne graniči sa Srbijom već sa Vojvodinom, koji komandanta slavne Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića nazivaju krpom i ljudskim otpatkom, koji su podržali sramni odlazak potpredsjednika Vlade Hrvatske iz reda Srba Borisa Miloševića na proslavu zločinačke akcije „Oluja“ u Knin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Пајзи сад! Обрати пажњу ... Ја сам шумадинац из Стига.Ето,тако ми дунуло!

xy

pre 2 godine

Jadan si ti linta ili kako se vec zoves.Zar nemas svoje probleme,kako bar pricas,m pa sada treba da se mesas i u Vojvodinu?Nisam nacionalista,ali smatram da ti hrvati rade ono sto zasluzujes.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija