• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2021

11:11

Ružić i Vesić obišli školu u Rakovici: Deca ne lažu i kada im vidite osmeh na licu ili ga barem čujete jasno vam je da je ovo dobar projekat /FOTO/

Beoinfo

Politika

Ružić i Vesić obišli školu u Rakovici: Deca ne lažu i kada im vidite osmeh na licu ili ga barem čujete jasno vam je da je ovo dobar projekat /FOTO/

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišli su danas Osnovnu školu "Nikola Tesla" u opštini Rakovica u kojoj je danas počela podela tableta đacima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda i laptopova njihovim učenicima i nastavnicima. Ružić je rekao da su učenici oduševljeni i dodao da su deca naša budućnost

- Deca ne lažu i kada im vidite osmeh na licu ili ga barem čujete, jer sada u skladu sa epidemiološkim merama nose zaštitne maske, jasno vam je da je ovo dobar projekat, koji je inicijativa zamenika gradonačelnika zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - rekao je Ružić.

Dodao je da je pronađen modalitet kako da se u skladu sa zakonskom regulativom omogući da u vremenu četvrte industrijske revolucije i digitalizacije koja je, ističe, jedan od prioriteta i prethodne i ove vlade, obezbedi savremena oprema kako bi digitalna opismenjenost kod nastavnika i dece bila razvijana.

Foto: Beoinfo

Branko Ružić

Vesić je rekao da je od jutros počela isporuka tableta za decu koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred na teritoriji opštine Rakovica gde, podsetio je, postoji osam osnovnih škola. Rakovica je četvrta opština koja je ove nedelje dobila tablete, naveo je i podsetio da su tableti već isporučeni opštinama Barajevo, Savski venac i Stari grad.

Od ponedeljka se nastavlja isporuka tableta, naveo je on i dodao da će tada tablete dobiti đaci koji pohađaju 18 osnovnih škola na teritoriji opštine Čukarica.

Naveo je da će u utorak tablete dobiti đaci 20 osnovnih škola na teritoriji opštine Zemun, u sredu đaci iz Surčina i Grocke (ukupno 13 škola u te dve opštine), u četvrtak 13 škola na Zvezdari, a u petak sedam škola na teritoriji opštine Vračar.

- Podela tableta će trajati sve do 15. septembra. Svaki dan će tablete dobijati jedna ili dve opštine kako bi sva deca koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred na teritoriji Beograda dobili tablete koji imaju besplatan interenet i koji će omogućiti da sprovodimo digitalnu nastavu - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

Istakao je da su tableti osigurani i da su vlasništvo Grada naredne tri godine, a posle tri godine postaju vlasništvo roditelja.

Dodao je da će sa tabletima moći da se ide samo na sajtove koje je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija