• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.09.2021

09:12

Pupovac ponovo predsednik SDSS, Stanimirović predsednik glavne skupštine, Milošević zamenik!

Informer

Politika

Pupovac ponovo predsednik SDSS, Stanimirović predsednik glavne skupštine, Milošević zamenik!

Podeli vest

Delegati Glavne Skupštine jučer su na sednici održanoj u Vukovaru jednoglasno potvrdili dosadašnjeg predsednika dr Milorada Pupovca za predsednika stranke i u narednom četvorogodišnjem mandatu. Potpredsednice su Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, a potpredsednici Dejan Mihajlović i Jugoslav Vesić. Izabran je i novi Glavni odbor od 61 članice i člana na čijem čelu je takođe dr Milorad Pupovac

 

Od ukupno 225 delegata, danas je 145-oro prisutnih, za predsednika najvišeg stranačkog tela – Glavne skupštine ponovo izabralo dr Vojislava Stanimirovića čiji su zamenici Boris Milošević, Mile Horvat i Nikola Ivanović. Izabrani su i ostali centralni stranački organi.

Podneseći izvješaj o radu u protekle četiri godine, predsednik SDSS-a Pupovac je naglasio da je stranka učestvovala u tri izborna procesa.

"Na parlamentarnim izborima prošle godine i na ovogodišnjim lokalnim ostvaren je očekivani rezultat jer stranka i dalje ima troje zastupnika u parlamentu, a sa 165 odbornika u predstavničkim telima treća smo stranka u Hrvatskoj. U odličan rezultat treba dodati i izvršne pozicije sa 14 općinskih načelnika, 18 zamjenika načelnika i deset dožupana. Iako na izborima za Evropski parlament nismo ostvarili mandat evroparlamentarca, svojom kampanjom koja je ocenjena najkvalitetnijom u RH, otvorili smo neke teme od vitalnog interesa za našu zajednicu ali i za državu u celini", rekao je dr Pupovac.

U periodu iza nas manjeg su intenziteta napadi desničara, kojih nažalost i dalje ima i kojima je, uz ostalo, cilj otežati posao Vladi ali otežati i nama.

Foto: Informer

Srpske institucije uključujući i stranku, njene članove, simpatizere i aktiviste, bile su veoma uključene kao što su i danas prisutne u pružanju pomoći stradalima od potresa na Baniji, a znatan deo energije uložen je u povoljniji otkup stanova.

Osim intenzivne saradnje sa državnim institucijama RH, predsednik je ukazao i na dobru saradnju sa matičnom državom Republikom Srbijom. U tom kontekstu ukazao je na dva segmenta; pomoć Srbije u gradnji srpskih kulturnih centara na više destinacija u Hrvatskoj te traženje nestalih lica.

"Zajednički je stav da svi nestali budu u jednakom statusu odnosno da nema ravnopravnih i manje ravnopravnih. Samo na takav način u ovom bolnom pitanju može prestati politizacija i da ono postane humanitarno što i jeste. Pred strankom su i dalje brojni izazovi sa kojima će se njeni predstavnici beskompromisno uhvatiti u koštac.

"Ako smo u ringu, učinimo sve da nismo u ćošku ringa, jer biti u ćošku nije naša tradicija!", završne su riječi Pupovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ilija

pre 2 godine

sin Hrvatsko Ustaskog Dragovoljca Boris Milosevic iyabran od strane srba da i ih vodi u bolji zivot katastrofa

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija