• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

17:38

VLADA RADI NA OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE! Brnabić: Dokument o ovoj temi uskoro će biti usvojen!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

VLADA RADI NA OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE! Brnabić: Dokument o ovoj temi uskoro će biti usvojen!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i rezidentnim koordinatorom UN u Srbiji Fransoaz Žakob o partnerstvu s tom organizacijom i Okviru saradnje UN i Srbije za održivi razvoj za period 2021 - 2025. godine

Brnabić je rekla istakla da očekuje da će Okvir razvojne saradnje, dokument koji predstavlja sveobuhvatni osnov za saradnju, nakon konsultacija sa relevantnim ministarstvima, uskoro biti usvojen.

Dokument je, kako je objasnila, usklađen sa nacionalnim prioritetima i Agendom održivog razvoja UN do 2030. godine i kroz pitanja zelene transformacije i vladavine prava u najširem smislu, predstavlja i ključne ciljeve Vlade Srbije.

Koordinatorka UN u Srbiji istakla je da je suštinski cilj delovanja u Srbiji pronalaženje načina i obezbeđivanje adekvatne strategije u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, zaštite životne sredine i iskorenjivanju siromaštva, ali i oblasti klimatskih promena, koja predstavlja novi globalni izazov.

Govoreći o zaštiti životne sredine kao jednom od najvažnijih prioriteta, Brnabić je istakla da Vlada Srbije strateški radi na planiranju i investicijama u ovaj sektor i da su teme poput kvaliteta vazduha i zaštita voda od zagađenja postala postale nezaobilazne u daljem razvoju države.

Premijerka je ocenila da je tim UN jedan od glavnih partnera u sprovođenju Ciljeva održivog razvoja u Srbiji i zahvalila na predanom radu izrazivši očekivanje da će, kroz zajednički rad institucija i civilnog društva, Okvir razvojne saradnje biti uspešno sproveden u interesu naših građana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija