• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2021

13:24

U toku su pripreme za dolazak Angele Merkel! NJENA POSETA JE VELIKA ČAST ZA SRBIJU!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

U toku su pripreme za dolazak Angele Merkel! NJENA POSETA JE VELIKA ČAST ZA SRBIJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Savezne Republike Nemačke Tomasa Šiba u okviru priprema za posetu kancelarke Angele Merkel i tom prilikom istakao da je njena poseta velika čast za Srbiju i prilika da joj izrazimo zahvalnost za sve što je tokom dugog i uspešnog mandata uradila za Srbiju i region


Vučić je naglasio da je pokretanjem Berlinskog procesa, na predlog nemačke kancelarke, na Zapadnom Balkanu stvorena drugačija atmosfera i otvorene su nove mogućnosti za saradnju, što region čini mirnijim i stabilnijim, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.


Ambasador Šib kazao je da je poseta kancelarke Merkel, bez obzira na to što je pred kraj njenog mandata, snažan signal da Srbija i region ostaju visoko na agendi Nemačke.

Dvojica sagovornika razmotrili su teme za razgovor predsednika Vučića i kancelarke Merkel, među kojima je i približavanje Srbije EU, i izrazili zadovoljstvo što su odnosi Srbije i Nemačke na veoma visokom nivou, posebno ekonomska saradnja, kao i to da je broj naših radnika u nemačkim kompanijama u Srbiji premašio 70.000.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tom prilikom Vučić je istakao da je ekonomska saradnja sa Nemačkom značajno doprinela ekonomskom rastu Srbije.

Prilikom susreta rečeno je i da dve zemlje pripremaju sporazum o strateškoj saradnji u oblasti klimatskih promena i Zelene agende.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom sastanka Vučić je izrazio saučešće povodom smrti Jana Hekera, ambasadora SR Nemačke u NR Kini, koji je, kao spoljnopolitički savetnik nemačke kancelarke, svojim diplomatskim umećem i razumevanjem regiona, ostavio snažan pečat na srpsko-nemačke odnose.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

I velika cast i odrzavanje dobrih odnosa sa velikm zapadnim silama

Jana

pre 2 godine

Nasa zemlja se uvek pokazala kao dobar domacim.

Marijana

pre 2 godine

Očekujemo da će ovaj dolazak Angele Merkel biti povoljan za sve nas.

Maja

pre 2 godine

Velika čast ja što Angela Merkel dolazi u Srbiju a to je i prilika da joj zahvalimo za sve što je učinila za Srbiju i ceo region

Ivana

pre 2 godine

Velika je ovo čast za našu državu. nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.Nama su potrebne investicije, izgradnja novvih puteva po Srbiji.

Brankić

pre 2 godine

Nemacka je najveci ekonomski partner Srbije, gde ce poseta Angele Merkel doprineti jos vecem prilivu investitora.

Brankić

pre 2 godine

Biće to važna poseta za Srbiju, tokom koje će se obaviti važni razgovori za bolju budućnost Srbije.

Brankić

pre 2 godine

Jako nam je vazna dobra saradnja sa kancelarkom Merkel,Srbija ce pokazati svoje kvalitete.

Brankić

pre 2 godine

Veoma se radujemo svi poseti Angele Merkel to je sjajna vest za našu državu

Ksenci

pre 2 godine

Poseta Angele Merkel je velika cast i dokazuje da iako smo mala zemlja, postovanje i pomoc Nemacke cemo uvek imati.

Ksenci

pre 2 godine

Merkelova i Vučić imaju odlične diplomatske odnose!

Ksenci

pre 2 godine

Saradnja sa Nemačkom je ono za šta se Srbija zalaže i nadamo se još boljoj ekonomskoj saradnji u narednom periodu sa njima.

Tamara

pre 2 godine

Srbija je pocastvovana njenim dolaskom, verujem i da cemo resiti neke bitne stvari.

Nena

pre 2 godine

Poseta Nemacke kancelarke Angele Merkel u ponedeljak moze samo jos vise da ojaca nasu politicku i ekonomsku saradnju. Za nas ,to je velika čast i zadovoljstvo sto Srbija moze ugostiti nekog takvog.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija