• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.09.2021

16:21

DOBRI ODNOSI SA SRBIJOM KLJUČNI ZA NAS! Šmit se oglasio posle sastanka s Vučićem

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

DOBRI ODNOSI SA SRBIJOM KLJUČNI ZA NAS! Šmit se oglasio posle sastanka s Vučićem

Podeli vest

Veoma je važno da predstavnik međunarodne zajednice ima bliske odnose sa Srbijom, jednom od najvažnijih zemalja u regionu - izjavio je visoki predstavnik Bosne i Hercegovine Kristijan Šmit koji se ranije danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Komentarišući javne nastupe člana predsedništva BiH Milorada Dodika, on je rekao za Tanjug da nema problem ni sa kim u Republici Srpskoj, kao i da smatra kako ljudi u Republici Srpskoj prihvataju dijalog.

- Veoma je važno da tri konstitutivna naroda dele vrednosti koje podržavamo - istakao je Šmit.

Osvrnuvši se na svoju ulogu, Šmit je rekao da je veoma jasno da u Bosni i Hercegovini mora postojati dijalog o problemima sa kojima se suočava, a da je njegova uloga da pruži pomoć kada stvari postanu tako komplikovane da je potrebno da se uključi međunarodna zajednica.


Govoreći o zakonskim rešenjima koji se tiču zabrane poricanja genocida u Srebrenici, on se osvrnuo na svoje poreklo i nemački narod, istakavši da ni jedan čovek ne bi trebalo da se oseća krivim zbog zakona.

- Ponekad se stvari menjaju kada se dese određeni izazovi. Treba biti strpljiv i raditi na promenama. Krenimo ka tome - rekao je Šmit. Prema njegovim rečima, tri konstitutivna naroda treba udruženim snagama da rade na vrednostima koje dele, ali i demokratskim principima sa druge strane. Šmit je zaključio da promena granica koje bi se crtale prema etničkim grupama nije moguća, te da teritorija BIH nije upitna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 2 godine

Marija Zaharova je nedavno izjavila: Za nas je Kristijan Šmit samo turista u BiH. Bravo i hvala Rusiji. Ali za predsednika Srbije, Kristijan Šmit je visoki predstavnik u BiH. Sramota neviđena. Dakle, Vučić otvoreno radi protiv interesa Republike Srpske, ali što je još gore, on ovim zabija nož u leđa Miloradu Dodiku, čovjeku sa kojim se viđa skoro svaki dan. Izdaja! Zbog čega? Zbog njemačkih investicija...

žare

pre 2 godine

Dobro je da je Šmit prihvatio realnost na terenu.

žare

pre 2 godine

BIH jedino istim pravima za sve može napredovati.

Maja

pre 2 godine

Veoma bitan sastanak našeg predsednika i Šmita, izgleda da će on realno da sagleda sve probleme i slažem se da sva 3 naroda u BiH moraju da se ispoštuju

AntiGerman

pre 2 godine

Ovo ne samo da nije korektno, već dobrano liči na izdaju! Kina i Rusija su već kazali da germansko đubre nema legitimitet, i sve stranke iz Republike Srpske su se složile oko ovog stava, pa čemu onda ovo soliranje???

Ivana

pre 2 godine

Srbija želi saradnju sa svim državama u regionu i da zajedno sve države budemo članice EU, kao i da se ujedinimo da bi mogli da se razvijamo.

Petar

pre 2 godine

Svima je glavni cilj uvek dobri odnosi, sa svim zemljama.

Dušan

pre 2 godine

Srbija je uvek bila za to da sa svima gradi dobre odnose.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija