• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2021

22:57

"NEĆEMO DOZVOLITI FORMIRANJE SZO"! Vjosa Osmani opet PRETI Srbima!

Politika

"NEĆEMO DOZVOLITI FORMIRANJE SZO"! Vjosa Osmani opet PRETI Srbima!

Podeli vest

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je danas da Priština neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), jer bi to, kako je navela, bilo "samo preliminarna faza za Srbiju da uspostavi drugu Republiku Srpsku"

Ona je za nemački list "Ziddojče cajtung" rekla da Priština ne želi "još jednu nefunkcionalnu državu, kao što je Bosna i Hercegovina".

Podsetila je da je krajem 2015. godine ustavni sud u Prištini utvrdio da je formiranje ZSO neustavno i isključila mogućnost izmene ustava tzv. Kosova, kako je to najavila Evropska unija, a početkom jula i američki diplomata Metju Palmer.

- Nećemo menjati ustav niti dozvoliti da se ujedinjenjem gradova stvori monoetnička struktura moći u našoj zemlji. To nije u našem interesu, niti u interesu regiona ili naših saveznika - rekla je Osmani, prenosi Gazeta ekspres.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Hvala lepotice ... samo tako nastavi .. pa kad ostanete bez priznanja .. mozete samo u albaniju da idete .. ako vas prime ..

JASENOVAC I KOSOVO SU NAJSVETIJE SRPSKE TEME! NJIMA SE MORA PRISTUPITI SA DUŽNIM POŠTOVANJEM!  Istoričari protestuju zbog umanjivanja broja ubijenih u Jasenovcu
Politika

JASENOVAC I KOSOVO SU NAJSVETIJE SRPSKE TEME! NJIMA SE MORA PRISTUPITI SA DUŽNIM POŠTOVANJEM! Istoričari protestuju zbog umanjivanja broja ubijenih u Jasenovcu

Članovi SANU, profesori savremene nacionalne istorije na univerzitetima u Srbiji i Republici Srpskoj uputili su javnosti protestno pismo zbog umanjivanja broja žrtava Jasenovca u vodećim medijima u Srbiji, rekao je Srni istoričar Miloš Ković, jedan od inicijatora tog pisma, uz poruku da licitacija brojem žrtava ne dolazi u obzir

10.09.2021

23:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija