• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2021

10:01

MERKELOVA JE REKLA JEDNU VAŽNU STVAR O VUČIĆU! Mali: Poseta nemačke kancelarke velika pobeda Srbije i predsednika!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

MERKELOVA JE REKLA JEDNU VAŽNU STVAR O VUČIĆU! Mali: Poseta nemačke kancelarke velika pobeda Srbije i predsednika!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je poseta nemačke kancelarke Angele Merkel bila izuzetno važna i da predstavlja veliku pobedu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića

- Ovo je bila izuzetno važna poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, to je osoba koja je lider u Evropi, a Nemačka je najveća ekonomska sila u EU. Ovo je velika pobeda za Srbiju i predsednika Vučića - rekao je Mali za Prvu.

Mali je naveo da je Merkelova juče rekla da je Vučić osoba koja ispunjava svoja obećanja i dodao da je to velika poruka koja govori o ugledu i Vučića i naše zemlje.

Ministar finansija kaže da pre desetak godina Srbija nije bila zemlja za koju je Merkelova imala lepe reči.

Istakao je da je sada Srbija faktor mira i stabilnosti u regionu i da poruke koje je nemačka kancelarka juče poslala i u prilog tome.

Nemačka je postala najveći spoljnotrgovinski partner Srbiji, a Italija je na drugom mestu i Kina na trećem, naveo je Mali.

- U poslednjih 10 godina mi smo uspeli da pet puta povećamo spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom i ove godine ta razmena će dostići šest milijardi evra. Kada je Vučić bio premijer 2014. u nemačkim kompanijama je radilo 17.000 radnika, dok je to sada više od 72.000 radnika - kaže Mali.

Foto: Prin tscreen

Aleksandar Vučić i Angela Merkel

 

Veliki ekonomski značaj

Kako je rekao, izgrađeno je apsolutno poverenje u Srbiji i Nemačkoj za saradnju i dolazak investitora i otvaranje fabrka.

- U ekonomiji jednostavno morate da se oslanjate na najveće ekonomske sile u Evropi. Srbija polako postaje lider i po stopama rasta i svim uspesima koje pravimo, pogotovo u poslednje dve godine, a to ne možete da uradite bez da ste faktor mira i stabilnosti u regionu i bez da ste izgadili imidž kredibilnog partnera i bez da ste povoljna i atraktivna destinacija za investicije.

Mali je naglasio da dovoljno govori koliko se Srbija promenila ako se uzme u obzir koliko ima nemačkih investicija u našoj zemlji.

Takođe, kaže da nikakav iznos subvencija neće dovesti nekog investitora ako zemlja nije ekonomski i politički stabilna i dobra investiciona destinacija.

Mali dodaje da sve zemlje sveta daju subvencije kako bi privukle investicije i izgradile nove fabrke.

Ministar napominje da su kod brojnih investicija koje smo privukli konkurenti Srbije bile zemlje poput Poljske, Mađarske, Češke, Brazila...

- I pojavila se mala, ali uspešna Srbija - dodao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dabetic

pre 2 godine

Posle brexita GB Nemacka je najveca sila u EU a ova poseta i ovako kvalitetan odnos i postovanje ukazano nasem predsedniku je za ponos!

Zare

pre 2 godine

Kome nije jasno neka prihvati cinjenicu da je Srbija konacno jedna ekonomski stabilna zemlja koja ima odgovorne ljude na celu!

Maki

pre 2 godine

Ovo je velika cast! Hvala predsedniku Vucicu sto se ovako grcevito bori za ugled nase Srbije!

Jelena

pre 2 godine

Dolazak Merkelove je još jedan pokazatelj koliko je predsednik Vučić cenjen, to je svojim rezultatima pokazao i dokazao

Dragan

pre 2 godine

Angela Merkel došla je u oproštajnu posetu neposredno pred izbore u Srbiji kako bi ponovo dala podršku Aleksandru Vučiću.

Dragan

pre 2 godine

Možda je ključno pitanje nakon političkog odlaska Angele Merkel jeste da li će se i u kojoj meri sada promeniti odnos celokupne EU prema Srbiji.

Dragan

pre 2 godine

Postoji snažno uverenje da je Angela Merkel bila glavni oslonac Vučića u EU.

Toksi

pre 2 godine

Nemacka je jedna od najuticajnijih zemalja EU. Dobra saradnja sa takvom zemljom, olaksava mnoge stvari, koje se nadju na putu prema clanstvu Srbije u EU.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija