• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2021

14:40

SELAKOVIĆ: Potpredsednica Vlade Belgije će posetiti Srbiju! Odnosi između naše dve zemlje su dobri!

Politika

SELAKOVIĆ: Potpredsednica Vlade Belgije će posetiti Srbiju! Odnosi između naše dve zemlje su dobri!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, sastao se danas u Briselu sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju, a zatim i sa potpredsednicom Vlade Belgije i ministarkom za spoljne i evropske poslove, Sofi Vilmes

Nakon bilateralnih razgovora, Selaković i Vilmes potpisali su Memoradum o razumevanju i saradnji dva ministrstva.

U pitanju je prva bilateralna poseta šefa diplomatije Srbije, Nikole Selakovića, Beligiji, što je ujedno je i prva bilateralna poseta šefa srpske diplomatije Belgiji nakon osam godina.

- Ova poseta ima poseban značaj zbog činjenice da ove godine Republika Srbija i Kraljevina Belgija obeležavaju 135 godina diplomatskih odnosa - poručio je Selaković.

On je nakon razgovovora sa predsednicom Donjeg doma belgijskog Parlamenta, Elijan Tiliju, ocenio da su odnosi dve države veoma dobri, ali da postoje razlike kada je reč o pitanjima vezanim za KiM i evropski put Srbije.
Sastanak sa potpredsednicom Vlade Belgije

Nakon razgovora u belgijskom Parlamentu, Nikola Selaković sastao se sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

- Imali smo izuzetno dobre razgovore i potpisali Memorandum o saradnji dva minsitarstva spoljnih poslova. Dogovorili smo se da nastavimo i učestamo naše političke konsultacije, ali komunikaciju koja se tiče svega onoga što je za Srbiju važno na njenom evropskom putu - izjavio je Selaković nakon sastanka.

Šef diplomatije Srbije dodaje da je upoznao ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi, naročito na ispunjavanju uslova i kriterijuma na evropskom putu.

- Zamolio sam je i za više razumevanja kada je reč o naporima Srbije i boljem vrednovanju rezultata koje u tom procesu postižemo. Dobar rezultat je i obećanje potpredsednice Vlade Belgije da će doći u Beograd, što će biti ozbiljan korak i promena, jer takvih poseta dugo nije bilo - zaključio je Selaković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija