OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI! Prvi osnovni sud doneo skandaloznu presudu protiv Dragana J. Vučićevića! STRAŠNO NASILJE!

printscreen

19:01 >> 08:12 Politika 35

N. I. | 17. 09. 2021.

OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI! Prvi osnovni sud doneo skandaloznu presudu protiv Dragana J. Vučićevića! STRAŠNO NASILJE!

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je u petak presudu prema kojoj je pisanje tvitova u kojima se pominje novinarka TV N1 Žaklina Tatalović krivično delo zbog kog se može završiti i u zatvoru!?


Sudija Prvog osnovnog suda Bojana Stanković krivično je osudila glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića na kaznu od 200.000 dinara ili šest meseci zatvora (!?!), i to samo zato što je na svom Tviter nalogu aprila prošle godine odgovorio Tatalovićevoj, koja je napala državu i konkurentske medije!

- Žaklina Tatalović je tada, u vreme najgore pandemije, u trenutku kada su i Srbija i Evropa bile zaključane zbog korone, napala najviše državne funkcionere jer su na aerodromu dočekali pomoć koju su nam poslali Rusi i Kinezi! U jednom od svojih tvitova ona je napisala da je strašno to što su se naši funkcioneri rukovali sa ruskim oficirima! Na to sam joj odgovorio u tri tvita, a sud me sada zbog toga šalje u zatvor - kaže Vučićević, koji napominje da je sudija Stanković od samog početka procesa pokazivala strašnu netrpeljivost prema njemu.

Presuda svima

Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru!
Dragan J. Vučićević

- Tatalovićevu smo moji advokati i ja u sudnici uhvatili u više strašnih i očiglednih laži. Sudija nije dozvolila da se o tome kaže ni reč! Tako je, na primer, Žaklina pod zakletvom rekla da mene ne poznaje, da me je videla samo dva puta u životu, i to tu u sudnici. I iako čitav novinarski Beograd dobro zna da se Žaklina i ja odlično znamo, a da smo se svojevremeno i blisko družili, sudija nam nije dozvolila da dostavimo konkretne dokaze o tome... U svom iskazu Tatalovićeva je, tvrdeći da sa svojom ekipom nije dolazila da tajno snima zgradu Informera, rekla da kada ide od svoje kuće do posla, svakodnevno prolazi preko Terazija. Kada smo sud upozorili da je to očigledna laž, pošto Tatalovićeva živi u Zemunu, a radi na Novom Beogradu, sudija nam je oduzela reč i zabranila da bilo šta kažemo! - navodi Vučićević, koji kaže i da se sudija Bojana Stanković tokom suđenja Žaklini obraćala vrlo prisno, često i na 'ti', dok je prema njemu i advokatu, šefu pravnog tima Informera Borisu Bogdanoviću bila vrlo drska i svako malo pretila je novčanim kaznama.

- Dotični sudija, ako se posle svega uopšte tako više može i nazvati, potpuno je zanemarila zakon i pravno obavezujuću praksu Suda u Strazburu, koji kažu da je novinaru u obavljanju dužnosti dozvoljeno i da nekažnjeno šokira, preteruje, pa čak i da vređa. Ona je čitavu svoju presudu utemeljila na nebuloznoj tvrdnji tužbe da sam ja 'napao' Žaklinu iz čista mira, bez ikakvog razloga i samo zato što je žena, a svako ko hoće da bude iole pošten, mora da prizna da sam se ja njoj u spornim tvitovima obraćao isključivo kao novinarki, reagujući na njene objave - naglašava Vučićević, koji najavljuje žalbu na skandaloznu presudu i upornu borbu za istinu i pravdu.

- Ćeraćemo se još! Ako treba, i do Suda u Strazburu. Ovo nije nikakva presuda i ovo nema nikakve veze sa pravdom i zakonom. Ovo je odmazda žute ološ-elite i najstrašnije nasilje. Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru! - upozorava glavni urednik Informera.


Žaklina Tatalović nije htela da govori za Informer.

Bogdanović: Sud ignorisao činjenice

Šef pravnog tima Informera, advokat Boris Bogdanović naglašava da je sud potpuno ignorisao činjenicu da Tviter nalog Dragana J. Vučićevića po svojoj sadržini nije njegov privatni nalog, već obuhvata gotovo isključivo medijske sadržaje vezane za list Informer.

- Samim tim, sud je grubo ignorisao da Krivični zakon propisuje kako ne postoji krivično delo uvrede ako je izražavanje dato u vršenju novinarskog poziva, ukoliko je vidljivo da nije bilo namere omalovažavanja. Sud je ignorisao i činjenicu da Žaklina Tatalović nije Tviteru prijavila navodno sporne objave, niti je tražila njihovo uklanjanje iako je poznato da Tviter reaguje suspenzijom, pa čak i gašenjem naloga na kojima se objavljuju 'neprikladni sadržaji' - objašnjava Bogdanović, dodajući da će uložiti žalbu na ovu presudu.


Solo

18.09.2021. 00:40

Tu se vidi jos odavno da Sudije i Tuzilastvo neradi po zakonu vec oslobadja sve Djilsovce i njihove prestupnike dok kaznjava i salje u zatvor nistomisljenike Djilasove politike. To je udruzen poredak Sudstva i Tuzilastva protiv Vucica i svih koji ga podrzavaju... prosto neverovatno da Vucic nista neradi po tom pitanju i da nevidi sta se u stvari radi u Sudstvu i Tuzilastvu na jedan podmukli nacin i moram da kazem da Vucic uvek kasno reaguje po pitanju svega i to bas zbog njegove Ekonomije koja ga je zaslepila radom i putovanjima i to moze skupo da ga kosta jer u zemlji pripremaju puc da ga svrgnu sa vlasti..pocev od stranih ambasadora u dosluhu sa pojedinim Ministrima,Sudstvom,Tuzilastvom i na kraju kriminalnim miljejem..


Ljubiša

18.09.2021. 11:03

@Solo - Pa, svi odavno znamo (od 2009) da nam je pravosudje privatna firma, STR-tužioc, STR-sudstvo, i ne sude više "U ime naroda", nego "U ime koverte". To treba ukinuti, i dati poštenom seljaku da presudjuje, bilo bi više pravde.


Milan

18.09.2021. 01:17

Stop nasilju! Kurir je isto pretrpeo torturu od 2012 do 2016 godine dok ga vlast nije kupila i onda je stalo nasilje. Eto razloga da i vi prodate novine vlasti dokle još možete.


Zoran

19.09.2021. 14:56

@Milan - Taj kurir je tada bio finansiran iz hrvatske. Zato je u to vreme kurir pljuvao po SRBIJI...


Pera

18.09.2021. 03:13

Odavno već govorimo da je pravosudje prava sprdačina ako se radi o bivšim DS-ovim ljudima. Pored toga nemaju isti aršin za svakoga, naki za ubistvo dobiju godinu i pol zatvora dok su drugi osudjeni na 40 godina zbog pokušaja ubistva. Parlament mora da se pozabavi ovim pitanjem i smeni sve partijski obojene tužioce i sudije. Bez obzira što će sudije da dignu užasnu frku, svako čudo za tri dana. Dok Djilas može da kaže za Predsednika Republike da je Hitler i ko zna koliko još pogrdnih izraza, "poštovana sudija" Bojana Stanković odmerava kazne koje su van zakona i van pameti. Kako je samo nije nije sramota? A moguće je i to da po ustaljenoj sudskoj praksi u Srbiji prima mito. Sram je bilo.


truenews

18.09.2021. 03:23

Pojedine sudije u Srbiji, smatraju sebe svemoćnijim od Gospoda Boga. Ponašaju se diskriminatorski, naredbodavno, cinično, prepotentno i naravno, nevaspitano. Takve spodobe treba hitno odstraniti iz bilo koje javne službe a nekmoli iz institucija koje “dele pravdu”! Ne bi to bila neka važna vest, da je u svakom sudu po jedan/jedna takva “svemoguća glava”, već je tragedija da ih u svakom sudu ima takvih, od suda, do suda. Kada bi sreće i pameti bar bilo, makar bi po jedan takav/takva iz svake sudske ustanove omirisao/omirisala, “rešetke, lance, katance i laserske zrace (što bi rek’o Šojić) preostali/preoostale bi mislili/mislile, merili/merile i sudili/sudile, samo gornjom glavom!!!! A, do tada ostaje jedna jedina, nada, da neće izbeći sud svevišnjega ako ne ranije sud, starešine suda!


Samosvesna građanka

18.09.2021. 03:57

Подсећам да су сви тужиоци, судије и председници свих судова и тужилаштава на садашње функције постављени 2009. године; тамо су их поставили они који су тада у Србији били на власти - а то су највиши функционери Демократске странке - па таква осуда изречена Драгану К. Вучићевићу никог не треба да чуди.


Zašto ćerate Ljubanjca da piše latinicom

18.09.2021. 04:12

Вучко, чувај здравље и не дај на се!jova

18.09.2021. 05:49

Nasilje nad zdravim razumom u Srbiji je toliko eskaliralo,da je neophodna javna rasprava o tome - sta je to zdrav razum i u vezi sa time prporuka za lek u vidu hirurskog zahvata! Do tada ce nam,ocigledno,suditi i presudjivati veoma bolesne osobe!


Verka

18.09.2021. 06:29

mnogo lepo ime Zaklina,ne prilici joj,kako mi Lale kazemo ni nalik.


petar golemi

18.09.2021. 06:30

eh Zake Zale da je Vucko bolji bio ........zar se drugari zbog politike sude.......


Aleksandar

18.09.2021. 07:33

Kako mi je drago! I treba da zaglavis zatvor. Samo polako ovo je tek pocetak!


Ljubiša

18.09.2021. 10:56

@Aleksandar - Jeste, tako i maratonac trči i bude prvi do 35. km. a onda na cilj stigne poslednji.


pera rogonja

18.09.2021. 07:44

Daj boze da vise takvih presuda bude i da novinare po djepu i u zatvor pa da postuju profesiju.Danas svaki novinarcic moze da napise sta hoce a da ne odgovara pred zakonom.Sta kukas rijaliti vlasniku novina.Plati i u zatvor da ti se ohladi glava.


Čile kg

18.09.2021. 08:07

Daleko si ti od objektivnog novinara ti si sluga ovog režima , objavi ovaj komentar ako si slobodni novinar .... opljačkani penzioner od čijeg novca ti pišeš protiv onih što ne misle kao ova najgora vlast u istoriji Srbije .


Sosa

18.09.2021. 08:08

Takve osobe nisu sudije, to su navijači i treba što pre osloboditi sudove takvih likova, bez obzira za koga navijaju.Svako ima pravo da navija ispred tv aparata ili na utakmici, li ovu osobu plaćaju gradjani Srbije i treba joj pod hitno dati otkaz.S druge strane se pitam, da li je to izvodljivo , ili je zaštićena kao mečka, pa zato tako i obavlja posao koji joj je poveren.


pera zdera

18.09.2021. 08:23

Ma g. Vucicevicu ovo nije nista strasno, nekad se dobije na sudu nekad izgubi, a ovo je samo minorna stvar koja bitrebala da vas zabrinjava kao i ubod komarca, za 3 dina sve ce da se zaboravi kao i da nije bilo nista, ne nasedajte na ta mala peckanja ipak ste vi nas najbolji tabloid...stranokos

18.09.2021. 08:32

Novinar je dužan točno prenositi činjenice o određenom događaju,novinar nema pravo iznositi svoje mišljenje o nekom događaju i tu je sudkinja potpuno u pravu.


Giga

18.09.2021. 08:33

I treba da ide u zatvor zato sto moralno unistava Srbiju.


Lola

18.09.2021. 08:35

Treba ga malo i po dzepu i po usima. Gura nos i gdje treba i gdje netreba, svakom loncu mora biti poklopac.


Hobit J Vučičević

18.09.2021. 09:15

Najbednije zanimanje na Svetu je biti tvoj advokat!


Vaske

18.09.2021. 09:21

Prvi osnovni sud najkorumpiranije sudije znam iz licnog iskustva!!!


ivan

18.09.2021. 10:20

"poštovana sudija" Bojana Stanković. Moj deda je bio sudija ali ko sve danas ima pravo da postane i stane na takvu bitnu funkciju , nije ni cudo gde se Srbija nalazi. Da nije Vucica da malo pokrene, ova zemlja bi bila za baciti u djubre, sto treba sa takvim sudijkama i uciniti. Posten i fin svet treba da bude na vrhu a ne sljam.


Boris

19.09.2021. 09:02

Ovi sa N1 i tkz.opozicini medija su explicitno protiv drzave Srbije niti jedan N1 iz regijona nije protiv svoje zemlje vec i oni vode mrznju protiv Srpskog naroda ,to je jasno svakom nacionalno svesnom coveku


boshko

19.09.2021. 09:32

dok ne zamene tadiceve i djilasove sudije iz 2009,nece biti pravde,


miroljub

19.09.2021. 10:17

To su uglavnom zute sudije.Jezivo nasleđe zutih i mahom su žene.Radi položaja i zvanja unakazile su pravo i zakone.Sude u korist onih koji su ih zaposlili,zatim familijarno pa i radi koristi.Svojevremeno je izvršena a i nastavlja se neviđena rasna diskriminacija prema muškom rodu.Odavno je trebalo da se otpuste svi oni koje su zaposlili zuti.


Rade

19.09.2021. 10:26

Dragane, ne žali se nama, žali se Vučiću, koji uporno neće da zameni žute sudije, i tužioce. Zbog čega samo on zna. Ko god je do sada došao na vlast prvo je to učinio.....


Gjdjdj

19.09.2021. 11:11

Znaci,ako presuda nije po volji SNS-u, odmah je tužilaštvo korumpirano,xaxaxaxaxa

nemanjicbg

19.09.2021. 13:52

Odavno govorim, velika vecina i sudija i tuzilaca su toliko korumpirani da je to bruka i sramota.


Mapko

19.09.2021. 19:15

Pomalo mi je degutantno citati komentare pojedinih pro-demokrata koji se raduju da je novinar osudjen na zatvorsku kaznu. Prvo gde pise da novinari nemaju pravo biti subjektivi ? U koji svet vi zivite ? Ajde nadjite mi gde pise, to necete naci, jel tamo gde se uci novinarstvo o tome se ne govori, jel "objetivnost" i "sudbjektivnost" nemaju veze sa novinarstvom ? To sto su vas lagali novinari koji se bave propagandom i koji lupaju pricu kako je profesionalnost biti "objektivan", to em su vas lagale em su vas smatrali kao senilni i naivnjaci. Samo deca veruju u te apsurdne price da je novinari trebaju biti objektivni, a pojam "objektivnost" je po sebi "subjektivna" logika, jel se moze protumaciti na bilo koji nacin, meni ce jedan clanak biti subjektivan, drugima objektivan, taj pojam "objektivnost" vam je kao pojam "istina", no ne postoji jedna istina, no razne istine. Koji ste vi senilni da verujete u takve decije price, tu se vidi da ste paraziti u glavama. Ne postoji nikakav kodeks ili pravila u profesiji gde se zabranjuje novinarima da imaju svoju rediteljsku politicku percepciju i da to sprovedu na delu u svojim novinama, drugo gde je zabranjeno da nezavisni novinari nemaju pravo da podrzavaju vladinu ili partijsku politiku ? Jos jednom nadjite gde pise ? Kada vidimo kako se novinari na N1 ponasaju i to na perfidan i prljav nacin, vi "pro-demokrati" koji ovde dajete komentare ste nasli nama da servirate vase nebulozne price o objektivnost u novinarstvu, smesno i degutantno. A trece kako ja znam Informer se finansira na privatan nacin, ne dobija subvencije od drzave, tako da ne vidim u ime kojih zakona, u ime koje cudne logike, vlasnik privatne novine ne bih imao pravo da ima svoju rediteljstku politiku, bilo da je to pro-vladina ili protiv vlade. Jos jednom nemate vi sta da trazite od novinarama zasto podrzavaju drzavu ili SNS, to nije vas posao. A inace gde su vase osude na pojedinih politicara i novinarima iz opozicije koji otvoreno u svojim novinama ili u svojim izjavama javno lazu i javno pozivaju na ubistvo predsednika drzave ?


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.