• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

17.09.2021

19:01 >> 08:12

OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI! Prvi osnovni sud doneo skandaloznu presudu protiv Dragana J. Vučićevića! STRAŠNO NASILJE!

printscreen

Politika

OSUĐEN NA ZATVOR ZBOG TVITA O ŽAKLINI! Prvi osnovni sud doneo skandaloznu presudu protiv Dragana J. Vučićevića! STRAŠNO NASILJE!

Podeli vest

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je u petak presudu prema kojoj je pisanje tvitova u kojima se pominje novinarka TV N1 Žaklina Tatalović krivično delo zbog kog se može završiti i u zatvoru!?

Sudija Prvog osnovnog suda Bojana Stanković krivično je osudila glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića na kaznu od 200.000 dinara ili šest meseci zatvora (!?!), i to samo zato što je na svom Tviter nalogu aprila prošle godine odgovorio Tatalovićevoj, koja je napala državu i konkurentske medije!

- Žaklina Tatalović je tada, u vreme najgore pandemije, u trenutku kada su i Srbija i Evropa bile zaključane zbog korone, napala najviše državne funkcionere jer su na aerodromu dočekali pomoć koju su nam poslali Rusi i Kinezi! U jednom od svojih tvitova ona je napisala da je strašno to što su se naši funkcioneri rukovali sa ruskim oficirima! Na to sam joj odgovorio u tri tvita, a sud me sada zbog toga šalje u zatvor - kaže Vučićević, koji napominje da je sudija Stanković od samog početka procesa pokazivala strašnu netrpeljivost prema njemu.

Presuda svima

Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru!
Dragan J. Vučićević

- Tatalovićevu smo moji advokati i ja u sudnici uhvatili u više strašnih i očiglednih laži. Sudija nije dozvolila da se o tome kaže ni reč! Tako je, na primer, Žaklina pod zakletvom rekla da mene ne poznaje, da me je videla samo dva puta u životu, i to tu u sudnici. I iako čitav novinarski Beograd dobro zna da se Žaklina i ja odlično znamo, a da smo se svojevremeno i blisko družili, sudija nam nije dozvolila da dostavimo konkretne dokaze o tome... U svom iskazu Tatalovićeva je, tvrdeći da sa svojom ekipom nije dolazila da tajno snima zgradu Informera, rekla da kada ide od svoje kuće do posla, svakodnevno prolazi preko Terazija. Kada smo sud upozorili da je to očigledna laž, pošto Tatalovićeva živi u Zemunu, a radi na Novom Beogradu, sudija nam je oduzela reč i zabranila da bilo šta kažemo! - navodi Vučićević, koji kaže i da se sudija Bojana Stanković tokom suđenja Žaklini obraćala vrlo prisno, često i na 'ti', dok je prema njemu i advokatu, šefu pravnog tima Informera Borisu Bogdanoviću bila vrlo drska i svako malo pretila je novčanim kaznama.

- Dotični sudija, ako se posle svega uopšte tako više može i nazvati, potpuno je zanemarila zakon i pravno obavezujuću praksu Suda u Strazburu, koji kažu da je novinaru u obavljanju dužnosti dozvoljeno i da nekažnjeno šokira, preteruje, pa čak i da vređa. Ona je čitavu svoju presudu utemeljila na nebuloznoj tvrdnji tužbe da sam ja 'napao' Žaklinu iz čista mira, bez ikakvog razloga i samo zato što je žena, a svako ko hoće da bude iole pošten, mora da prizna da sam se ja njoj u spornim tvitovima obraćao isključivo kao novinarki, reagujući na njene objave - naglašava Vučićević, koji najavljuje žalbu na skandaloznu presudu i upornu borbu za istinu i pravdu.

- Ćeraćemo se još! Ako treba, i do Suda u Strazburu. Ovo nije nikakva presuda i ovo nema nikakve veze sa pravdom i zakonom. Ovo je odmazda žute ološ-elite i najstrašnije nasilje. Ovom takozvanom presudom ugroženi su svaki novinar i svaka javna ličnost u Srbiji koji bi sada zbog tvita, zbog javno iznetog mišljenja mogli da završe u zatvoru! - upozorava glavni urednik Informera.


Žaklina Tatalović nije htela da govori za Informer.

Bogdanović: Sud ignorisao činjenice

Šef pravnog tima Informera, advokat Boris Bogdanović naglašava da je sud potpuno ignorisao činjenicu da Tviter nalog Dragana J. Vučićevića po svojoj sadržini nije njegov privatni nalog, već obuhvata gotovo isključivo medijske sadržaje vezane za list Informer.

- Samim tim, sud je grubo ignorisao da Krivični zakon propisuje kako ne postoji krivično delo uvrede ako je izražavanje dato u vršenju novinarskog poziva, ukoliko je vidljivo da nije bilo namere omalovažavanja. Sud je ignorisao i činjenicu da Žaklina Tatalović nije Tviteru prijavila navodno sporne objave, niti je tražila njihovo uklanjanje iako je poznato da Tviter reaguje suspenzijom, pa čak i gašenjem naloga na kojima se objavljuju 'neprikladni sadržaji' - objašnjava Bogdanović, dodajući da će uložiti žalbu na ovu presudu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragisa

pre 2 godine

To ti je tek pocetak satrunuces ti na robi a tamo ti je i mesto.

milankukic

pre 2 godine

i sad se pokazalo ona narodna kadija te tuži kadija ti sudi pa gospodo da se dokazi na višoj instanci prezentuju a dotična sudija udalji iz suda jer mora da prihvati dokaze a ne da sudi po svojoj volji i pod hitno ukinuti T.V.N1

zoran

pre 2 godine

Sačuvaj nas Gospode ovakvih nezavisnih i silnih. Oprosti im, ne znaju šta rade.

deda Raša

pre 2 godine

Nikada nećemo postati pravna država sa ovakvim pravosuđem. Psuju državu Srbiju, predsednika i njegovu porodicu i ko zna šta sve još, prete ubistvom i td. a da niko po službenoj dužnosti ne pokreće postupak. E zbog toga je sada Dragan poslužio za nečije iživljavanje po pravnoj liniji. Sramota.

Penzionerj

pre 2 godine

Nista novo. Odredjene sudije ne zasluzuju to radno mesto. Sts radi ova glavna koja je nedavno dobila mandat visoke funkcije u sudu. Sve najuriti i zabraniti dozivotno da obavlja taj posao.

Bozidar

pre 2 godine

U nasem tuzilastvu i sudstvu nesto neide kako treba. Obilazi se Ustav i zakon. Nema nista od vladavine prava.

Dragi

pre 2 godine

Pa ti Vučko i dalje podržavaj Vučića. On je dozvolio i omogućio ovakvim sudijama da proganjaju srpske patriote. Umesto da uvede red u Pravosuđe i Tužilaštvo on se bavi Đilasom i drugim kriminalcima. I na kraju svega, budite sigurni da će ovo Tužilaštvo i ovakve sudije "poslati" i Vučića u zatvor. I treba.

cccc

pre 2 godine

sudstvo je puno ovih djilasovi sudija, koji ce tek da sude ako vucic ikada padne sa vlasti... takve treba ovde razapeti u medijima i oterati iz suda dok ne dodje njihovih 5 minuta...

pfc

pre 2 godine

Šta kmečiš, jajaro, vadi pare i plati! Ionako će to gospodar da ti refundira!

ZAvram

pre 2 godine

Невиђена брука и срамота! Подршка Вучићевићу, уз питање: када ће бити размонтирано правосуђе у Србији, а после скаредне реформе под влашћу "жутих"? Зар није очигледно да је ова пресуда политичка, а никако праведна? Све док нам у судовима и тужилаштвима седе остаци ДОС-манлијске власти, до правде у Србији ће се тешко долазити!Судијо, имаш ли образа, стида, срама???

VamTam

pre 2 godine

E sad peticija da se ovoj kvazi novinarki zabrani da škraba gluposti i da joj se oduzme pravo na javni prostor. Dokle više da pošten svet ispašta zbog gluperde! Marš u kokošinjac!

ratko

pre 2 godine

dokle ce Vucic da pusta sudije da rade sta hoce kad je to sve zuti otpad , ate price sta ce evropa reci dosta su i bez toga rekkli tako da nas boli bas uvo sta ce reci

ĆORKA BATO

pre 2 godine

Džudža, pa niko te ne voli! Uostalom, ko bi voleo beskičmenjaka i parazita koji ceo svoj život provodi u rektumu velikog vođe?

Tomas gustafsson

pre 2 godine

ЛУСТРАЦИЈА ЗА ПЕТОКОЛОНАШКЕ, ЖУТЕ, ОЛОШ СУДИЈЕ! ИЛИ ТО ИЛИ ЊИХОВЕ ПУЛЕНЕ, КАО ШТО ЈЕ ОВА жаклина крме таталовић, КАДА ИХ УГЛЕДАМО НА УЛИЦИ--ПОЛИВАЊЕ ГОВНИМА!!!

Nemanja

pre 2 godine

E hvala Bogu, najzad da plati za sve izmisljotine kojima pljuje sve koji su protiv njegovog ulizivackog pisanija, ali kaznu ce platiti drugi za svog lakeja da moze da nastavi sa urodjenim prostaklukom i odradi ulogu za koju je placen.

Normalac

pre 2 godine

Gorećeš u paklu svojih manipulacija, gade podguzni.

milunka

pre 2 godine

Jadna država koju brane takvi kao ti,Vučićeviću!

Zagor

pre 2 godine

Nisu ugroženi novinari nego nadri novinari, debili i ratnohuškači... Do sad si ti virio iz Vučkovog šupka a sada će tebi da trpaju u šupak.PRAVDA!

zoran

pre 2 godine

"Ovo je odmazda žute ološ-elite," --- smešno.

drug

pre 2 godine

U zatvoru moze da se zaglavi ako ne platis kaznu za pojas

Solo

pre 2 godine

Tu se vidi jos odavno da Sudije i Tuzilastvo neradi po zakonu vec oslobadja sve Djilsovce i njihove prestupnike dok kaznjava i salje u zatvor nistomisljenike Djilasove politike. To je udruzen poredak Sudstva i Tuzilastva protiv Vucica i svih koji ga podrzavaju... prosto neverovatno da Vucic nista neradi po tom pitanju i da nevidi sta se u stvari radi u Sudstvu i Tuzilastvu na jedan podmukli nacin i moram da kazem da Vucic uvek kasno reaguje po pitanju svega i to bas zbog njegove Ekonomije koja ga je zaslepila radom i putovanjima i to moze skupo da ga kosta jer u zemlji pripremaju puc da ga svrgnu sa vlasti..pocev od stranih ambasadora u dosluhu sa pojedinim Ministrima,Sudstvom,Tuzilastvom i na kraju kriminalnim miljejem..

Ljubiša

pre 2 godine

Pa, svi odavno znamo (od 2009) da nam je pravosudje privatna firma, STR-tužioc, STR-sudstvo, i ne sude više "U ime naroda", nego "U ime koverte". To treba ukinuti, i dati poštenom seljaku da presudjuje, bilo bi više pravde.

Milan

pre 2 godine

Stop nasilju! Kurir je isto pretrpeo torturu od 2012 do 2016 godine dok ga vlast nije kupila i onda je stalo nasilje. Eto razloga da i vi prodate novine vlasti dokle još možete.

Zoran

pre 2 godine

Taj kurir je tada bio finansiran iz hrvatske. Zato je u to vreme kurir pljuvao po SRBIJI...

Pera

pre 2 godine

Odavno već govorimo da je pravosudje prava sprdačina ako se radi o bivšim DS-ovim ljudima. Pored toga nemaju isti aršin za svakoga, naki za ubistvo dobiju godinu i pol zatvora dok su drugi osudjeni na 40 godina zbog pokušaja ubistva. Parlament mora da se pozabavi ovim pitanjem i smeni sve partijski obojene tužioce i sudije. Bez obzira što će sudije da dignu užasnu frku, svako čudo za tri dana. Dok Djilas može da kaže za Predsednika Republike da je Hitler i ko zna koliko još pogrdnih izraza, "poštovana sudija" Bojana Stanković odmerava kazne koje su van zakona i van pameti. Kako je samo nije nije sramota? A moguće je i to da po ustaljenoj sudskoj praksi u Srbiji prima mito. Sram je bilo.

truenews

pre 2 godine

Pojedine sudije u Srbiji, smatraju sebe svemoćnijim od Gospoda Boga. Ponašaju se diskriminatorski, naredbodavno, cinično, prepotentno i naravno, nevaspitano. Takve spodobe treba hitno odstraniti iz bilo koje javne službe a nekmoli iz institucija koje “dele pravdu”! Ne bi to bila neka važna vest, da je u svakom sudu po jedan/jedna takva “svemoguća glava”, već je tragedija da ih u svakom sudu ima takvih, od suda, do suda. Kada bi sreće i pameti bar bilo, makar bi po jedan takav/takva iz svake sudske ustanove omirisao/omirisala, “rešetke, lance, katance i laserske zrace (što bi rek’o Šojić) preostali/preoostale bi mislili/mislile, merili/merile i sudili/sudile, samo gornjom glavom!!!! A, do tada ostaje jedna jedina, nada, da neće izbeći sud svevišnjega ako ne ranije sud, starešine suda!

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Подсећам да су сви тужиоци, судије и председници свих судова и тужилаштава на садашње функције постављени 2009. године; тамо су их поставили они који су тада у Србији били на власти - а то су највиши функционери Демократске странке - па таква осуда изречена Драгану К. Вучићевићу никог не треба да чуди.

Zašto ćerate Ljubanjca da piše

pre 2 godine

Вучко, чувај здравље и не дај на се!

jova

pre 2 godine

Nasilje nad zdravim razumom u Srbiji je toliko eskaliralo,da je neophodna javna rasprava o tome - sta je to zdrav razum i u vezi sa time prporuka za lek u vidu hirurskog zahvata! Do tada ce nam,ocigledno,suditi i presudjivati veoma bolesne osobe!

Verka

pre 2 godine

mnogo lepo ime Zaklina,ne prilici joj,kako mi Lale kazemo ni nalik.

petar golemi

pre 2 godine

eh Zake Zale da je Vucko bolji bio ........zar se drugari zbog politike sude.......

Aleksandar

pre 2 godine

Kako mi je drago! I treba da zaglavis zatvor. Samo polako ovo je tek pocetak!

Ljubiša

pre 2 godine

Jeste, tako i maratonac trči i bude prvi do 35. km. a onda na cilj stigne poslednji.

pera rogonja

pre 2 godine

Daj boze da vise takvih presuda bude i da novinare po djepu i u zatvor pa da postuju profesiju.Danas svaki novinarcic moze da napise sta hoce a da ne odgovara pred zakonom.Sta kukas rijaliti vlasniku novina.Plati i u zatvor da ti se ohladi glava.

Čile kg

pre 2 godine

Daleko si ti od objektivnog novinara ti si sluga ovog režima , objavi ovaj komentar ako si slobodni novinar .... opljačkani penzioner od čijeg novca ti pišeš protiv onih što ne misle kao ova najgora vlast u istoriji Srbije .

Sosa

pre 2 godine

Takve osobe nisu sudije, to su navijači i treba što pre osloboditi sudove takvih likova, bez obzira za koga navijaju.Svako ima pravo da navija ispred tv aparata ili na utakmici, li ovu osobu plaćaju gradjani Srbije i treba joj pod hitno dati otkaz.S druge strane se pitam, da li je to izvodljivo , ili je zaštićena kao mečka, pa zato tako i obavlja posao koji joj je poveren.

pera zdera

pre 2 godine

Ma g. Vucicevicu ovo nije nista strasno, nekad se dobije na sudu nekad izgubi, a ovo je samo minorna stvar koja bitrebala da vas zabrinjava kao i ubod komarca, za 3 dina sve ce da se zaboravi kao i da nije bilo nista, ne nasedajte na ta mala peckanja ipak ste vi nas najbolji tabloid...

stranokos

pre 2 godine

Novinar je dužan točno prenositi činjenice o određenom događaju,novinar nema pravo iznositi svoje mišljenje o nekom događaju i tu je sudkinja potpuno u pravu.

Giga

pre 2 godine

I treba da ide u zatvor zato sto moralno unistava Srbiju.

Lola

pre 2 godine

Treba ga malo i po dzepu i po usima. Gura nos i gdje treba i gdje netreba, svakom loncu mora biti poklopac.

Hobit J Vučičević

pre 2 godine

Najbednije zanimanje na Svetu je biti tvoj advokat!

Vaske

pre 2 godine

Prvi osnovni sud najkorumpiranije sudije znam iz licnog iskustva!!!

ivan

pre 2 godine

"poštovana sudija" Bojana Stanković. Moj deda je bio sudija ali ko sve danas ima pravo da postane i stane na takvu bitnu funkciju , nije ni cudo gde se Srbija nalazi. Da nije Vucica da malo pokrene, ova zemlja bi bila za baciti u djubre, sto treba sa takvim sudijkama i uciniti. Posten i fin svet treba da bude na vrhu a ne sljam.

Boris

pre 2 godine

Ovi sa N1 i tkz.opozicini medija su explicitno protiv drzave Srbije niti jedan N1 iz regijona nije protiv svoje zemlje vec i oni vode mrznju protiv Srpskog naroda ,to je jasno svakom nacionalno svesnom coveku

boshko

pre 2 godine

dok ne zamene tadiceve i djilasove sudije iz 2009,nece biti pravde,

miroljub

pre 2 godine

To su uglavnom zute sudije.Jezivo nasleđe zutih i mahom su žene.Radi položaja i zvanja unakazile su pravo i zakone.Sude u korist onih koji su ih zaposlili,zatim familijarno pa i radi koristi.Svojevremeno je izvršena a i nastavlja se neviđena rasna diskriminacija prema muškom rodu.Odavno je trebalo da se otpuste svi oni koje su zaposlili zuti.

Rade

pre 2 godine

Dragane, ne žali se nama, žali se Vučiću, koji uporno neće da zameni žute sudije, i tužioce. Zbog čega samo on zna. Ko god je do sada došao na vlast prvo je to učinio.....

Gjdjdj

pre 2 godine

Znaci,ako presuda nije po volji SNS-u, odmah je tužilaštvo korumpirano,xaxaxaxaxa

nemanjicbg

pre 2 godine

Odavno govorim, velika vecina i sudija i tuzilaca su toliko korumpirani da je to bruka i sramota.

Mapko

pre 2 godine

Pomalo mi je degutantno citati komentare pojedinih pro-demokrata koji se raduju da je novinar osudjen na zatvorsku kaznu. Prvo gde pise da novinari nemaju pravo biti subjektivi ? U koji svet vi zivite ? Ajde nadjite mi gde pise, to necete naci, jel tamo gde se uci novinarstvo o tome se ne govori, jel "objetivnost" i "sudbjektivnost" nemaju veze sa novinarstvom ? To sto su vas lagali novinari koji se bave propagandom i koji lupaju pricu kako je profesionalnost biti "objektivan", to em su vas lagale em su vas smatrali kao senilni i naivnjaci. Samo deca veruju u te apsurdne price da je novinari trebaju biti objektivni, a pojam "objektivnost" je po sebi "subjektivna" logika, jel se moze protumaciti na bilo koji nacin, meni ce jedan clanak biti subjektivan, drugima objektivan, taj pojam "objektivnost" vam je kao pojam "istina", no ne postoji jedna istina, no razne istine. Koji ste vi senilni da verujete u takve decije price, tu se vidi da ste paraziti u glavama. Ne postoji nikakav kodeks ili pravila u profesiji gde se zabranjuje novinarima da imaju svoju rediteljsku politicku percepciju i da to sprovedu na delu u svojim novinama, drugo gde je zabranjeno da nezavisni novinari nemaju pravo da podrzavaju vladinu ili partijsku politiku ? Jos jednom nadjite gde pise ? Kada vidimo kako se novinari na N1 ponasaju i to na perfidan i prljav nacin, vi "pro-demokrati" koji ovde dajete komentare ste nasli nama da servirate vase nebulozne price o objektivnost u novinarstvu, smesno i degutantno. A trece kako ja znam Informer se finansira na privatan nacin, ne dobija subvencije od drzave, tako da ne vidim u ime kojih zakona, u ime koje cudne logike, vlasnik privatne novine ne bih imao pravo da ima svoju rediteljstku politiku, bilo da je to pro-vladina ili protiv vlade. Jos jednom nemate vi sta da trazite od novinarama zasto podrzavaju drzavu ili SNS, to nije vas posao. A inace gde su vase osude na pojedinih politicara i novinarima iz opozicije koji otvoreno u svojim novinama ili u svojim izjavama javno lazu i javno pozivaju na ubistvo predsednika drzave ?

Sipu

pre 2 godine

Plačeš pičko nakazna, ha? A nije još ni počelo. Šta ćeš mizerijo ljudska kad budeš stao pred pravi sud zbog svih ovih godina zla kojeg si podržavao, zbog svih uništenih života kojima si ti direktni i indirektni uzrok. Šta ćeš kad ti zatvorimo ono šiptarsko kopile Vučića? Gde ćeš da bežiš? A zatvorićemo te, o da hoćemo. Među najgore ubice i seksualne monstrume, kad ti deca dođu u posetu nećeš moći da ih vidiš jer zbog razvaljene bulje nećeš moći da hodaš. Misliš da to neće da ti se desi? Osećaš se snažnim i zaštićenim? Kad nastupi bežanija neće znati da si ikada postojao, a onda osluškuj da li se na ulici upravo parkira marica, jer kad je čuješ znaj da je po tebe došla. Ovo ti neće proći ovaj put. Ti znaš da mi Srbi umemo da čekamo, čekali smo 500 godina Turke pa ćemo i tebe malo da sačekamo.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59