• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.09.2021

10:03

VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ZBOG PROVOKACIJE PRIŠTINE NA SEVERU KiM!

Politika

VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ZBOG PROVOKACIJE PRIŠTINE NA SEVERU KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Alkesandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, saznaje Informer.rs!

 

Kako saznajemo, tema sednice biće analiza poslednjih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo i Metohiju na rub novih sukoba.

Takođe, raspravljaće se i o otvorenoj opstrukciji i izbegavanju Prištine da primeni Briselski i sporazum iz 2011. godine, odnosno sprovođenje ovih akata samo u delu koji odgovara Albancima. Nezvanično, očekuje se i da će se razmatrati povlačenje Beograda i svih dosadašnjih dogovora, jer prištinska strana praktično nije ispunila nijednu odredbu niti obavezu.

Naši izvori prenose da su na sutrašnju sednicu pozvani i načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović kao i šefovi svih specijalnih jedinica naših oružanih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 2 godine

Priština je stvarno prevršila svaku meru sa nepoštovanjem sporazuma.

Lazni Bot

pre 2 godine

Kosovo je u Srbiji posalji vojsku ili priznaj Kosovo.

OMladen

pre 2 godine

Tako je. Ili pošalji vojsku ili prizna Kosovo. Sutra sednica, popićete koji sokić, kafu i konstatovati da je srpski narod ugrožen i ništa više od toga se neće desiti niti odlučiti. Te filmove gledamo već 20 godina.

Nina

pre 2 godine

Prištini se mora stati na put kako bi se naš narod zaštitio

Una

pre 2 godine

Ovo više prelazi u bezobrazluk šta Priština sve radi. Dokle će se više ponašati tako i kako ih nije sramota više???

Lenka

pre 2 godine

Nikako Priština da se uozbilji i počne sa poštovanjem sporazuma. Ovo je svakako glupo i bezobrazno.

Nvv

pre 2 godine

I imacemo sednicu posle koje ce se izjaviti da se osudjuje postupak Pristine i da je Srbija za dijalog, mir. Nista konkretno se nece preduzeti.

Baća

pre 2 godine

Apelujem na predsednika Srbije i vrhovnog komandanta da pošalje naše antiterorističke snage prema administrativnim prelazima Brñjak i Jarinje, zlu ne trebalo, jer Priština svojom demonstracijom sile i specijalnim jedinicama sa dugim cevima grubo krši sve sporazume uz, očigledno, gromoglasno ćutsnje svojih mentora. Jesmo za mir i soorazumevanje, aki ne i za bezobrazluk i ponižavanje Srbije. Ko sa Briselom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju.

gege

pre 2 godine

botovi, vase komentare ne citaju oni koji se bave spoljnom politikom

Mile

pre 2 godine

Priština i Đilas mrze Srbe, sreća tu je predsednik da reši ovu krizu koju je izazvao Jeremić, koji je prodao Kosovo i ako predsednik uspe da vrati Kosovo svaka mu čast, ako ne uspe - da se sudi opoziciji.

Dragi

pre 2 godine

Mile, Briselskim sporazumom Srbija je de facto priznala Kosovo. Tada su ukinute institucije države Srbije na Severu Kosova, a Srbi sa Kosova su tim sporazumom "uterani" u institucije Kosova.

Dragi

pre 2 godine

Ako je hitna, onda mora odmah, ovog momenta. Do sutra u 10 sve će biti gotovo.

Baki

pre 2 godine

Prosto i jednostavno , doterati pedesetak tenkova i bornih oklopnih vozila , dići određen broj vojnika i prebaciti ih na nepostojeću granicu !!!!! U koliko albanci bilo šta pokušaju Srpska vojska mora bez oklevanja da reaguje i zaštiti sve Srbe na Srpskom Kosovu i Metohiji !!!!!!

Ja

pre 2 godine

Ti si tipicni internet ratnik. Sto ne odes ti tamo, nego si pod maminom suknjom. Sve nas je manje, a ti bi da ratujes. Kada neko sa kosovskim tablicama ulazi u Srbiju, mora da uzme tranzitne, sada oni traze isto. Kakva vojska, kakvi bakraci?

Sandra

pre 2 godine

Samo pale vatru i nadaju se da Srbija ništa neće preduzeti. Mora im se pothitno stati na put

Milan

pre 2 godine

Trla baba lan da joj prodje dan! Kao i obicno hitna sednica i neko saopstenje kao da ovaj narod na mozga i ne ume da razmislja svojom glavom! Priznaj Kosovo kako vam je receno i prestanite da zamajavate narod. Tadic je odleteo sto nije smeo da potpise kapitulaciju.

jugio

pre 2 godine

od kad se nesto zove hitno sto se zakazuje sutradan?

Jelisaveta

pre 2 godine

Predsednik vredno radi na smirivanje sukoba koji su se desili na KiM.

boca

pre 2 godine

Jaka stvar što je zakazao tu sednicu sutra u 10,00 časova.

Klara

pre 2 godine

Toliko nepoštovanje od strane Prištine nije u redu.

Klara

pre 2 godine

Naš narod na KiM treba da zna da smo mi uz njih.

Klara

pre 2 godine

Priština je pokazala veliki bezobrazluk prema svima nama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija