• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2021

11:30

KURTIJEVO DIVLJAŠTVO NEĆE TEK TAKO PROĆI! Mi se borimo za mir i stabilnost!

printscreen RTS

Politika

KURTIJEVO DIVLJAŠTVO NEĆE TEK TAKO PROĆI! Mi se borimo za mir i stabilnost!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je skandalozno ponašanje Aljbina Kurtija koji od ranog jutra šalje specijalne jedinice ROSU koji su do zuba naoružani sa preko 20 oklopnih vozila na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica

Petković je poručio Kurtiju da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ukidanjem tih tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije, ali i da Briselski sporazum nije švedski sto sa kojeg Albanci mogu da uzimaju ono što im odgovara, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti, izjavio je Petković za Tanjug.

- Neka dobro zna Aljbin Kurti da srpski narod neće nemo posmatrati ono što se dešava jer ovim ukidanjem tablica se ukida život na severu Kosova i Metohije jer je reč o vozilima koja između ostalog treba da voze naše bolesnike, treba da prevoze našu decu, osnovne životne namirnice - naglasio je direktor vladine Kancelarije.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti sada želi da proširi svoje delovanje kada je reč o KM, PR, GL i drugim registarstkim tablicama, koje izdaje naša policija za prostor Kosova i Metohije, i na nivo centralne Srbije.

Poručio mu je da je Srbija međunarodno priznata država i da on nije taj koji će odlučivati o srpskim registarskim tablicama.

Petković je ukazao i na to da su upravo te registarske oznake one sa kojima naša vozila mogu da idu svuda po Evropi.

Istakao je da se ovde radi o kršenju svih sporazuma i dogovora gde mimo svega onoga što piše u sporazumima Aljbin Kurti sada dovodi oružane snage specijalne jedinice ROSU na sever Kosova i Metohije samo da bi izazivao haos.

- Briselski sporazum i ostali sporazumi dogovreni u Briselu ne mogu da budu švedski sto sa kojeg Albanci i Aljbin Kurti uzimaju ono šta im odgovara, a ne ispunjavaju šta im ne odgovara. Takvim ponašanjem poslednjih godina i meseci, video sam to i u Briselu, oni kasape Briselski sporazum i sve ostale sporazume - istakao je.

Petković kaže i da će glavna poruka današnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa srpske strane biti da "ili postoji Briselski sporazum ili ga neće biti".

- Divljaštvo Aljbina Kurtija neće tek tako proći, mi se borimo za mir, stabilnost i borimo se da naš narod na Kosovu i Metohiji ima pravo na život - zaključio je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SKIDANJEM TABLICA KURTI BI DA ZAUSTAVI ŽIVOT NA SEVERU! Petković: Srbi će znati da odgovore!
Politika

SKIDANJEM TABLICA KURTI BI DA ZAUSTAVI ŽIVOT NA SEVERU! Petković: Srbi će znati da odgovore!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da, prema informacijama koje Kancelarija poseduje, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da u toku sutrašnjeg dana počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama

19.09.2021

17:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija