• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2021

07:54

Jedinice ROSU s dugim cevima i snajperima! Ovako je danas na Jarinju i Brnjaku

Kosovonline

Politika

Jedinice ROSU s dugim cevima i snajperima! Ovako je danas na Jarinju i Brnjaku

Podeli vest

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno, javlja izvešača Tanjuga sa lica mesta

Kako se navodi, samo 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavić i Zubin Potok, nalaze se jedinice Rosu, naoružane dugim cevima i snajperima.

Tu su prenoćili i nezadovoljni građani sa severa Kosova i Metohije sa transparentima kojima podsećaju na neispunjene obaveze prištinskih vlasti.

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su ovde bile duge kolone vozila, sada je na prelazu dvadesetak kamiona koji čekaju normalizaciju saobraćaja kako bi mogli da nastave put.

Izveštač Tanjuga napominje i da su juče ovo područje nadletali helikopteri snaga KFOR-a, koje su ocenile da je situacija na terenu stabilna.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare od ponedeljka ujutru je počela primena mera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na KiM.

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene "RKS" tablice koje koštaju pet evra i važe dva meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Znači, stvar je "legla". Šiptari nastavljaju sa svojim nasilništvom, a mi ćemi da se borimo za mir i stabilnost po cenu svakog poniženja. Pa, red je da se sa tom politikom već jednom prekine. Ima, valjda, načina da se Šiptarima stane na put. Ako nas oni i njihovi mentori sa Zapada zamajavaju preko 3000 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, koji se ne poštuje, pa zašto bismo ga mi poštovali. Ako oni upadaju na sever Kosmeta kad im se hoće, i pored očigledno lažnih obećanja NATO-a da se to neće dešavati, šta mi radimo? Gde su naše vojne i policijske snage da odgovore na sve što se dešava? Neće se to rešiti bilo kakvim sednicama i konferencijama za štampu, već odlučnošću Srbije da primeni sve mere, pa i najdrastičnije, koje karakterišu jednu suverenu državu gde na njenoj de jure teritoriji divljaju ilegalne separatističke bande. Sa separatistima i teroristima se ne pregovara, tvrde na Zapadu. Pa zašto mi to radino u korist svoje štete i licemernog Zapada?

Marina

pre 2 godine

Bože mili kakvi krvoloci nose snajpere Pa koga imaš sa druge strane da nosite snajpere Sačuvaj me Bože albanskih krvoloka Ovo treba da bude zub za zub kad tad

Laky

pre 2 godine

Slučajno se provokacija poklopila sa Lajčakovom posetom, dokle više?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija