• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2021

14:47

Kompromis se postiže razgovorom, ne nasiljem! NA GOLORUKI NAROD IDU DUGIM CEVIMA! Kurti je na sve spreman za šaku glasova!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Kompromis se postiže razgovorom, ne nasiljem! NA GOLORUKI NAROD IDU DUGIM CEVIMA! Kurti je na sve spreman za šaku glasova!

Podeli vest

Jedina osoba koja se otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima hoće da sruši teško stečeni mir i stabilnost u regionu, kaže Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Petković pita kako to Kurti planira da pregovara dok na goloruki narod na severu pokrajine ide dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperima i suzavcem.

Kaže da je zvanični Beograd uvek isticao da je spreman na razgovor i dijalog, ali pita o kom dijalogu je reč dok Priština na naš narod drži uperene snajpere i duge cevi i dok mu se brutalno brani sloboda kretanja.

Kurti "mrtav hladan" krši Briselski sporazum! Nije to švedski sto, da svako uzme ono što mu odgovara!


Kompromis može da se postiže u razgovoru, ali ne i sa nasilničkom i agresorskom politikom Prištine, to neka svima bude jasno, poručuje Petković.

Navodi i da jedini koji ima "ogoljeni interes da izazove inicidente na severu Kosova i Metohije jeste Kurti, koji je za šaku glasova spreman na sve".

- Prvo je pokušao da odloži izbore pozivajući se na pandemiju koronavirusa. Kada mu to nije pošlo za rukom, pribegao je ovim ekstremnim potezima kojima pokušava da vodi kampanju za lokalne izbore - navodi Petković, te dodaje da se Kurti ovog puta prevario, jer, kako kaže, preko puta sebe nema lojalne Srbe kojima može da diriguje i koji će biti statisti u njegovoj predizbornoj kampanji, već narod koji je danonoćno spreman da mirnim sredstvima brani svoje pravo na normalan život, svoj ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Protest i odgovor srpskog naroda na prelazima Jarinje i Brnjak nisu nikakva jednostrana akcija, već reakcija našeg naroda na protivpravne akcije Prištine koja 3077 dana otvoreno krši Briselski sporazum i sada hoće da zaustavi život na severu pokrajine, upozorava Petković i poručuje - Mi na to nikada nećemo pristati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija