• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2021

16:52

Hvala vladiki Lukijanu na divnom dočeku! Vučić obišao crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti!

printscreen

Politika

Hvala vladiki Lukijanu na divnom dočeku! Vučić obišao crkvu Svetog Đorđa u Budimpešti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Mađarskoj, gde će sutra učestvovati na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti, posetio je danas crkvu Svetog Đorđa


Predsednika Srbije u crkvi Svetog Đorđa u Budimpešti dočekao je vladika budimski Lukijan.

Predsednik Vučić se tim povodom zahvalio episkopu Lukijanu na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav":

- Hvala vladiki Lukijanu na divnom dočeku!



Vučić će sutra u Budimpešti imati i odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom, najavila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić će. prema programu organizatora skupa, imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita na kojem će učestvovati i nekadašnji potpredsednik SAD Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

Kulturnom programu Samita prisustvovaće premijer Mađarske Viktor Orban, premijer Češke Andrej Babiš i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Četvrti Samit pod nazivom „Porodica: ključ održivosti“ ima za cilj da se razgovara o izazovima kada je u pitanju porodica i da se sastave predlozi zajedničkih rešenja.

Prethodna tri Budimpeštanska demografska samita su održana 2015, 2017. i 2019. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sofija

pre 2 godine

Србија је последњих година много радила на свом међународаном угледу

Ina

pre 2 godine

Predsednik Vucic je u Budimpesti obisao velicanstvenu crkvu Svetog Djordja.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za našu državu i njene građane. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Diki

pre 2 godine

Madjarska se u poslednje vreme pokazala kao iskreni prijatelj Srbije, tako da poseta Vucica i Dodika je u tom duhu. Vucic posetom Madjarskoj koristi priliku da obidje i nase svetinje gde se okuplja nasa srpska zajednica koji nije tako mala u ovoj zemlji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija