• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2021

17:12

MOŽE DA ME ZOVE SVETI PETAR, ALI NEĆU DA RAZGOVARAM NA TAJ NAČIN! Vučić žestoko odbrusio Kurtiju!

printscreen

Politika

MOŽE DA ME ZOVE SVETI PETAR, ALI NEĆU DA RAZGOVARAM NA TAJ NAČIN! Vučić žestoko odbrusio Kurtiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Albin Kurti svojim pozivima da Srbija prizna Kosovo „ prodaje maglu“ a sve u cilju da Srbija prizna nezavisnost Kosova i poručio da Priština treba da vrati sve na stanje kakvo je bilo pre 20.septembra, i da tek posle toga može da se razgovara

- Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Jesmo li mi ušli sa specijalcima u Gračanicu ili Kačanik? Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete. Da ja radim kako oni žele, da li mislite da bi u Hrvatskoj bilo više od 120 tekstova negativnih o meni - rekao je Vučić i dodao:

- Nije Briselski sporazum švedski sto pa da birate koji član hoćete, a koji nećete da poštujete. Kažu zvaće me neko, može da me zove Sveti Petar, da oprosti vladika, ali neću da razgovaram na taj način - objasnio je predsednik.

On je izrazio i zapanjenje time što postoje mediji u Srbiji koji govore da je Srbija preduzela neke mere, a Srbija nije preduzela niti jednu jednostranu meru.

Podsetio je kakva se kampanja vodila protiv Srbije u vezi voza sa ikonama i manastirima koji je zaustavljen još kod Raške.

Postavio je i pitanje koju je to akciju Srbija sprovela na Cetinju, šta je imala sa barikadama.

- Svima njima smeta snažna Srbija. Jer mislite da je moguće 120 tekstova imati u jednom danu u Hrvatskoj o meni, a da nijednu reč nisam rekao, ništa nismo uradili - objasnio je on.

Vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica u rušenju nekih drugih u Srbiji, dodao je Vučić.

U tome ima tajkuna koji su poreklom iz Srbije, a koji upravljaju našim medijima i finansiraju njihove.

Vučić je rekao da nisu napadali Srbiju 2006. ili 2008. , kada su nas „voleli“ jer smo bili slabi, niko i ništa, ekonomija propadala i Srbija nestajala.

To su, kaže i razlozi za sve laži iz Prištine.

- Različit je odnos i zato i razgovaramo. Da mi vas priznajemo ne bi bilo razloga da sa vama razgovaramo, a to je nešto što znaju u Evropi - objasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Vučić da ide u Brisel da pregovara sa separatistom Kurtijem o bilo čemu dok banditske šiptarske snage sa teškim naoružanjem upadaju na sever KiM uprkos obećanjima Stoltenberga, očigledno lažnim, da se to neće desiti? Alo!? To ne može. Na silu Srbija nije odgovorila silom, već gandijevskim otporom i ismevanjem ROSU i Kurtija. Tako je najbolje. A jednog dana epilog će za okupatora biti kao i u Avganistanu.

Goran

pre 2 godine

Priština treba da vrati stanje od pre trideset godina, mirom, dok još imaju vremena.

frano franic

pre 2 godine

Usrao se slinavi cetnik, nije mu prvi put da bjezi. Srpska tradicija, bjezte braco Srbi , idu ratnici!

frano franic

pre 2 godine

Neka povede popove(cetnike) oni su hrabri. Vidjeli smo na invaziji Cetinja, olos Srpska!

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić se bori za očuvanja mira i stabilnosti.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Vučiću an svemu što čini za našu državu i njene građane.

Tuta

pre 2 godine

Kosovo je Srbija. Sve što je potrebno biće urađeno da se zaštiti srpski narod.

Sarica

pre 2 godine

Naš predsednik je za svaki dogovor i saradnju. Na prevaru niko ništa dobio nije.

RuzicaS

pre 2 godine

Tako i treba,nema razgovora i pregovora sa prevarantima. To što oni hoće neće dobiti dok je naš predsednik na vlasti.

Anamarija

pre 2 godine

Ucenjivačka posla i ništa drugo nije po sredi. Naš predsednik nije glup čovek i zna da čita izmedju redova.

Mladić

pre 2 godine

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/vucic-se-iznova-nastoji-prodati-kao-mirotvorac-i-predstaviti-zrtvom-hrvatskih-medija-ovako-je-balkanski-gandhi-kao-cetnicki-potrcko-govorio-u-okupiranoj-glini-95-1129212 22. rujna 2021. Slobodna dalmacija KAKAV MANIPULATOR Vučić misli da je mirotvorac i žali se na ‘nikad viđenu hajku hrvatskih medija‘. No, treba jasno reći da je on i dalje promicatelj četništva i ‘velike Srbije‘. Ne tako davno pozivao je i na ubojstva... To što trideset godina od krvavih ratova svojom politikom iznova širi velikosrpski plemenski koncept bez obzira na državne granice i promovira se kao vožd svih Srba (ma gdje bili) samo je mali dio njegova doprinosa sukobima, međunacionalnim mržnjama i, na koncu, šteti koju svakom svojom riječju i postupkom izravno nanosi svim Srbima izvan Srbije. Srbovanje, mahanje zastavama i provokacije kao model usvojio je davno, još u Šešeljevoj stranačkoj školi, pa nikoga odveć ne čudi što mu je to i danas jedina uspješna politička agenda.

Ante Gotovina

pre 2 godine

PRENESITE OVE ČLANKE GAZDI VUČIĆU I DOBIT ĆETE 20 EURA ZA POMOĆ,KAO I SVI OSTALI SRBI U "NAJBOGATIJOJ" ZEMLJI EVROPE SRBIJI,A MOŽDA I SVIJETA,KOJOJ NAJVIŠE ZAVIDI HRVATSKA,U KOJOJ MLADI IZ SRBIJE RADE ZA 4 PUTA VEĆE PLAĆE NEGO SU ISTE U SRBIJI! ČKALJA i MIJA ALEKSIĆ SE SIGURNO SLATKO SMIJU VUČIĆEVIM BUDALAŠTINAMA, HA,HA,HA,HA,HA https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/stjepan-mesic-srbija-na-zalost-nije-dozivjela-katarzu-kakva-to-budaletina-danas-moze-pomisljati-na-promjenu-granica-1129246 22. rujna 2021. Slobodna Dalmacija Stjepan Mesić: ‘Srbija, na žalost, nije doživjela katarzu... Kakva to budaletina danas može pomišljati na promjenu granica?!‘ Poručio je da u regiji postoje velikodržavni projekti, te da nisu svi shvatili da se granice ne mogu mijenjati. Nedavni posjet Mila Đukanovića Hrvatskoj na poziv predsjednika Zorana Milanovića, neposredno nakon sukoba u Cetinju, Mesić vidi kao potvrdu dobrih odnosa dviju država. Zbivanja u Crnoj Gori pojasnio je kao miješanje crkve u državne poslove. - To nije dobro. Konkretno, riječ je o miješanju Srpske pravoslavne crkve, vrha pravoslavne crkve iz Beograda u vjerska pitanja ali i državne poslove Crne Gore. U Crnoj Gori, kao i kod svih nas, crkva je odvojena od države ali u Crnoj Gori je specifično. Crnogorska pravoslavna crkva bila je autokefalna i to bi svi trebali znati u smislu odnosa te dvije crkve, koje egzistiraju na prostoru Crne Gore, rekao je Mesić

Miki

pre 2 godine

Postovani Predsednice, Treba ubaciti novu temu u pregovore, kako u etapama da kosovo predje natrag iz divlje drzave u okvire autonomne pokrajine Srbije da bi cela Evropa mogla da odahne! Inace ne pamtim da je neko u svetu ikada pregovarao o svojim delovima teritorije... Nemci su svoju istocnu nemacku vratili ekonomskim putem natrag.

Maki

pre 2 godine

sto nas vise pritiskaju i lome; to smo jaci i prkosniji. To nam je u krvi.

Brankić

pre 2 godine

Situacija na KiM je teska predsednik daje sve od sebe da se situacija resi sto pre

Brankić

pre 2 godine

Krajnje je bezobrazan ovaj Kurtijev zahtev! Ne pristajemo na ucene!

Brankić

pre 2 godine

Kurti je baš nerealan u svojim očekivanjima. Nek' pokaže malo volje da dođe do dogovora!

Brankić

pre 2 godine

U vremenu kada nas svi napadaju zbog naše narastajuće snage, srpsko jedinstvo nam je potrebnije nego ikad. Samo jedinstveni možemo izdržati političke napade na našu zemlju.

Klara

pre 2 godine

Međusobno poštovanje je preko potrebno, ali pošto pojedinci ne znaju kako se poštuje, predsednik mora tako da govori.

Ksenci

pre 2 godine

Verujem da će ova poseta našeg predsednika biti plodonosna, i da ćemo dobiti još veću podršku za rešavanje problema na Kosmetu.

Ksenci

pre 2 godine

Nemamo mi sta da razgovaramo sa njima sve dok se ponasaju ovako i dok ne budu postovali potpisane sporazume.

Ksenci

pre 2 godine

Legitimisanje nasilnih akcija nije i neće biti priznato od strane Srbije. Vučić je snažno uz svoju zemlju!

Ksenci

pre 2 godine

To jeste i bila skrivena namera, svega što je Kurti radio u poslednje vreme.

Ana

pre 2 godine

Bez dijaloga nema resenja a od priznanja nema nista.

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Sve sto je vise sa dodikom sve vise lici na tu budalu(dodika).

Pavle

pre 2 godine

Kurti mora da se pomiri sa činjenicom da Vučića nikada neće dozvoliti da Kosovo i Metohija dospeju u ruke Albanaca.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17