• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2021

17:57

SKANDAL! Srbi u Gračanici privedeni zbog poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO

Informer

Politika

SKANDAL! Srbi u Gračanici privedeni zbog poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO

Podeli vest

"Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", saopštio je direktor Kancelarijr za Kosovo i Metohiju Petar Petković

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu. 

Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti jer je, kako su sami policajci rekli - "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju". 

Foto: Informer

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu. 

Postavlja se pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine? 

Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova?

Foto: Informer

 

Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO? 

Bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na KiM nema budućnosti dijaloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 2 godine

Sad Albanci na jugu srbije da stave Dobrodošli u zajednicu albanskih opština,isto da urade Bošnjaci u Sandzaku,Hrvati i Mađari u Vojvodini...

nekonebitan

pre 2 godine

Srbija mora da istraje i da trazi da se formira ZSO, da se srpska imovina vrati srpskom narodu zemlja manastirima i crkvama, da se oslobode nepravedno zatvoreni Srbi i ukloni oruzana policija i vojska sa severa kao uslov za nastavak bilo kakvih pregovora sa albancima. Ovo mora biti uslov da bi uopste seli za sto inace, nema nista od Briselskog sporazuma. Oni od svakog sporazuma odustanu kad Srbija ispuni svoj deo, pa dosta je bilo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17