• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2021

15:42

Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na KiM, pitanje za Evropljane i Amerikance je DOKLE ĆEMO DA TRPIMO TO NASILJE?! /VIDEO/

printscreen

Politika

Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na KiM, pitanje za Evropljane i Amerikance je DOKLE ĆEMO DA TRPIMO TO NASILJE?! /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Budimpešti gde učestvuje na Četvrtom demografskom skupu. On je nakon važnih sastanaka odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim temama

- Bez demografskog razvoja Srbija ne može da napreduje, ne možemo da imamo ništa. Drago mi je da je takva tema pokrenuta ovde i već smo napravili plan, neke od mera smo već spremili. Kada povećate stopu nataliteta, sve se menja, povećavate i ekonomsku poziciju i imate mogućnost da opstanete kao zemlja. U narednih mesec dana izlazimo sa našom natalitetnom politikom i videćete koliko je država spremna da se pozabavi ovim pitanjem - rekao je Vučić.

Bitni sastanci

-  Imao sam važne razgovore ovde. Nastavićemo sa sastancima, nadam se da ću uskoro imati priliku da kažem da ću moći da ugostim i poljskog predsednika, dok mi mandat ne istekne. Biće još poseta iz centralne Evrope Srbiji i to je veoma važno - naglasio je predsednik.

Promocija knjige "Samoopredeljenje" čiji je autor žena Aljbina Kurtija

- Kurtijeva žena je promovisala knjigu u Beogradu, nemam ja problem da neko promoviše knjigu, koliko sam shvatio, ona je žena Norvežanka. Ja bih imao pitanje kako  to da je samoopredeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe. To je moje pitanje i za Norvežane i za Albance i za sve. Nedavno sam bio na Bledu, isto tako je u Sloveniji. Kako to da to važi za sve osim za Srbe? Znamo mi gde nam je mesto u odnosu na velike narode, ali nemojte da nam pričate kako je ostvarenje prava na samoopredeljenje vrhunac slobode. Tu prestaju sve vaše priče. Da sam znao da je naslov knjige "Samoopredeljenje", došao bih i ja da postavim pitanje.

O Kosovu i Metohiji

- Ovde sam naravno govorio i o Kosovu i Metohiji. Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na KiM. Ja verujem u hrabrost našeg naroda na KiM, ali budu li pokušaji pogroma kao 2004. ili pokušaji kao što su bili devedesetih protiv našeg naroda, toga sigurno neće biti.

O skidanju BG tablica i natpisa "ZSO"

- Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da se već sutra sastane menadžment i počne formiranje Zajednice srpskih opština. Nadam se da nećemo čekati na to još deset godina. Nama kažu pojedini EU predstavnici "ali ovo je deo malog sporazuma", "to je ipak negde pisalo, imaju neko pravo"... Moje pitanje za sve njih, ako je to tako, zašto rušite i cepate, skidate panoe i natpise koji se odnose na ZSO. Nesporno je da to isto piše u Briselskom sporazumu. Oni su počeli da hapse ljude tamo. Kada njima nešto treba, onda zauzimaju sever, a sa druge strane oni traže srpske agente po šumama, slikaju, jure... Da nije suviše ozbiljno i da ne može da bude tragično, smejali biste se. Da krenemo i mi da hapsimo? Eto kakvi su licemeri u pitanju. 

O povlačenju zakona o policiji

- Ne pada mi na pamet da vam objašnjavam. Ja sam kriv što se povlači taj nacrt zakona iz procedure. To sam uradio jer je ostalo šest meseci do izbora i ne želim da u poslednjih šest meseci donosim takav zakon na koji bi neki mogli da imaju ozbiljne primedbe. Deo novinara i deo lažne intelektualne elite govori da želimo nasilje. A onda se zgražavaju nečim što neka devojka kaže na televiziji. Zapanje se što im je rekla da su diletanti. A divnog li jezika, "pobićemo ih sve na ulicama", "i Vukan mali treba da odgovara"... Nisam video nijedno slovo tog zakona, ali formalni su razlozi za povlačenje. U politici ne možete uvek da donosite odluke onakve kakve biste želeli već one koje vam služe da bolje upravljate zemljom. Opozicija tek ništa nije videla iz tog zakona, čak ni na koju oblast se odnosi. Nemojte da mi glumite poštene i borce protiv kriminala i korupcije, da mi to rade Tepić i Đilas koji su sinonim za korupciju i to za najgori oblik korupcije.

O kandidaturi Miodraga Majića

- Ja se veoma plašim kandidature sudije Miodraga Majića, tražiću nekog ko može da se suprotstavi takvom kandidatu. On će svakako imati podršku stranih ambasada i faktora. Mi nećemo da računamo na strani faktor, već samo na podršku naših građana.

O nastupu poslanice SNS Nevene Đurić

- Hrvatski mediji nepogrešivo prepoznaju talenat. Koga god oni napadnu, toga možete da postavite na pijedestal i da znate da radi dobro. To je maloj Neveni najveći kompliment. Video sam da piše negde kako ih je vređala. Zamislite, kad vam neko kaže da ste diletanti, da li je to gore, ili kada vam neko kaže deset puta da lažete. I na kraju zamislite ona kriva što je rekla "Vakcinisali smo Đilasa"... Trebalo je da kaže "Obezbedili smo vakcine". Sećate li se kada su nas optužili da lažemo da smo ih obezbedili? Pa oni su se vakcinisali četiri meseca pre mene. Sve im je dete u lice reklo. Ona ima srce, ima hrabrost. E, zato je ona meni izmamila osmeh na lice. Gledao sam pet minuta te emisije, tražio sam da vidim. Svi oni uposleni u Đilasovoj firmi ne rade ništa. Rade na normu. Koliko puta pljuneš Vučića, toliko para dobiješ. Da li je Marinika za nešto stručna? Nije. Radi za naše pare, to su pokradene naše pare. Pitate me pa zašto nije Đilas u zatvoru, pa pitajte tužioce.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Zabrinut sam i ja sto mi je plata 350€ i firma se klima ostacu i bez toga nego predsednik drzave kad mu biju gradjane na svojoj teritoriji strani vojnici treba da uradi nesto a ne da bude zabrinut na Pinku.

Dragi

pre 2 godine

Dokle ćemo da trpimo nasilje šiptara nad srpskim narodom, pita predsednik Vučić? Odgovor: sve dok su na čelu države i vojske Srbije Vučić i Stefanović biće nasilje nad Srbima na KiM. Vučić ne sme da se meša na Kosovu. To je dogovor Vučić-Merkel iz 2013: ti se ne mešaj, a Nemačka će da investira u Srbiju 10 puta više nego u Hrvatsku. Drugim rečima, Vučić je prodao Kosovo. Drugi su izdali Kosovo ( Ranković, Stambolić, Milošević, Koštunica, Tadić). Ko može da zaustavi nasilje i da vrati KiM? Vojo Šešelj uz podršku Rusije. Ali Srbijanci su čudan narod, tako da ne verujem da će se Šešelj vratiti na vlast. Zaključak: Kosovo je izgubljeno!

Tadija

pre 2 godine

Svi pregovori su od suštinskog značaja za našu zemlju.

Sava

pre 2 godine

POD HITNO VUČIĆ MORA DA ANGAŽIRA PREMIJERA POKRAJINE CRNE GORE U SRBIJI,KRIVOKAPIĆA DA NATO HELIKOPTEROM PREBACI POPOVE PORFIRIJA I JOANIKIJA NA KOSOVO,A DA KAO I U CRNOJ GORI,POKRSTE KOSOVARE U SRBE! TO JE JEDINO MOGUĆE RJEŠENJE ZA "VELIKU SRBIJU".

Sini

pre 2 godine

Toliko o srpskom svetu i tom da niko vise nikad i nigde nece da napada, premlacuje i hapsi srbe.. Mnogo smo mi naivni i verujemo u te price.. Predsednik u Madarskoj a Vulin peva po manjaci gori.....a vi šipci mlatite, taj srpski svet.... Ruzno i tuzno al bas....

Igor

pre 2 godine

E moji Srbi. Bije nas ko stigne poslednjih 26 godina. I nikome ništa.

Marija

pre 2 godine

Natalitet je pitanje opstanka jedne drzave. Srbija to zna i ucinice sve kako bi buducim roditeljima dala jos bolje subvencije u cilju pospesivanja radjanja dece.

Dragi

pre 2 godine

Čuj ti zabrinut, otkad to? Tebe interesuje samo vlast.

Marija

pre 2 godine

Drzava preduzima i tek ce preduzeti sve potrebne mere u korist porasta nataliteta. Bez naroda nema ni opstanka.

Rea

pre 2 godine

Srbija i Madjarska imaju sve blizu i jacu saradnju, odnosi su na znatno visem nivou, cast je za nas sto smo deo ovog samita!

Vesa

pre 2 godine

Najvaznije pitanje za sve nas u ovom trenutku je povecanje nataliteta i mere koje drzava predlaze ce sigurno imati efekata

Neda

pre 2 godine

ZSO moraju biti formirane ako se albanska strana imalo pridrzava Briselskog sporazuma

Ivana

pre 2 godine

Naravno da su građani Srbije zabrinuti zbog prebijanje svoga naroda na KiM, tako isto mogu do Beograda, jer alabanca ima duplo više nego Srba.

Ruza

pre 2 godine

Sve sto se gradi, gradi se zbog buducih generacija, zato je Srbija odlucna da nastavi jos vise da podstice natalitet.

Tara

pre 2 godine

Sve ovo što danas imamo i što ćemo sticati ostaće našoj deci u amanet.

Pavle

pre 2 godine

Uspeh jedne države se ogleda u tome da imamo veliki broj dece te zato smatram da će Vučić sve uraditi po tom pitanju kako bi se natalitet u našoj zemlji popravio.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59