• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

25.09.2021

09:34

OVO JE KURTIJEV PAKLENI PLAN! "Nezavisnost smo proglasili da bismo se distancirali od Srbije, a sada čekamo referendum o spajanju sa Albanijom"!

Politika

OVO JE KURTIJEV PAKLENI PLAN! "Nezavisnost smo proglasili da bismo se distancirali od Srbije, a sada čekamo referendum o spajanju sa Albanijom"!

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti kaže da nezavisnost Kosova ne vidi kao suprotstavljenost Albaniji i da je tzv. kosovsku nezavisnost uvek posmatrao kao "izražaj odvajanja od Srbije", prenosi Al Džazira

- Dakle, nismo proglasili nezavisnost da bismo se distancirali od Albanije, nego od Srbije - rekao je Kurti u intervjuu za taj medij, odgovarajući na pitanje o realnim izgledima za spajanje Albanije i tzv. Kosova. 

Naveo je da bi neki budući referendum proveden demokratskim i mirnim putem takođe bio izraz slobode tzv. Kosova, a ne bilo kakvog tereta nametnutog tzv. Kosovu ili narodu koji tamo živi. 

- Ipak o ovome ne odlučujem ja. Građane Kosova i Srbije, kao i Evrope i sveta koji imaju dvojno ili čak trojno državljanstvo ohrabrujem da glasaju u dve ili tri države na svakim izborima - rekao je Kurti. 

Naveo je da su tzv. Kosovo i Albanija ekonomski i geografski komplementarni što bi, navodi, ako dođe do spajanja, pomoglo svim građanima s obe strane granice. 

- Građani Kosova i Albanije žive u dve države, ali nisu dva naroda. Naravno, afirmacija naše povezanosti, bliskost, integracija i saradnja Kosova i Albanije su ono što želim ojačati. Verujem da ovakav stav nije štetan za druge - rekao je Kurti.

Podsetio je i da le lično i državljanin Albanije i da koristi svoje biračko pravo u Albaniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Kalimero, Srbi žive u pet država, to ne znači da je to pet različitih naroda! Srbi žive i u delu Srbije, koji vi želite da odvojite od države Srbije i pripojite Albaniji, a vi Šiptari isto živite na tom delu Srbije! I niko vama ne brani da idete i živite u državi koju vi volite, ali nemate pravo da sa sobom nosite i deo Srpske teritorije! Tako da ti mali bolesni degeneriku nemaš pravo da zbog tvoje bolesti praviš situacije gde će ljudi da ginu, bilo Srbi bilo Albanci! Idi leči se idiote!

Safko Njemanitz

pre 2 godine

pa sto Kurtiju ne kazete da su mogli svi albanci sa kosova mirno da prosetaju u albaniju i tamo da se spoje sa albanijom i budu nezaisni niko ih nije sprecavao niti ih sprecava danas , zasto Kurti i ostali albanci kriminalci misle da mogu da prisvoje vlasnistvo gradjana Srbije i srpsku teritoriju i sa ukradenom zemljom onda da se pripoje albaniji , klasicni lopovluk .

Baća

pre 2 godine

Kurti je kukavica koja ide silom na Srbe, a krije se iza NATO-a i KFOR-a. Pa, braćala, ako si sila, 'ajde suoči se sa Vojskom Srbije. Naravno da, kukavica, ne sme, već šalje, pod prećutnon zaštitom NATO-a, svoje teroriste sa dugim cevima na goloruki srpski narod koji mu se i tada podsmeva pesmom i blokadom. Dakle, Kurti je kukavica. Ali, i ta igranka će jednog dana, kao i u Avganistanu, imati svoj kraj.

BORELJ I LAJČAK NA VEZI SA VUČIĆEM I KURTIJEM! Poziv na sastanak u Briselu!
Politika

BORELJ I LAJČAK NA VEZI SA VUČIĆEM I KURTIJEM! Poziv na sastanak u Briselu!

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kotanktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitno spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug iz EU izvora

22.09.2021

13:21

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija