• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kosovo-online.com

27.09.2021

14:18

Pojačaćemo patrole na severu KiM, da obezbedimo slobodu kretanja u skladu sa Rezolucijom 1244 UN!

Kosovo onlajn

Politika

Pojačaćemo patrole na severu KiM, da obezbedimo slobodu kretanja u skladu sa Rezolucijom 1244 UN!

Podeli vest

Vojnici Kfora pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, a iz Kfora za Kosovo onlajn poručuju da "pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever"

 

"Kfor pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata - proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. - kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. Kfor je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severno Kosovo", naveli su iz Kfora za Kosovo onlajn.

Takozvani premijer u prištini, Aljbin Kurti, poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu Kosova i Metohije i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kragujevac

pre 2 godine

A što taj kfor nije pomno pratio situaciju kad su albanci maltretirali srpski narod,onda se nisu pojavili,nego kad je stigla srpska vojska oni se prave dobrotvori,pa nece to novi tako,koga štite sad,ajde bre poltroni zapadni,naucice vas srpski vojnik kako se brani svoj narod na svojoj zemlji,Albance vratite odakle su došli a ovaj kfor takodje pa nek maštaju o velikoj Albaniji u svojoj zemlji a ne ovde jer ce dobiti po nosu

milomir

pre 2 godine

"Svijet ne miruje, povijest nije stala. Imamo neriješenu situaciji u regiji, u Beogradu je vlast koja lupeta o 'srpskom svetu'", rekao je. "Pozivam svaki put Hrvate da budu racionalni, ako ne žive u Hrvatskoj. Gledaj malo oko sebe da se ne zamjeriš susjedu. Budi svjestan tko si, što si, čuvaj svoju tradiciju, svoje ime, ali živiš u Subotici. A Subotica je 1900. imala 100.000 stanovnika (Split 15.000, Zagreb 60.000), a pola su bili Hrvati Bunjevci. Dakle, najveći hrvatski grad, ali nije opstao jer je bio daleko i nije bio u matici, nije mu bilo suđeno. Je li Subotica 'hrvatski svet' pitam? Ona je veća nego skoro sve zajednice u kojima žive Srbi u Hrvatskoj u provinciji. Ali Subotica nije 'hrvatski svet' i ja ne mogu pretendirati na to i davati dvosmislene izjave. To je Republika Srbija, Vojvodina. Tamo žive Hrvati i nema ih više od 50%, objasnio je Milanović.

milankukic

pre 2 godine

i što taj kfor nije reagovao kad su albanci došli na jarinje i brnjak jer nemaju pravo po rezoluciji i nemojte vi sluge Amerike da nam solite pamet oterajte ih sa administrativnih prelaza i onda dajte saopštenje da održavate ugovor

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija