• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

27.09.2021

15:58

EU POTVRDILA! Za dva dana sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Politika

EU POTVRDILA! Za dva dana sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Podeli vest

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovaraci Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu

Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

- Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklacu situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu - poručio je Stano.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu ”sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana”.

Peter Stano je danas ocenio da ”dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju ”biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na KiM tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Po meni, greška. Lažljiva i nesposobna EU organizuje nekakav sastanak dok Kurti divlja na severu. Vučić je rekao da pod tim uslovima nema o čemu da pregovara. Sad ispada da ima. Razočaravajuće. A da ne pominjemo Briselski sporazum za koji je EU nekalav garant. Vidimo kakav. Nikakav.

MILOS RANKOVIC

pre 2 godine

AKO BUDE SASTANKA ONDA DRZAVA NEMA NIKAKVU REC,REKLI STE STO HILJADA PUTA DOK SE NEPOVUCE ROSA NEMA PREGOVORA,KAKO ONDA DA VAM VERUJEMO,VLADO I PREDSEDNICE KOSOVO JE SRCE SRBIJE NIKAD TO NEMOJTE ZABORAVITI

srba

pre 2 godine

Toliko o doslednosti naseg predsednika! Gde nestade ona odlucnost i hrabrost koju je glumatao kada je rekao da nema pregovora o trenutnom stanju vec tek kada se sve vrati na stanje pre 20. septembra?

Djordje

pre 2 godine

Kakav bre dijalog?! Cemu tolikomdijaloga kad oni ne postuju potpisan dogovor o zajednici srpskih opstina?! Koja bidala moze sa nekim da se dogovara i potpisuje kad se ne postuje to jest jedino srbi postuju dogovoreno!!! Kakav je smisao dijaloga? Dijalog se moze nastaviti ako se ispostuju i primene dogovori vec dogovoreni i potpisani!!! Zar ne?

Max

pre 2 godine

EU je pokazala da ne može da vodi pregovore Pristina ne poštuje Briselski sporazum vreme je da se dijalog Beograda i Prištine prebaci na više distance pod pokroviteljstvom UN

Dragan

pre 2 godine

Dokle god razgovaramo sa Kurtijem tu nema ni normalnog razgovora a kamoli dogovora.

Dragan

pre 2 godine

Dokle god ne sklone ovog ekstremistu Kurtija tu nikakvog dogovora nema.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija