• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.09.2021

23:07

Mali: Srbija je lider u regionu, ali zajedno smo još jači

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Mali: Srbija je lider u regionu, ali zajedno smo još jači

Podeli vest

U okviru konferencije “Jedan region, jedno tržište - korak napred ka zajedničkom tržištu Evropske unije” u Novom Sadu večeras je upriličena radna večera na kojoj je bio i ministar finansija Siniša Mali, koji je istakao važnost povezivanja zemalja Zapadnog Balkana, u okviru inicijative predsednika Vučića "Mini Šengen", a koja je dobila obris kroz program "Open Balkan"

- Srbija je lider u regionu kada je ekonomski razvoj u pitanju, ali ne možemo sve sami i nama je važno da nas prate i ostale zemlje Zapadnog Balkana jer kada nastupamo zajedno mnogo smo jači i atraktivniji za globalni svet. Radujem se trenutku kada će kamioni bez zadržavanja prelaziti granice, kada će radne dozvole važiti svuda i sada o tome razgovaramo da pokažemo mladima da svoje snove mogu da ostvare u svojim zemljama - rekao je ministar.

Radnu večeru je otvorio šef kancelarije Fondacije "Konrad Adenauer" za Srbiju i Crnu Goru Norbert Bekman Dirkes, a direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine Aleksandar Simurdić obratio se gostima iz poslovne zajednice rečima da mladim liderima koji su razgovarali u toku dana o važnosti povezivanja zemalja Zapadnog Balkana najviše mogu pomoći jaki preduzetnici iz regiona.

- Integrisan region sa 18 miliona stanovnika je atraktivniji i privlačniji na globalnoj sceni i nudi prostir za razvoj trgovine, digitalni i industrijski napredak. Ono što smo uradili sa sporazumom o romingu sada hoćemo i sa poslovnim ljudima i ukidanje granica je u interesu svih nas - poručio je Simurdić.

Pored velikog broja poslovnih ljudi svečanoj večeri su prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Vlade Srbije Tanja Miščević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 2 godine

Pa u Srbiji i regionu ni roditelji te dece, tih tzv mladih lidera ne žele da ostanu zbog likova poput Siniše Malog, Đilasa, Brnabićke, Mihajlovićke. Pa vi ste najveći uništitelji ne samo institucija, već sada i životne sredine. Ko je lider sa platom u iznosu trećine džeparca nekog od bahatih funkcionera u nekoj bahatoj stranci, poput SNS-a. Prvo su bili ratovi, pa sankcije, pa bombardovanje, pa pljačka, pa ponovo pljačka i nastavlja se pljačka. Dobro je što penzioneri u Srbiji umiru, da ne saznaju za prevaru fiskalne konsolidacije u kojoj su opelješeni od najgorih šibicara. I ti i Đilas ste se dobro namontirali u Češkoj, zinuli i na železnicu. Dok je Vučić radnike u Srbiji nazivao ološima i neradnicima, vi ste zavukli ruku u džep tim istim radnicima. Pa sada bi i preko VKS da zavučete ponovo. Srbija će da prodiše i oporavi se, ubice reka i prirode, kada vi odete. Samo idite. A Bog će da vam vrati po zasluzi.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija