• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.09.2021

08:00

DESETI DAN KRIZE NA KOSOVU I METOHIJI! Putevi blokirani, Srbi u šatorima, specijalne snage se ne povlače!

Beta

Politika

DESETI DAN KRIZE NA KOSOVU I METOHIJI! Putevi blokirani, Srbi u šatorima, specijalne snage se ne povlače!

Podeli vest

Srbi sa Kosova i Metohije, koji su nezadovoljni rasporedivanjem specijalnih jedinica kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, protestuju deseti dan zaredom

 

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak pozicije su i dalje nepromenjene - putevi su blokirani, specijalne snage policije se ne povlače. 

Zbog lošeg vremena Srbi su uglavnom okupljeni u šatorima. Ističu da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rešenja.

Foto: Kosovoonline

Od juče je pojačano prisustvo Kfora. Predlog Kfora da se Srbi povuku sa puteva kako bi bili slobodni za prevoz putničkih automobil, a da Kfor zameni snage kosovske policije na prelazima nisu prihvatili. 

- U konsultaciji sa našim građanima ovakav predlog smo jednoglasno odbili. Naš narod i mi njegovi predstavnici nismo spremni da se saglasimo sa namerom Prištine da nas stavi u geta i ukine pravo na slobodu kretanja, koja je vrednost moderne Evrope decenija unazad i koja bi morala da važi i za Srbe na ovim prostorima - noveli su gradonečelnici u saopštenju koje su dostavili medijima, a kojim su, objašnjavaju, želeli da obaveste javnost i spreče dezinfirmacije koje plasira Priština "kako bi opravdala podizanje tenzija u srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije i slanje do zuba naoružanih formacija u naše opštine.

O rešenju krize na Kosovu i Metohiji danas će se pregovarati u Beogradu i Briselu. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će danas i u četvrtak boraviti u Srbiji. Ursula fon der Lajen bi u četvrtak trebalo da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić. 

Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se u Briselu kako bi razgovarali o situaciji na severu Kosova i Metohije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
EU

pre 2 godine

SAD ukida vize Hrvatima od 1.12. a posle uplaćenih 600 mil. E. za zemljotres, sada je EU uplatila Hrvatima još 818 mil. E. pomoći za opravak od Korone (Sveukupno im je odobreno 6 mlrd. E. pomoći). Milanović javno pita Vučića, da li je Subotica HRVATSKI SVIJET i da li će on podržati Hrvate u Srbiji, da na svoj Dan domovinske zahvalnosti dignu svoje zastave u Srbiji ko šta je to tražio od Srba u okruženju! Albanci su samo dali meru reciprociteta, a vi kukate pred celim svetom, ko da vam vade organe? Hoće li Vučić opet u rat i agresiju ili da dozvoli kosovske tablice po Srbiji, a baš se bliže predsednički izbori?

Joca

pre 2 godine

Dobro, oce li neko da svati da nas se shiptari ne boje, i da ih zabole sta mi govorimo, oni teraju svoje, dzaba nasa vojska do granice , dzaba avioni, oni se ne povlace, daj ljudi sednite i razgovarajte izvucite najbolje za nase ljude na KiM, pa necemo opet da ratujemo, dosta smo ginuli uprazno

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija