• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2021

13:22

HVALA KURTIJU, NIKO DRUGI NIJE MOGAO DA MI PRUŽI TAKAV KOMPLIMENT! Vučić: Nadam se da je ovo dobar nauk za Prištinu!

Tanjug

Politika

HVALA KURTIJU, NIKO DRUGI NIJE MOGAO DA MI PRUŽI TAKAV KOMPLIMENT! Vučić: Nadam se da je ovo dobar nauk za Prištinu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da niko nije mogao takav kompliment da mu pruži kao što je to učinio premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, rekavši da nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom, koji ima svoje ime i prezime, a to je Aleksandar Vučić

 

Na pitanje da prokomentariše Kurtijevu izjavu, Vučić je rekao da se juče mogla videti sva nervoza Kurtija.

- Juče ste mogli da videte nervoze Kurtija. Vodio sam računa u razgovorima, pregovorima, bio sam stalno u kontaktu sa Lajčakom i Petkovićem. Ovo je rezultat za Srbiju.

- Hvala Kurtiju na tome što je rekao da nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom, a to je Aleksandar Vučić, nije mogao niko drugi takav kompliment da mi pruži. Mogu to u lice da mu govorim, ali da pred novinarima da izigravam heroja ne pada mi na pamet. Neka on radi svoj posao, mi ćemo da radimo svoj.

On je ocenio da se Kurtiju nije baš proslavilo skidanje tablica, te da, kako kaže, nije sve u jednom potezu i da se mora razmišljati dugoročno.

- Nije mu se proslavilo dejstvo ROSU-a. Nije sve u jednom potezu, morate da razmišljate dugoročno - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

- Možete da kažete hoću uspešnu ekonomiju, ali mi se ne mili da imam mir i stabilnost. Ne možete. Morate da vodite računa o svemu, o monetarnoj politici, stabilnosti, morate da poštujete dogovore, da budete korektni - poručio je Vučić.

Vučić je istakao da se jednostranim aktima ne donosi ništa dobro.

- Nadam se da je to dobar nauk i za Prištinu - rekao je Vučić i dodao da ga brine slučaj Ivana Todosijevića, koji je, inače, dobio poziv za izdržavanje kazne zbog izjave o Račku.

On je, međutim, ukazao i da je dokument o deeslakaciji važan i kada je reč o Todosijeviću i Zajednici srpskih opština, navodeći da mnogo važnih stvari za Srbiju proizilaze u njemu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 2 godine

Naravno da Kurtiju smeta Vučić zato što Albancima ne dozvoljava da maltretiraju naš narod

daki

pre 2 godine

Ovo je pravi kompliment.Ako neki naši ne vide Vučića kao dobrog državnika Albanci definitivno vide.

mica

pre 2 godine

Narod vidi pravu istinu i uvek je uz predcednika.

Mica

pre 2 godine

Nista ne moze da unisti steceno poverenje koje ima predcednik kod svog naroda.

Ivana

pre 2 godine

Kurti zaista nema više nikakvu taktiktiku osim što je prevario narod na KiM. Srbija se danas cela razvija i gradi, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za narod i državu, nikome nije stalo više do naroda koliko predsedniku Vučiću.

Ana

pre 2 godine

Definitivno je Aljbin rekao istinu koji mnogi politicki protivnici vesto cutke kriju!

Aco

pre 2 godine

Nije ovo poraz samo Kurtija nago i Djilas, Jeremica. Marinike, Sonje Biserko i ostalih srpskih izdajnika.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija