• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

03.10.2021

08:00

OTKRIVAMO KAKO JE PREMIJER LAŽNE DRŽAVE MORAO DA PRIZNA PORAZ! Kurti: Vučić bi nas zgazio! Okrenuo je Amerikance protiv nas!

Informer DN/Tanjug

Politika

OTKRIVAMO KAKO JE PREMIJER LAŽNE DRŽAVE MORAO DA PRIZNA PORAZ! Kurti: Vučić bi nas zgazio! Okrenuo je Amerikance protiv nas!

Podeli vest

* Aljbin Kurti saradnicima rekao da je morao da se povuče jer je Aleksandar Vučić zaista spreman da vojno zaštiti Srbe na severu Kosova * Amerikanci su prvi put u poslednjih 35 godina protiv nas, paničio je Kurti u kabinetu posle razgovora sa zvaničnicima SAD!

 

Takozvani premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti odlučio je da povuče specijalne jedinice ROSU sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak neposredno pošto je shvatio da će srpska vojska u slučaju primene nasilja zaista intervenisati na severu pokrajine!

Toj odluci, kao saznajemo, znatno je doprinela i jasna poruka iz SAD da Albanci na Kosovu nemaju podršku Vašingtona, da su u pokušaj nasilnog zauzimanja severa krenuli sami i da će sve posledice, pa i moguću intervenciju srpske vojske i policije, trpeti sami!?!

Nije imao izbora

Kurti je, prenose naši odlično obavešteni diplomatski izvori, svojim najbližim saradnicima u noći između srede i četvrtka rekao da će morati da prizna poraz i povuče "specijalce" sa severa Kosova jer postoji velika opasnost da u nekom trenutku Vojska Srbije zaista pređe Jarinje i Brnjak i uđe u pokrajinu. "Kosovski premijer" je savetnicima panično rekao i da su mu Amerikanci jasno poručili da im ne pada na pamet da zbog jednostrane aklcije Prištine ratuju sa Srbijom!

- Amerikanci su prvi put protiv nas, prvi put u poslednjih 35 godina! Oni neće stati iza nas, kažu da smo mi odgovorni za blokadu, a mi sami nemamo nikakve šanse protiv Vojske Srbije. Moramo da se povučemo, nema nam druge - kazao je Kurti svojim saradnicima u kabinetu neposredno pre nego što je obelodanjena informacija o postignutom dogovoru u Briselu.

Pat pozicija

SAD neće stati iza nas, kažu da smo mi odgovorni za blokadu, a mi sami nemamo nikakve šanse protiv Vojske Srbije

Kurti svojim saradnicima

Da su Amerikanci zaista poručili Prištini da nemaju njihovu podršku za nastavak okupacije Jarinja i Brnjaka, diplomatskim rečnikom je potvrdio i Gabrijel Eskobar, izaslanik SAD za Zapadni Balkan.

- Kosovska vlada ima pravo da uvede reciprocitet, i to je odranije ugovoreno. Međutim, primena te odluke jeste ono što je mnoge od nas iznenadilo. Drago mi je da smo uspeli da spustimo tenzije koje je stvorila nasilna implementacija i tragamo za dugoročnijim rešenjem za pitanje tablica - rekao je Eskobar na konferenciji za medije posle dogovora u Briselu.

Foto: Beta

Administrativni prelaz Jarinje

U prilog tome da je Kurti doživeo i priznao poraz idu i informacije sa severa Kosova, prema kojima su specijalci ROSU toliko besni zbog toga što moraju da se povuku sa Jarinja i Brnjaka da su namerno oštetili desetak srpskih vozila!? Ovo potvrđuje Igor Simić, potpredsednik Srpske liste.

- Prilikom smene na Brnjaku namerno su oštetili desetak parkiranih vozila u vlasništvu Srba. Očigledno nisu mogli da sakriju razočaranje što naši građani nisu naseli na provokacije i što je postignut sporazum koji uvažava interese Srba. Isto ovo desilo se i na Jarinju - kaže Simić, dok su iz "kosovske policije" brže-bolje demantovali te tvrdnje, uprkos tome što su objavljene i fotografije oštećenih vozila.

Dobio lekciju

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je Kurti pokušao da demonstrira moć, ali je dobio lekciju da ovako nešto nikada više ne pokušava.

- Kurti je ovakvim političkim avanturizmom ozbiljno ugrozio mir na Kosovu i Metohiji, pogotovo na severu, i sada se te specijalne jedinice vraćaju u baze na jugu podvijenog repa. Treba, ipak, biti samo oprezan da li će možda u budućnosti pokušati nešto slično, ali ovo će mu biti dobra lekcija. I ne samo Kurtiju nego i svima onima koji su ga podržavali - naglašava Drecun.

 

Vučić: Srbija će uvek biti uz narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom postignutog sporazuma Beograda i Prištine u Briselu poručio je da država nastavlja da štiti sadašnjost i budućnost svog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Nastavljamo da štitimo sadašnjost i budućnost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Srbija će uvek biti uz svoj narod - naglasio je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Курти није поражен!Таблице Србије сада иду на Космет са ,,сакривеним'' грбом.Таблице ,,косова''' сада могу по Србији са ,,сакривеним'' грбом.А на пролеће грбови се не сакривају! ... ШТА ЈЕ СТРАХОВИТА ОПАСНОСТ? ... Велика се превара спрема? ... ЗАХТЕВ АЛБАНАЦА ДА СЕ ВРАТЕ СРБИЈИ јер их УН и остали нећеду.Добили су дојаву да ће амери престати да их издржавају а ТО ЋЕ СРБИЈА РАДО ДА ПРИХВАТИ? ... Онда ето албанаца у Скупштини Србији,Па,два њихова министра ... А ,,косово'' би било и даље њихово!

GrofMonte

pre 2 godine

Imate pravo vi takozvana novina, baš su se uzpaničili a posebno posle izjave amerikanaca da, KiM ima pravo na odlukama o reciprocitetu…… :( Može samo da se nasluti koliko je to zlo :( Što se tiče vojne intervencije vojske Srbije, to je jos jedna laž. Tačno se zna po Kumanovskom sporazumu dali bi Srbija smela da intervenise vojno i kakve bi bile posledice po Srbiju u tom slučaju. Jedno je sigurno, Od sutra se Srpski grb na tablicama mora de se prikrije.

Ravnogorac

pre 2 godine

Bitno da je Srbija pobedila lažnu državu Kosovo! "Lažna" a priznata od 110 zemalja sveta, kad naši funkcioneri idu na KiM, moraju tražiti dozvolu od lažne države. Sve je tu "lažno"!

Bora

pre 2 godine

I tako je Kurti "poražen" a umesto zamene registracija sada nam lepe nalepnice , eno, spremili već 300 000 komada u Prištini, znači opet isto, označe nam kola, i kako je onda Kurti "poražen" ? A ako čitate strane portale i novine, sve nešto laju da je naš Predsednik bio prisiljen da popusti i pristane na "nalepnice" i da je ustvari on taj koji je izvukao kraci kraj, a pravo da vam kažem tako i izgleda, ROSU se nije povukao sa granice iako su naši avioni i helikopteri nadletali a oklopne jedinice bile blizu, oni se nas ne plaše....a i koliko se zna šiptarska takozvana vojska ima dosta modernog oružija ( "doniranog"), roland-2 pvo sisteme, impTOW protivtenkovske rakete i slične "igračke", tako da nam baš i nebi lako bilo da ih sredimo. A ovi laici što pišu i komentiraju da su se šipoši prepali, izgleda samo sami sebe zalažuju.

wat

pre 2 godine

odlicno obavesten nepostojeci izvor.. a i kako smo to pobedili? - kfor zamenio rosu.. obe jedinice su okupatorske - nase tablice se prelepljuju, pre nisu - njihove tablice smo pre skidali, sad moramo samo da prelepimo ja koliko vidim 2:0 za albance

kosovar

pre 2 godine

Ama samo vi lazite svoj naron,oni su ite kako navikli na to.Pa ako cemo tako da komentarisemo,zasto onda niste usli sa vozom koji se uputio ka Kosovu?Zasto onda ne idete kako vam se prohte na Kosovo ako je ono srpsko?One jadne ljude lazete i varate godinama,a oni koji nasedaju na vase "humanitarne i patriotske"podrske,primaju za to "dzeparac"od vlasti u Srbiji.Jer kad god se neko ili neka grupa pobuni,stize MILOSTINJA,i tako se to odugovlaci iz godine u godinu.A cenu svega toga placaju naivni koji vam slepo veruju,a ovde kazu da je bolje imati dobrog komsiju,nego dobrog brata.Valjda ce se i oni lakoverni otrezniti i poceti ponovo da zive sa nama kao sto smo nekada ziveli,a vi beogradski "patrioti"sto dalje od Kosova .

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija