• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2021

12:58 >> 13:41

NAPETO NA JARINJU, KFOR POSREDOVAO, kamion pomeren, ROSU ne napušta prelaz! /VIDEO/

Tanjug

Politika

NAPETO NA JARINJU, KFOR POSREDOVAO, kamion pomeren, ROSU ne napušta prelaz! /VIDEO/

Podeli vest

Prema dogovoru iz Brisela, danas će se sa prelaza Jarinje i Brnjak povući specijalne kosovske policijske snage

Pripadnici ROSU počeli su povlačenje, ali su obustavili pokret i tražili da se pomeri kamion koji se nalazi pored puta. Smetao im je znak Zajednice srpskih opština na kamionu. 

Izašli su iz kola naoružani i počeli da se vraćaju na položaje. Nakon razgovora sa predstavnicima Kfora, kao i Srba, odlučeno je da se kamion sa natpisom ZSO pomeri nekoliko metara unazad, nakon čega bi trebalo da se nastavi povlačenje pripadnika Rosu. Nešto posle 13 sati sporni kamion je blago pomeren.

Prethodno je oslobođena jedna saobraćajna traka na Jarinju, a sat vremena nakon toga oslobođena je i saobraćajna traka na Brnjaku iz pravca Zubinog Potoka ka tom prelazu. 

Pripadnici Rosu su oko podneva stali u kolonu i počeli da se pripremaju za povlačenje, ali su zahtevali da se oslobodi i druga traka. Nakon što je počelo oslobađanje druge trake, zasmetao im je kamion.

Foto: kosovo-online.com

KIM

Oko dvadesetak građana čuva kamion, a pripadnici ROSU su preko puta njih sa dugim cevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Kada budu krenuli sa povlačenjem sa Srpske teritorije treba ih ispratiti sa pesmom " a sad' adio " . Isto tako i kada budu odlazili sa Srpskog Kosova i Metohije !!!!

Rade R

pre 2 godine

Šiptari! Nije baš pametno da se junačite, shvatićete to jednog dana! Mnogo pre nego što možete i da zamislite! A vi mislite nikad! Puno pozdrava!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija