• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

03.10.2021

13:10

Đukanović: Da je Koluvija podlegao ucenama i lažno optužio Andreja Vučića – to bi bio državni udar! /video/

printscreen

Politika

Đukanović: Da je Koluvija podlegao ucenama i lažno optužio Andreja Vučića – to bi bio državni udar! /video/

Podeli vest

Vladimir Đukanović, advokat i poslanik SNS, u jutarnjem programu televizije Pink govorio je o ekskluzivnom intervjuu koji je radio sa Predragom Koluvijom, vlasnikom poljoprivrednog dobra “Jovanjica”

 

Koluvija je otkrio da su u novembru 2019. godine policajci, po nalogu nekoga iz kabineta Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, od njega tražili da krivicu za navodnu proizvodnju tona marihuane u “Jovanjici” svali na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Đukanović je istakao da ne postoji “afera Jovanjica”, odnosno da tu nema nikakve afere.

– Sad neko kaže nije trebalo da ja radim intervju. Dve godine slušamo najgore laži, kad kažu afera, tu nema afere, tu je sve izmišljeno. Kad za mene kažu “Vučić ga poslao”, mene tamo niko nije poslao, ja sam igrom slučaja tu upao. Sam Koluvija u toku ispitivanja svedoka me je pitao da li bih se angažovao, to je jedina istina. Bio sam rezervisan, kad sam ušao u predmet i video kakve su to izmišljotine. Tužilaštvo je to radilo, ne znam po čijem nalogu. Potpuno ludilo šta je tu pričano, ide konstantna kampanja, da svima uđe u glavu da je to najveća plantaža marihuane, cela Jovanjica nema 12 hektara. Kako se vodi kampanja? Jedan tzv. novnar radi sa Slobodanom Georgijevom, nedeljnik “Vreme”, neposredno posle hapšenja piše: “Koluvija je poreklom iz Kotora, što nije dobro po njegovu reputaciju”. Koluvija nema veze s Kotorom, rođen je u Nemačkoj, došao je 2000. godine u Srbiju – naveo je Đukanović.

Istakao je da jedva čeka da potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podnese krivičnu prijavu protiv njega.

– Aleksić je najavio da će da podnese krivičnu prijavu protiv mene, jedva čekam. Osnovno načelo u krivično-procesnoj materiji, poštovanje prezumcije nevinosti. Ovaj čovek je unapred osuđen u svim medijima. Pritvor je mera kako bi se odredilo prisustvo okrivljenog. Ja sam problem, a nije bio problem Boško Ristić koji je imao advokatsku kancelariju – kaže on.

Đukanović je podvukao da se srušila koncepcija laganja oko “Jovanjice”, a osvrnuo se na laž da je Koluvija prilikom hapšenja zvao brata predsednika Srbije, dodavši da je i načelnik 4. odeljenja beogradske policije Slobodan Milenković potvrdio da je to laž.

– Mi dve godine ne možemo da uđemo u “Jovanjicu”, kao advokati nismo smeli da prisustvujemo veštačenju, zamislite to. Koluvija ne može da ometa istragu, setite se Krušika, istraga još traje. Srušila se koncepcija laganja, ne možete više da lažete. Setite se da su pričali kako je prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića, setite se te laži. I Milenković je priznao da je to laž. Zamislite, čovek sa lisicama, čovek je bukvalno bio kidnapovan. Šta beogradska policija radi kod Jagodine? Čak ni Stara Pazova nije područje njihovog delovanja. Ja sam ubeđen da je Milenkoviću bilo naređeno da to priča, možda je bio i ozvučen. Verovatno je bio brifovan, kad je Koluvija pokušao da ga pita što izmišljaš, tužilac je prekinuo dalje izlaganje svedoka – kaže on.

Istakao je da je neko želeo da poveže porodicu predsednika Vučića sa izmišljenom aferom.

– Neko je želeo da poveže predsednikovu porodicu sa izmišljenom aferom, to je bio pokušaj državnog udara. Novinari tih medija su pre nas advokata dobijali te optužnice, to je nešto što je nečuveno. U policiji su definitivno postojale frakcije. Sad imate kampanje – odakle Koluviji pravo da priča? – kaže Đukanović.

On podvlači da bi, u slučaju da je Koluvija podlegao ucenama i rekao da radi za Andreja Vučića, predsednikov brat sutradan bio uhapšen.

– Zamislite sledeću situaciju, da je rekao “da, Andrej Vučić mi je gazda”, sutradan bi uhapsili Andreja Vučića, to bi bio pravi državni udar. Sad ću vam reći kako su podmetali dokaze. U postupku “Jovanjica 2” tužilac je insistirao da svedoči Predrag Poznan, koji je inače na odsluženju zatvorske kazne, 6 ili 7 godina, on je vlasnik stolarske radnje koja je radila na Jovanjici. On je prevezao 20 i nešto kila marihuane iz Makedonije u Srbiju. Tužilac Drecun je pošto-poto pokušao da dokaže da je to marihuana sa Jovanjice. Šta se dešava? Dovode čoveka i ovaj ga pita znate li što ste ovde, ovaj kaže nemam pojma, meni su došla neka dvojica iz SBPOK-a u zatvor u Sremsku Mitrovicu i rekli da moram da okrivim Koluviju i sve ove ovde da je to njihova marihuana, inače ću da dobijem veću kaznu.  Koji je to tek skandal, mi smo kao advokati ostali u potpunom šoku. Čovek je rekao ja ne mogu da okrivim ove ljude, oni nemaju nikakve veze ni sa čim, ja sam to sam, želim da odležim tu kaznu. Ja pitam MUP, koja su to dvojica, kako su oni išli da prete čoveku da mora da okrivi sve ove druge? To je potpuni skandal – jasan je Đukanović.

On je odgovorio direktoru policije Vladimiru Rebiću koji tvrdi da sve što je Koluvija ispričao jesu, kako je naveo, besmislice.

– Moram da se osvrnem na ono što je izjavio Rebić, direktor policije, koliko je taj čovek nekorektan čovek i lažov kad tako moram da kažem. Prvo, zašto kaže da misli da sve što je rekao Koluvija su besmislice, a nije gledao intervju? Pa kako možeš tako da izjaviš, to je neozbiljnost. Dalje kaže, neko ga je pozvao, zapravo, Milenković ga je pozvao da su oni zbog brze vožnje zaustavili Koluviju i da su mu našli policijsku značku. Nije tačno, Rebić laže, nikakva policijska značka mu nije nađena – istakao je Đukanović je zaključio da se radi o užasnoj podmetačini.

– Činjenica je, to je bilo jedno poljoprivredno dobro, dolazili su čak iz opozicije ljudi. Aleksić je voleo da izmišlja da je Vučić vodio Koluviju u Kazakhtan. To su takve gluposti, valjda je bilo potrebno napraviti jednu takvu aferu. Radi se o užasnoj podmetačini, nadam se da smo nešto ljudima objasnili – kaže on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija