• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

03.10.2021

13:53

Nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu koliko su uprskali!

printscreen

Politika

Nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu koliko su uprskali!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio danas da, onim što je rekao nakon intervjua vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije, nije branio Koluviju, niti to ima nameru da čini, jer će taj slučaj rešavati sud, ali je primetio da je "histerija" nakon te njegove izjave usledila zato što su neki pomislili da su sve lepo "spakovali", i da mogu da napadnu neistinama bilo koga, a da odgovor neće stići

 

Vučić je za TV Pink, na konstataciju da je ono što je rekao sinoć o Koluviji izazvalo "cunami" i da su usledili komentari opozicije da je on branio Koluviju i da priprema javnost za njegovo oslobađanje, odbacio takve navode.

- Kažete da se priprema oslobađanje nekoga ko je dve godine u pritvoru. Kakvo je to oslobađanje, a suđenje mu tek počinje? Veliki i moćni diktator nije hteo da interveniše za oslobađanje iz pritvora... - rekao je Vučić.


On je istakao da se nikada neće mešati u taj slučaj, već će to rešavati sud, pošteno, u skladu sa zakonom.

Foto: printscreen

Vučić je, međutim, ukazao da je nešto drugo u pitanju, i da je histerija nastupila, i kod pojedinih policijskih službenika zato što su mislili da su sve lepo "spakovali" i da je bilo u redu da optužuju nečiju porodicu i ljude, iako nemaju veze sa Koluvijom, a da nikada neće stići odgovor.

- Upravo se tu postavlja pitanje čemu nervoza? Što ne obavestite javnost da su ti koji su govorili o tobož upućenom pozivu mom bratu na sudu izgubili, da su sudski dokazani lažovi? Jer je vestačenjem utvrđeno da tog poziva nije bilo - rekao je Vučić.

On je rekao i da je neko morao da smisli, ali da ne veruje da je to uradio neki "ne naročito briljantni um" iz bivšeg režima, već je to mnogo ozbiljnije i komplikovanije, zbog čega je i nervoza tako velika i prerasta u histeriju.

- Nisam je očekivao na takav način, nadao sam se da će da budu malo pametniji, da probaju da se izvuku, ali nikad ne propuste da pokažu koliko su uprskali i koliko su u stvari učestvovali u svemu tome - rekao je Vučić.

On je istakao da ničim nije branio Koluviju, niti će to da čini, ali da je važno da se ispita i to što je on govorio.

- Ako kažete da je policajac njemu nešto rekao, a taj policajac kaže da nije, ode na detektor laži i pokaže se da je Koluvija lagao, onda ćemo da kažemo da je Koluvija lagao, utoliko lakše. I onda ćemo da znamo da je te laži izmisljao neko iz bivseg režima, a nećemo da verujemo da je o bilo uvezano sa nekima iz vrha drržave - rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će se uskoro utvrditi puna istina.

Na konstataciju da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović rekao da je spreman da ide na poligraf, dok je direktor policije Vladimir Rebić naveo da su Koluvijine reči besmislice, Vučić je rekao da će naredni dani sve pokazati.

"Sva ova histerija i nervoza pokazuje kako se kod nas priče fabrikuju i da je potrebno sa jedne laži preći na drugu. To je kod nas često, kada govorite o onima koje gone nadležni drzavni organi, od Bore Novakovića, Olivera Dulića, da se kaže pretpostavka nevinosti je zagarantovana, ali kada je reč o nekome ko se njima ne sviđa, on je unapred osuđen, a kriv je i onaj što mu nije rekao da mora 100 godina da leži na robiji. Njih pravo nikad nije interesovalo, svaki dan se mešaju u sudske postupke", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivana

pre 2 godine

Vreme je da svi oni koji su pretili ubistvom predsednika Vučića moraju da odgovaraju niko više nije radio za Srbiju koliko predsednik Vučić.Srbija se cela razvija i gradi.

Danilo i Rošavi

pre 2 godine

Predsedniče, šta bi sa poligrafom? Kako objasniti zajedničke fotografije Danila Vučića, Igora Dodika i raznih kriminalaca na Facebooku?

ako vam je vođa mali nabavite

pre 2 godine

Сигуран сам да наш вођа није Бог, јер Бог свима прашта, а не само онима који у њега верују.

Ana

pre 2 godine

Pojedinci koji sire lazi, mogli bi prvo da odslusaju intervju, a onda nesto da komentatrisu. Jer svakako su drzavni organi ti koji ce ispitati ceo slucaj.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija