• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

05.10.2021

12:30

SRBIJA SE SIGURNO TRESE, ALI NE OD STRAHA VEĆ OD SMEHA! EVO ČIME HRVATI NAORUŽAVAJU PRIŠTINU! Majstori, pa sa tim  možete samo u "lov na golubove"...

Politika

SRBIJA SE SIGURNO TRESE, ALI NE OD STRAHA VEĆ OD SMEHA! EVO ČIME HRVATI NAORUŽAVAJU PRIŠTINU! Majstori, pa sa tim možete samo u "lov na golubove"...

Podeli vest

Pripadnici bezbednosnih snaga tzv. Kosova mogu da očekuju naoružanje i opremu iz Hrvatske a to bi, prema rečima vojnog analitičara Vlada Radulovića, mogla biti oprema iz domena pešadijskog naoružanja i zaštitno balističke opreme, kao što su jurišne puške, panciri, ručni bacači granata…

U okviru Memoranduma o razumevanju, kosovski i hrvatski ministri odbrane dogovorili su primenu sporazuma u oblasti vojnih nabavki i vojno-tehničkoj sferi, što znači da je saradnja Hrvatske i Kosova sve bliža, navodi Radulović.

- Zagrebu je to više odraz simbolike da namerno rade na štetu Srbije, nego što ima iskrenu želju da pomognu Kosovske bezbednosne snage - mišljenja je sagovornik Sputnjika.

Pešadijsko naoružanje

Precizirajući o kom tačno oružju je reč, on objašnjava da zaštitno- balistička oprema podrazumeva pancire, šlemove, dok se pod pešadijskim naoružanjem, osim pušaka i pištolja, podrazumevaju i raketni i ručni bacači.

Što se tiče naoružanja, jedino što Hrvatska proizvodi, ističe on, tačnije njihova firma „HS Produkt" jesu jurišne puške VHS-D i VHS-K i pištolj HS 2000 i to je jedino oružje koje Hrvatska kao svoj proizvod može prodati Kosovu.

- Suštinski, oni mogu da im prodaju od naoružanje sve iz „HS produkta" jer oni imaju tu proizvodnu liniju pištolja i automatskih pušaka. Takođe, imaju i ručne bacače granata, što takođe mogu da im daju. U teoriji, postoji mogućnost da oni nabave i neke višecevne raketne bacače, ali suštinski to Kosovo ne bi smelo da ima - ističe Radulović.

Iz tog razloga, Radulović smatra da će se Hrvatska Kosovu dati samo opremu koja je u pešadijskom domenu.

Opasnost su otpisana borbena vozila

- Drugi segment koji po nas može da bude veoma opasan jeste to da se Hrvatska odluči da deo nekih starijih sredstava koja su otpisana ili su u procesu otpisa, putem donacije ili na neki drugi način, da za pojačanje KBS-a," kaže Radulović.

Upitan da li možda misli na jugoslovensko borbeno vozilo BVP M-80 koje je Hrvatska modernizovala 1988. godine na osnovu iskustava rata u Iraku, a koje je ta potom zamenila oklopnim transporterom Bredli, koje je dobila od Amerikanaca, Radulović kaže:

(VIDEO) OVIM LUDACIMA SE MORA STATI NA PUT, PONOVO BI DA OŽIVE USTAŠKU HRVATSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Šta čeka Evropa, zašto ćuti?

- To je čista spekulacija jer ne mogu oni da odlučuju tek tako kome će to dati. Suštinski, tu je reč o starim BVP i pitanje je da li uopšte mogu da ih daju - napominje Radulović.

Amerika daje poslednju reč

Kako kaže, sve dok zemlje NATO pakta, pre svega Amerika, ne dozvole da Priština ima neko složenije ofanzivno naoružanje njega neće biti u KBS-u. Radulović takođe napominje da će se saradnja Kosova i Hrvatske intenzivirati u budućnosti još više.

TRESE SE CRNA GORA! ĐUKANOVIĆI MORAJU KOD TUŽIOCA! PANDORINI PAPIRI UZBURKALI REGION! Ima li iko u Podgorici petlje da udari na Mila?!

Inače, Hrvatska, prema navodima medija u Zagrebu, za sada pregovara da KBS-u i kosovskoj policiji proda oko 600 i 700 kaciga koje proizvodi firma „Šestan-Buš". Takođe se vode intenzivni razgovori oko prodaje čizama firme „Jelen".

Hrvatska firma „KROKO" je inače 2012. isporučila kosovskim bezbednosnim snagama 3.500 odela. Osim toga, pripadnici KBS se obučavaju u sklopu vojne saradnje Hrvatske i tzv. Kosova u vojnoj školi u Zagrebu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Hrvati su definitivno bolesna nacija.Kompleksi od Srba su ih unistili.Znam, odrasla sam sa njima i osetila na svojoj kozi svu iracionalnost takve mrznje.Meni su ustase desetkovale porodicu, nema vise muskih potomaka.Ali ja ne mrzim sve Hrvate, zao mi je da krvnici moje porodice nikada nisu kaznjeni.A imam prijatelje i medju Hrvatima koji su normalni ljudi.Kad ih pitam zasto ta kolektivna mrznja prema Srbima, oni mi kazu da ni njima nije jasno zasto mrze Srbe koji su im u zivotu samo dobro cinili! Njima nema leka.

Zivko

pre 2 godine

Procitaj iz svoga pisma sta je mrznja-ako ne mrzis zasto "kolektivno bolesna nacija"

Zagor

pre 2 godine

Onda vjerovatno razumiješ Bošnjake i njihova "osjećanja" prema srbiji i srbima?

maks

pre 2 godine

U HR medijima nema ni slova o srbiji guslarko. A kamoli na televiziji. Dok su vaši prepuni tekstovaa o Hrvatsima SVAKI DAM. Evo i tu dokaza. Da ne govorimo o HR portalima gdje nema ni jedan a da na njemu nije 80% komentara iz pašaluka. Tako da kad se govori o BOLESTI, pogledaj malo oko sebe, pa onda preko ograde. Da ne meljete o Hrvatima 24 sata dnevno, i da svaki dan ne pokazujete svu težinu svog KOMPLEKSA od Hrvata, Hrvati jedva da bi i znali da postojite. Eto TOLIKO ste nam zanimljivi. Otprilike kao Mongolija ili Kazakstan. Ništa više od toga. Samo vi meljite i dalje iako ne vidim potrebu. Več odavno i mala djeca iz vrtiča vide svu tu vašu patološku ljubomoru očaj i NEMOČ. Tako da nema potrebe da nam ih svaki dan iznova uporno dokazujete.

Rade R

pre 2 godine

Zašto o tome odlučuje NATO a ne UN!? A to da su Hrvati bolesni, to je definitivno činjenica! Naravno ne svi! Ali nažalost normalni su u jako velikoj manjini i uplašeni da to i javno kažu!

Vucicevic Idiot

pre 2 godine

Za ovog vaseg urednika nije ni Ludnica sigurna kuca.Idiot teski.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija