• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2021

16:10

Bolje je da umesto sejanja mržnje i neistina, pokušaju da ostvare civilizovan kontakt - možda od nas nešto i nauče!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Bolje je da umesto sejanja mržnje i neistina, pokušaju da ostvare civilizovan kontakt - možda od nas nešto i nauče!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je na nastavak kampanje hrvatskih medija protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučić, a sada i protiv njega

Saopštenje ministra prenosimo u celosti:

"Pavelićevi podanici nastavljaju sa svojom starom opsesijom - Srbijom, očigledno ljubomorni na naš rast i razvoj.

Tako u svoje medije rado pozivaju one, koji tendenciozno pokušavaju neistinama da se domognu fotelje, kao i njihove uposlenike koji plasiraju laži, kako bi zagospodarili javnim finansijama. S druge strane, njihovi portali, poput Index.hr-a, iznova pokušavaju da budu domišljati, kako bi što više isprozivali našeg predsednika Aleksandra Vučića, ovog puta koristeći slučaj "Pandora", u kome sam optužen da imam navodna 24 stana u Bugarskoj, a koja je zapravo reciklirana, stara priča koja je još pre par godina pala u vodu.

Već danima od komšija, posebno putem njihovih medija, zaglibljenih u prošlost, bezmalo čujemo i pretnje da nećemo biti u Evropskoj uniji, da su oni prvi po pitanju ekonomije, i mnoge druge čežnje. To je posebno vidljivo na primeru javnog duga, koji je u Hrvatskoj porastao na nezavidnih 87,4 odsto, dok je kod nas, uprkos ogromnim izdvajanjima države od čak osam milijardi evra za tri paketa pomoći privredi i građanima, stabilan i trenutno na nivou od 56,3 odsto. Dakle, ispod nivoa koji propisuje Mastriht i tako će i ostati.

Prošle godine, kada je ekonomija na svetskom nivou potonula usled pandemije virusa korona, Srbija je ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi, pošto je pad BDP-a bio svega 0,9 odsto, dok je Hrvatska ekonomija pala za čak 9 procenata. I ove godine očekujemo da ostvarimo jedan od najboljih rezultata na starom kontinentu.

Za one koji su deset puta gori od nas, bilo bi bolje da umesto sejanja mržnje i neistina, pokušaju da ostvare civilizovan kontakt, jer možda od nas nešto i nauče ili čuju savet kako da očuvaju svoju ekonomiju.

Umesto razmišljanja o napretku, pomirenju i promovisanju dobrih komšijskih odnosa, očigledno je da ne mogu da se otrgnu iz zagrljaja ustaškog nasleđa i mržnje koju promovišu gotovo svakog dana. Ali, odavno je poznato da ljudi mrze one koji pobeđuju, jer u njima bude osećaj manje vrednosti."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 2 godine

JA KO TO KAZE, LOPOV NAD LOPOVIMA ZVANICNO MU NASLI 24 STANA DA POSJEDUJE.VAMA U ZILAMA KOLA LAZ! ! ! FUJJJJJJJJJJJJJ BAGRO LOPOVSKA.

Marko

pre 2 godine

Da upravu ste .trebe nauciti kako kupiti 24 stana

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija